Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan mondhatnám el a feleség...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan mondhatnám el a feleségemnek, hogy most már tényleg beadom a válópert?

Figyelt kérdés
Régóta tervezem, sokat beszélgettünk róla, kicsit meg is romlott a viszonyunk azóta, hogy látja, nem gondolom meg magam. Most viszont már lépni akarok, kerestem egy ügyvédet, és el akarom indítani a hivatalos eljárást. A baj csak az, hogy a feleségem nagyon érzékeny, eddig is sok volt a sírás, meg a hiszti, amikor komolyan beszéltem neki erről, és félek, hogy összeroppan, ha egyszerűen előadom, hogy nem húzom tovább az időt.
2011. jan. 4. 17:13
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
83%

OK. De például te nevelnéd egyedül a gyermeked? Ez ugyanis fel sem merült eddig. Te elmész. Ő ottmarad. A feleségednek pedig nincs választása. Mi lenne, ha vinnéd a gyermeked és így kellene az új társsal megpróbálnod az újrakezdést? Vajon akkor is kellenél neki? Működhetne? Ugye vajmi kevés rá az esély.

Viszont a feleségedet otthagyod szegényen egy gyerekkel nem érdekelve, hogy talán örökre magányos lesz. Vagy csak olyan társat találhat, ahol nemtelen kompromisszumot kell majd kötnie. A gyermek pedig elveszti az apját és nézheti a magányos anyja vergődését, vagy alkalmazkodhat esetleg ki tudja milyen pasasokhoz...

De a lényeg, hogy te boldog leszel. Vagy legalábbis reménykedsz benne, hogy az leszel.

Nyilván rájöttél, hogy én is egy egyedülálló anyuka vagyok. Így jogot érzek arra, hogy elítéljem az ilyen férfiakat.

De még nem késő. Még csak fél éve "próbáljátok helyrehozni", még meggondolhatod magad. És a feleséged és a gyermeked érdekében remélem, hogy ezt teszed. Bár aláírom, te lehet, hogy boldogabb és elégedettebb ember leszel, ha kitartasz a döntésed mellett.

2011. jan. 5. 13:46
 32/43 A kérdező kommentje:
Ha olyan lenne a helyzetünk, vinném a kicsit, igen. Fogalmam sincs, hogyan látnám el, mert nagyon sokat dolgozom, én tartom el a feleségem, és a gyereket is. A szegénység nem tudom, hogyan került szóba, nekünk sosem voltak napi pénzügyi problémáink, és ezután sem lesznek.
2011. jan. 5. 14:17
 33/43 anonim ***** válasza:
100%

Te írtad, hogy a feleséged nem tudja magát eltartani. Továbbá azt is írtad, hogy aránytalanul nagy terhet viselsz a lakás fenntartásában. De azt nem írtad mekkora terhet viselsz a gyermek napi gondozásában.

Rossz duma, hogy "sokat dolgozok". A feleségednek lesz lehetősége sokat dolgozni és így több pénzt keresni egyedül egy gyermekkel. Nem könnyű olyan jólfizető állást találni, ahol csak 7-és 3 között érsz rá továbbá havonta egy hetet táppénzen vagy a gyermek miatt.

Még mindig nem érted miről beszélek igaz?

Neked sem sokáig lenne jólkereső állásod és nem tudnál sokat dolgozni, ha nálad lenne a gyerek.

2011. jan. 5. 14:23
 34/43 anonim ***** válasza:
Ugye azt te sem gondolod komolyan hogy az új társad majd elnézi hogy te továbbra is "eltartod" a feleséged és a gyereked. Főleg ha esetleg ott is összehoztok egy babát. Borítékolom hogy ebből lesz feszültség. Persze most még minden rózsaszín. Akkor pedig marad az előző által felvázolt helyzet, és az önző egoizmusod eredménye.
2011. jan. 5. 14:23
 35/43 A kérdező kommentje:

Sajnos olyan a világ, hogy a férfiak jobban keresnek, mint a nők, bizonyos szakmákban jobban fizetnek, mint másokban, és bizonyos munkahelyeken iszonyú sokat kell dolgozni, cserébe jól megfizetnek. Ez nem választás kérdése, nekem olyan a szakmám, olyan jó vagyok benne, és olyan cégnél dolgozom, ahol napi 10-12 óra munkával, hétvégézéssel, kiküldetésekkel annyit keresek egy hónapban, mint a feleségem egy évben. Ha nálam maradna a kisfiam, és ő dolgozna, akkor szegények lennénk mind a hárman. Így nekik sem lesznek anyagi problémáik.

