Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Milyen lehetőségem van a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen lehetőségem van a gyermekelhelyezés megváltoztatására? ( 16 év fölött, info lent)

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, 4 hónap múlva betöltöm a 18-at. Szüleim elváltak, anyukámnál lakom. Szeretnék apumhoz költözni(na jó, egyenlőre fontolgatom), 18 év alatt ezt milyen formában lehet(mert ha pereskedéssel, akkor várok 4 hónapot.)? 18 után ha jól tudom, magam döntöm el hol lakok ( tehát egyszerűen elmegyek egy szó nélkül apumhoz), ez így van? És utána a gyerektartást fizetnie kell még édesanyámnak? Esetleg ha itt maradok, apumnak? Ha jól tudom, amíg nappali tagozatos tanuló vagyok, igen. (egyetemre szándékozok menni). Ha átköltözök apumhoz, a gyerektartás utalását a szülőknek (és hogyan) kell intézni (marad a mindenkori fizetés 20%-a? mert ha jól tudom, apum most jelenleg ennyit fizet... gondolok itt arra is, hogy ha átköltözök, 17 vagy 18 évesen)?

Elég sok kérdést raktam fel, minden választ köszönök.

2010. aug. 18. 11:30
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Már a bíróság is megkérdez 12 éves kortól.

Igen, fizetnie kell úgy mint most apudnak.Bemennek/mentek a bíróságra, és elmondjátok a helyzetet.Gondolom ott meg fogják állapítani anyud mennyit fizessen.

2010. aug. 18. 11:34
 2/16 anonim ***** válasza:
33%
szia! 18éves korod után nem jár a gyerektartás,csak a családi pótlék amig nappalin tanulsz. és igen,eldöntheted magad,de mindenképpen jelezni kell h a családi pótlékot akkor apukád kérje h ha nála laksz
2010. aug. 18. 11:34
 3/16 anonim ***** válasza:
100%
18 éves korod alatt vagy csak pereskedéssel vagy ha életveszélyben vagy csak akkor mehetsz el, de arra bizonyíték is kell. Miután elmúltál 18 oda mész ahova szeretnél. Igen anyukádnak még fizetnie kéne amíg tanulsz de ebben vagy közösen megegyeznek, hogy menni, vagy ugye a fizetés 20%-a, de van egy minimum is, hogy mennyit kell, ezt nem tudom mennyi. Szerintem bírd ki ez a pár hónapot mert elég macerás én is ebben a helyzetben vagyok most, azért tudom :D remélem segítettem.
2010. aug. 18. 11:36
 4/16 anonim ***** válasza:
előző vagyok, még annyit, hogy felesleges a bíróság, mert meghallgatnak de csak úgy nem változtatják meg és egy tárgyalás egy hónap, a következő még egy, szóval macerás!
2010. aug. 18. 11:38
 5/16 anonim ***** válasza:
0%
másodiknak. Miért szólsz, ha nem értesz hozzá? Csak a hülyeséget osztod.
2010. aug. 18. 11:46
 6/16 anonim ***** válasza:
A lényeg, hogy amíg nem vagy felnőtt korú, addig a szüleid intézkednek helyetted. Ebben az esetben apukádnak kell kérnie a gyermekelhelyezés megváltoztatását, ezzel együtt a gyermektartás megállapítását, az ő esetében megszűntetését. (Viszont mire kitűzik az időpontot, addigra véleményem szerint betöltöd a 18. évedet.)
2010. aug. 18. 11:55
 7/16 anonim ***** válasza:

A gyerektartás jár 23 éves korig, az első szakképesítés megszerzéséig. A családi pótlék nem jár, csak középiskolásoknak.

Ez egészen biztos, a föntebbi válasz hamis.

Az elhelyezés megváltoztatását édesapád kérje írásban a Városi Bíróságon! Vagy kérhetnek közös felügyelet alá, aztán ott laksz ahol megbeszélitek.

2010. aug. 18. 13:06
 8/16 anonim ***** válasza:
Igazából attól függ, h anno a bíróság kihez helyezett el. Ha anyukádnak ítéltek, akkor be kell menni a bírósághoz, h megváltoztassák, ha közös a felügyelet, akkor meg ott laksz, ahol akarsz. (nálunk legalábbis így volt.)
2010. aug. 18. 14:21
 9/16 anonim ***** válasza:

a családi 23éves korig jár ha tanulsz. ha nem akkor 18ig.

a gyerektartás 18 felett csak akkor ha a tanulmányok folytatásához szükséges,de olyankor megvizsgálják h mennyire szükséges és új összeget állapítanak meg,mert 18 éves kor után már nem kötelezhető a szülő h erején felül támogassa a gyereket.

nézzétek meg a jogszabályokat

2010. aug. 18. 15:12
 10/16 anonim ***** válasza:

Ha négy hónap van hátra nem érdemes pereskedni,mert tovább is elhúzodna,ha anyukád nem egyezik bele.

18 éves korod után gyerektartás helyett rokontartásra vagy jogosult.Ez általánban kevesebb,mint a gyermektartás.

Családi pótlékot 20 éves korodig kapcs.

gha egyetemre akarsz menni,akkor célszerű mindkét szülőddel jóban lenni,mert nem két fillér,de ha közösen támogatnak,akkor könyebb.

2010. aug. 18. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!