Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen lehetőségem van a gyermekelhelyezés megváltoztatására? ( 16 év fölött, info lent)
17 éves vagyok, 4 hónap múlva betöltöm a 18-at. Szüleim elváltak, anyukámnál lakom. Szeretnék apumhoz költözni(na jó, egyenlőre fontolgatom), 18 év alatt ezt milyen formában lehet(mert ha pereskedéssel, akkor várok 4 hónapot.)? 18 után ha jól tudom, magam döntöm el hol lakok ( tehát egyszerűen elmegyek egy szó nélkül apumhoz), ez így van? És utána a gyerektartást fizetnie kell még édesanyámnak? Esetleg ha itt maradok, apumnak? Ha jól tudom, amíg nappali tagozatos tanuló vagyok, igen. (egyetemre szándékozok menni). Ha átköltözök apumhoz, a gyerektartás utalását a szülőknek (és hogyan) kell intézni (marad a mindenkori fizetés 20%-a? mert ha jól tudom, apum most jelenleg ennyit fizet... gondolok itt arra is, hogy ha átköltözök, 17 vagy 18 évesen)?
Elég sok kérdést raktam fel, minden választ köszönök.
Már a bíróság is megkérdez 12 éves kortól.
Igen, fizetnie kell úgy mint most apudnak.Bemennek/mentek a bíróságra, és elmondjátok a helyzetet.Gondolom ott meg fogják állapítani anyud mennyit fizessen.
A gyerektartás jár 23 éves korig, az első szakképesítés megszerzéséig. A családi pótlék nem jár, csak középiskolásoknak.
Ez egészen biztos, a föntebbi válasz hamis.
Az elhelyezés megváltoztatását édesapád kérje írásban a Városi Bíróságon! Vagy kérhetnek közös felügyelet alá, aztán ott laksz ahol megbeszélitek.
a családi 23éves korig jár ha tanulsz. ha nem akkor 18ig.
a gyerektartás 18 felett csak akkor ha a tanulmányok folytatásához szükséges,de olyankor megvizsgálják h mennyire szükséges és új összeget állapítanak meg,mert 18 éves kor után már nem kötelezhető a szülő h erején felül támogassa a gyereket.
nézzétek meg a jogszabályokat
Ha négy hónap van hátra nem érdemes pereskedni,mert tovább is elhúzodna,ha anyukád nem egyezik bele.
18 éves korod után gyerektartás helyett rokontartásra vagy jogosult.Ez általánban kevesebb,mint a gyermektartás.
Családi pótlékot 20 éves korodig kapcs.
gha egyetemre akarsz menni,akkor célszerű mindkét szülőddel jóban lenni,mert nem két fillér,de ha közösen támogatnak,akkor könyebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!