A közös lakásunk egy öt gyerekes család számára is elegendő lenne, és nem tartanám fairnek, ha kettőjük számára kellene fenntartanom. Ez nem jelenti azt, hogy nyomorogni fognak, fair helyzetet fogunk kialakítani azzal, ha a feleségem vesz magának egy 50-70 nm-es lakást, aminek tudja majd fizetni a rezsijét abból, amit tőlem kap, meg amit majd keres.

2011. jan. 5. 14:27
 36/43 A kérdező kommentje:
Sajnos nagyon elment az egész kérdésáradat abba az irányba, hogy "magyarázom a bizonyítványom" elvált anyukáknak. Sajnálom, ha rossz nektek. Komolyan. A helyzeteteken sajnos az nem fog változtatni, ha rajtam fogást találtok. A véleményeket el fogom olvasni továbbra is, de nem írok több indoklást a döntéseimről.
2011. jan. 5. 14:34
 37/43 anonim ***** válasza:
68%

Miért bántjátok az apát?Tök fer a gondolkodása.Ami nem megy,azt nem kell erőltetni,erre a feleségnek is rá kellene jönni.Igen,szarabb helyzetben marad a feleség,és biztos sérül valamennyire a gyerek is-bár nemtudom mennyi idős,lehet még pici..őt sajnálom,de jobb apa nélkül felnőni,mint állandó vezekedések,feszültségek közepette.Miért?Ti erőltetnétek egy ilyen kapcsolatot,ahol az egyik fél már döntött?Szándékában áll anyagilag támogatni ezekután is Őket,és nem a feleség az egyetlen elhagyott,gyerekét egyedül nevelő nő.Itt már érzelmi zsarolásról van szó.Legyen már büszkeségünk!Ha a feleség megkapja a biróságtól a papírokat,akkor majd leesik neki.Álljon a sarkára és kezdjen uj életet.Sokan vannak így 2 -3 gyerekkel is!

34éves 2 gyerekes feleség

2011. jan. 5. 15:35
 38/43 anonim ***** válasza:
68%

Igazából sosem értettem miért legyen együtt 2 ember, mondjuk a gyerek/gyerekek miatt, azzal a felkiáltással, hogy a gyerekem az első. És az pontosan mire is jó ilyen helyzetben? Felnőhet a gyerek 2 boldogtalan szülővel, akik rosszabb esetben ezt később rajta vezetik le, tudat alatt őt hibáztatják, stb... De jó lesz neki!

Az gáz, ha az apa lelép, letojva a gyereket és/vagy a gyereke anyját, otthagyva őt/őket a sz*rban. De ahogy elnézem itt nem erről van szó!

2011. jan. 5. 18:29
 39/43 anonim ***** válasza:
(ja, a kíváncsiskodó voltam. talán nem kellett volna, előhozott pár gyerekkel kapcsolatos véleményt is :S )
2011. jan. 5. 18:30
 40/43 anonim ***** válasza:
50%

Azért bántják mert elvált nők...erre jobb magyarázat nincs.

A való életben sem barátkozom soha elvált nőkkel, mert minden beszélgetés csak a férfiak szidására irányul, nagyon kevés az, aki beismeri,hogy bizony ő is hibás. Szóval én a felfogásuk miatt nagy ívben elkerülöm őket,és meggyőződésem,hogy ezért nincs párkapcsolatuk, amiért egy hajadon nő nem barátkozik velük, nem a gyerek miatt, akit egyedül nevelnek.

2011. jan. 5. 18:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!