Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Milyen lehetőségem van a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen lehetőségem van a gyermekelhelyezés megváltoztatására? ( 16 év fölött, info lent)

Figyelt kérdés

17 éves vagyok, 4 hónap múlva betöltöm a 18-at. Szüleim elváltak, anyukámnál lakom. Szeretnék apumhoz költözni(na jó, egyenlőre fontolgatom), 18 év alatt ezt milyen formában lehet(mert ha pereskedéssel, akkor várok 4 hónapot.)? 18 után ha jól tudom, magam döntöm el hol lakok ( tehát egyszerűen elmegyek egy szó nélkül apumhoz), ez így van? És utána a gyerektartást fizetnie kell még édesanyámnak? Esetleg ha itt maradok, apumnak? Ha jól tudom, amíg nappali tagozatos tanuló vagyok, igen. (egyetemre szándékozok menni). Ha átköltözök apumhoz, a gyerektartás utalását a szülőknek (és hogyan) kell intézni (marad a mindenkori fizetés 20%-a? mert ha jól tudom, apum most jelenleg ennyit fizet... gondolok itt arra is, hogy ha átköltözök, 17 vagy 18 évesen)?

Elég sok kérdést raktam fel, minden választ köszönök.

2010. aug. 18. 11:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Családi sem 23-ig jár. Én nappali szakos államilag támogatott 23. évemet be nem töltött hallgató vagyok, mégsem jár utánam semmi. Középiskolában jár, és unokatestvéremnek is járt, ő szakmát tanult középiskola után.
2010. aug. 18. 23:55
 12/16 A kérdező kommentje:
hmmm eléggé ellentmondásos megoldások is születtek de nagyjából kezd összeállni a kép. 2 kérdésem maradt még: decemberben betöltöm a 18-at, ekkor függetlenül attól, hogy hol lakok, a gyerektartási kötelezettség ( ahogy kivettem az emberek szavából) megszűnik. ez automatikus vagy kérni kell? a rokontartást perben kell megállapítani?
2010. aug. 19. 02:48
 13/16 A kérdező kommentje:
+ valaki írta hogy ha a bíróság az egyik fél felügyeletére bízott ( mint jelen esetben), akkor be kell menni a a bíróságra. most akkor ez hogy is van?
2010. aug. 19. 02:51
 14/16 anonim ***** válasza:

Ha betöltöd a 18-at,akkor a különélő szülőnek (itt apa)kérni kell a gyermektartás megszüntetését a bíróságtól.Ha nem kéri fizethet tovább(érdemes már elötte pár hónappal beadni,amíg nincs határozat,addig fizetni kell!)

Ugyanekkor te magad beadhatod a rokontartás iránti kérelmedet(ha apádhoz költözöl anyád felé,ha teljesen külön,akkor mindkettőjük felé,ha anyukádnál maradsz,apukád felé.Viszont ez nem olyan "biztos",mint a gyermektartás,tehát én véleményem az,hogy mindkettőjükkel jó viszonyt tarts fenn,így nagyobb lesz a hajlandóságuk finanszírozni a tanulmányaidat.

Családi pótlék 20 éves korig jár,ha középiskolai tanulmányokat végzel.Főiskolán iskolákban nem jár.

(okj-s 2 éves felsőfokúban pl jár)viszont rokontartás csupán az első szakma/képesítés megszerzéséig.

Tehát ha elmész felsőfokú zabhegyezőnek és végeztél,utánna főiskolai virágszagolgató szakon már saját erődből kell végezni...)

2010. aug. 19. 12:18
 15/16 anonim ***** válasza:
Apád egyetért a hozzáköltözéseddel? Vagy még csakelméletben filozófálgatsz erről? Ha igen, akkor menjetek be a helyileg illetékes bíróság panasznapjára. Ezt pont ilyen esetekre találták ki, azaz ingyenes jogi tanácsadás, emellett a szükséges intézkedések elindítása.
2010. aug. 19. 12:32
 16/16 A kérdező kommentje:

Apum felől most is átmehetnék.

És köszönöm mindenkinek a választ =)

2010. aug. 19. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!