Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Megszűnt a munkahelyem, ebben az esetben mi alapján fizetek majd gyerektartást a volt feleségemnek egy gyerekre?
A mostani feleségemnek sikerült elhelyezkednie szerencsére pillanatok alatt egy varrodába.Most nekem kell intézni,hogy gyesre menjek a pici mellé.Most akkor jövő hónaptól abból tiltják a gyerektartást,vagy figyelembe veszik a feleségem jövedelmét is a mi esetünkben?A picik mellé anyaságira kell majd mennem,ami hamarosan bekövetkezik,abból hogyan és mennyit kell majd fizetnem a volt feleségemnek?A mostani feleségem fizuja számítana majd?Nálunk 100% oda figyelést igényel a pici baba,orvoshoz is járunk vele,tehát a gúnyos megjegyzéseket hanyagolják!
Köszönöm!34/f
A feleséged fizetését nem fogják figyelembe venni,mert ehhez senkinek semmi köze.Mivel eddig fizettél gyerektartást,és gondolom továbbra is fizetnél csak jelenleg nincs miből..
Ezért neked kell kérned a bíróságtól,hogy egyéb okok miatt tárgyalják újra a gyerektartás összegét..
Azért mert neked egy új családban lett még egy gyermek,így az előző házasságból származó gyermeked nem szenvedhet hiányt..Nem tudom,hogy gyesből vonnak-e le gyerektartást,de azt tudom,hogy a gyerektartás a törvény szerint a fizetés 20%-a vagy a mindenkori minimálbér 20%-a...
Csak megjegyzem,hogy az én férjemnek sem volt állása amikor elváltunk,és a minimálbér 20%-át fizeti..Azóta született neki is kislánya de továbbra is fizetnie kell,függetlenül attól hogy mennyit keres a felesége..
Nem tudom, hogy miből, de hogy nem a jelenlegi párod fizetéséből kell fizetned az biztos.
Kérdezz ügyvédet, vagy a bírósági panasznapon felvilágosítanak.
Az első válszát kiegészíteném annyival, hogy az "új" gyerek miatt kérhets csökkentést, ha túl magas a gyt amit fizetned kell.
Az exfeleségeddel nem tudsz erről beszélni?
Milyen a viszonyotok? Nehogy azt higyje szándékosan csinálod.
Apám (tudtommal)munkanélkülin van,amit kap,annak a húsz százalékát küldi nekem,vagyis 13 000 Ft-ot...................
Nem teljesen értem,ettől is,attól is van egy-egy gyerek?
A mostani feleséged jövedelméből nem fognak semmit levonni,a volt feleséged csak a te jövedelmedből tarthat igényt tartásra.
Értem,köszönöm!Sajnos az exfeleségemmel hiába próbáltam,nem tudtam beszélni,neki mindenképpen kell pénz...
Oké,fizetek is,de nem mindegy per pillanat,hogy mennyit.Amiben tudom,segítem majd őket,hiszen eddig is így volt!Panasznapon a bíróságra megyek majd és kérek felvilágosítást,köszönöm a válaszokat még egyszer!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!