Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan mondhatnám el a feleség...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan mondhatnám el a feleségemnek, hogy most már tényleg beadom a válópert?

Figyelt kérdés
Régóta tervezem, sokat beszélgettünk róla, kicsit meg is romlott a viszonyunk azóta, hogy látja, nem gondolom meg magam. Most viszont már lépni akarok, kerestem egy ügyvédet, és el akarom indítani a hivatalos eljárást. A baj csak az, hogy a feleségem nagyon érzékeny, eddig is sok volt a sírás, meg a hiszti, amikor komolyan beszéltem neki erről, és félek, hogy összeroppan, ha egyszerűen előadom, hogy nem húzom tovább az időt.
2011. jan. 4. 17:13
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
78%
A helyi bírosági panasznapra menj el ott mindent elmondanak, a válláshoz nem kell ügyvéd csak egy pairt kell beadni és a nejed beleegyezése nélkül is elválasztanak. A nejedel pedig legyél öszinte ne légy bunkó vagy érzelgős a tényeket mond el neki minnél hamarabb. Felnött nő el fogja fogadni a vállás tényét.
2011. jan. 4. 20:15
 22/43 anonim ***** válasza:
100%
(bocsánat, off leszek, de megkérdezhetem, hogy mennyi ideje vagytok házasok, és hogy van-e gyereketek? szimpla kíváncsiság, semmi kötekedésre vagy ilyesmire nem készülök.)
2011. jan. 4. 22:03
 23/43 A kérdező kommentje:
20:15 Köszi, tisztában vagyok a jogi procedúrával, nem erre irányult a kérdésem.
2011. jan. 5. 10:48
 24/43 A kérdező kommentje:
22:03 Három éve vagyunk házasok, de sokkal több éve élünk együtt, egy gyerekünk van.
2011. jan. 5. 10:49
 25/43 anonim ***** válasza:
76%

És kérdeznék még valamit: a sokkal több év együttjárás után nem jutottatok el addig, hogy nem illetek egymáshoz?

Hajrá megint magára marad egy csóró nő gyerekkel és a kutyának sem kell már:S

Ezért nem kell egy pasit sem túl komolyan venni. Mikor megvan a gyerek, továbblépnek...

2011. jan. 5. 12:16
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén szólva valahol értem a hozzállásod, de elég önzőnek tartom. A feleséged is meg tudom érteni, mert ő meg ottmarad a gyerekkel, aki ezentúl 90%-ban az ő vállát nyomja, te meg éled világod egy másik kapcsolatban, ami ráadásul aközben alakult, hogy lényegében együtt voltatok, ergo megcsaltad. Csodálkozol hogy kiakad, és rendbe szeretné hozni? Nyilván neki sokkal több a veszítenivalója. Ráadásul mind anyagilag, mind jövendő kilátásait tekintve sokkal rosszabb helyzetbe kerül mint te. Ezért kellene jobban végigondolni, mielőtt gyereket vállal az ember, mert onnantól kezdve nem a saját vágyai és érdekei dominálnak, szóval nem lehet csak úgy egyszerűen kilépni egy kapcsolatból, mert egy másik jobbnak tűnik pillanatnyilag. Biztos mindketten hibásak vagytok hogy így alakult, de akkor sem tudom igazán elfogadni hogy te a könnyebb utat választva elhagyod a családod, mondván hogy nem vagy maradéktalanul boldog. És a feleséged, és a gyereked boldogságával ki törődik. Gondolom a feleséged is ez zavarja.
2011. jan. 5. 12:24
 27/43 A kérdező kommentje:
Való igaz, a saját boldogságom reménye miatt lépek ki a házasságomból. Szerintem mindenkinek maga kell, hogy az első legyen, a második pedig választása, vérmérséklete szerint a párja, a gyereke, a kutyája stb. Aki feláldozza magát másokért, az én szememben nem normális, életképtelen, a természet rendjével megy szembe. Ez van, én ilyen vagyok, ilyennek ismert meg a feleségem is.
2011. jan. 5. 13:00
 28/43 anonim ***** válasza:
85%
Megértem, de azért örülök hogy nem mindenki ilyen.
2011. jan. 5. 13:04
 29/43 anonim ***** válasza:
89%

NEM! Egy apának nem "maga kell, hogy első legyen", hanem a gyermeke!

Amúgy a kérdésed nagyon álszent. Úgy tűnik, mintha aggódnál szegény kicsi érzékeny feleséged miatt, pedig erről szó sincs. Te mielőbb meg akarsz szabadulni tőle, mert "aránytalanul nagy terhet viselsz a lakás fenntartásában". Hagyd a mellébeszélést. Vállald fel, hogy egy önző szemétláda vagy. Mond a feleséged és a gyereked szemébe, hogy húzzanak el a francba/vagy te húzol el, de mielőbb mert nem akarod fizetni az ő gázfogyasztásukat.

Pont.

2011. jan. 5. 13:07
 30/43 A kérdező kommentje:
Akinek gyereke van, számodra az apa. Számomra meg mindenki egy önálló ember, senkit sem definiál a vallása, a szakmája, vagy épp a családi állapota. A saját életed úgy éled, ahogy akarod, de te sem vagy tévedhetetlen, így szerencsére másnak nem mondhatod meg, hogy mit gondoljon. Legközelebb nézz magadba, mielőtt elítélsz valakit.
2011. jan. 5. 13:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!