Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A munka miatt fáradt férj nem segít otthon évek óta, ez ok válásra?
A férjem 3 műszakol mert itt keres annyit, hogy megéljünk rendesen. 2 gyerekünk van , 2 éves és 5. A kicsi 1,5 hónqpos kora óta munkába álltam, nappalos munkakör, hogy tudjam intézni a gyerekket , mert a férjem munkarendjéhez kell alkalmazkodnunk.. néha home office is... azt érzem egyedülálló anya vagyok , a férjem csak aludni jár haza mindíg olyna fáradt... nem jár el sehova szimplán hazaér és elalszik a kanapén vagy ha éjszaka után befekszik egész estig képes aludni..
Én nagyon kimerült vagyok nagyon nehéz agyerekeimmel az egyik lehet autista is.. diagnózisunk még nincs.. a kicsire akárhányszor rászólok a szemembe nevet , .. minden percben ugrálni kell hozzá mert rosszat csinál... a nagy qz ellenkezője sosem csinált ilyeneket , tökre követketetes tudtam lenni.. de most minden nevelési formát kipróbáltam már nála nem válik be semmi.. nem aludja még á az éjszakát sem , minden napom egy rohanás, hogy regg3l odaérjek az ovibe, bölcsibe.. hogy ne hogy elkéssek ha végzek.. 16:30-ig vannak nyitva.. azt érzem megfulladok és beszéltem már a férjemmel erről. Annyit mond, hogy szerinred én élvezem? De nem tudok hova menni máshova dolgozni.. ha eljön nappalosba meg fele annyit keres majd nem jövünk ki anyagilag max napról napra élnénk. Mindennek tetejébe a két gyerek öli egymást konkrétan mióta nem folyamatosan a földön rakosgatom velük együtt a legót vagy bábukat vagy autókat...
Azt érzem keresnem kell valaki férfit magam mellé aki biztosítani tud nekem egy nyugodt életet ami könyebb... azt érzem nem élhetem így az életem le változás kell.. de mi.. nincs lehetőség nem születtünk gazdagnak.. csak a havi kajája a gyerekeknek 80.000... és a többi kiadás.. nem extra életet élünk pedig.. csak egy alsó középosztály tehát muszáj dolgoznunk.
Annyira fáj , hogy a ferfi akit szerettem ennyire nem tud jelen lenni az életünkben pedig szeretne ő szerintem. Az , hogy egy eletet leeljek így hogy mindnenap ugyanaz a káosz rohanás.. már látom, hogy belehalok egy nap ebbe. Igen borúsan látom a mai nap mégjobban a helyzetet. Lehet túlzok de mindenképp kikell írnom magamból. És mivel nem tudom senkivel megosztani-beszélni az erzéseimeől muszáj valakinek meghallgatnom a véleményét erről.
"nem kerülnék sokkal roszabb anyagi körülmények közé , megélnénk"
Áruld már el hogyan, ha most "férjem 3 műszakol mert itt keres annyit, hogy megéljünk rendesen.", és "ha eljön nappalosba meg fele annyit keres majd nem jövünk ki anyagilag max napról napra élnénk"?
Mit dolgozik a férjed?
Mi a szakmája?
Ez így nem élet neki sem.
Mesélj, mi volt a buta?Te magad írtad le, hogy voltál olyan ostoba, hogy nem gondoltál a jövőre, mert azt hitted minden ugyanolyan marad.
Vagy az volt a buta, hogy nem kapkodnak a gazdag pasasok két gyerekes nők eltartásáért?
1) a férjednek nem SEGÍTENI kell otthon, hanem KIVENNI A RÉSZÉT a saját háztartásotok/családotok körüli munkából, mert ugyanúgy az ő dolga is
2) ha tényleg semmi mást nem csinál csak dolgozni jár el, és ennyitől dögrováson van a nap hátralévő részében, akkor ideje ORVOSHOZ menni, mert valami nem stimmel
#14, és nem jogos a rinyálása? (Valószínűleg amúgy nem rinyálással kezdte, hanem szépen próbálta..)
Vagy az jogos, hogy miközben egyedül viszi a háztartást és a kettő (plusz egy) gyereket, a párja 8 óra munka után csak dögleni képes?
De ne "rinyáljon". Tűrjön, mert anya.
Nem értem jövőbelátónak kellett volna lennem, hogy nem fogom bírni erővel vagy, hogy autista fiam lesz akivel dupla annyi időt kell foglalkozni? /mert jelenleg nem az anyagi dolgaink a problémák azt mint látod munkával mint minden ember megoldjuk.
Ha azért mert ezekkel nem számoltam, felelőtlen vagyok/ voltam legyen igazad. De ez már megtörtént a jelen probélmájának megoldásán kell gondolkoznom nem a múlton. Ha újrakezhetném is ugyanígy tennék mindent.
Elválni azoknak érdemes (akik hasonló helyzetben vannak mint a kérdező) ahol van segítség a szülők, testvérek esetleg nagyszülők részéről.
Tehát ha úgy döntesz hogy elválsz és menned kell onnan ahol laksz, akkor esetleg a szüleidtől kérhetnél segítséget. Mert ők legalább a gyerekeid nagyszülei.
De hogy egy idegen pasitól várnád el hogy jobb körülmények közé kerüljetek.... hát szerintem egyre kevesebb az olyan pénzes pali aki akkora balek lenne hogy két kicsi gyereket a nyakába venne és még anyagilag is "támogatná" a kis családot.
Egyébként egyre több a hasonló család ahol gyerekek születnek és nincs bekalkulálva a magas infláció, a munkanélküliség, alacsony fizetések, tartós betegség a gyerek vagy akár a felnőtt részéről. Aztán persze válnak, mennek vissza a szülőkhöz és a 60-70 éves idős szülők fizetik az unokák alapvető dolgait.
Aki meg nem akar erre a bizonytalan világra gyereket szülni azt meg sokszor megszólják a háta mögött. Pedig lehet hogy ők azok akik tényleg komolyabban átgondolják hogy milyen lesz a jövő.
Nálunk nincs még gyerek, a férjem orvosként dolgozik egy vidéki kórházban és én is egészségügyi dolgozó vagyok. A hétvégéink sem szabadok sokszor és van, hogy 2-3 napig nem is megyünk haza a munkából. Üdv a felnőtt világban, munka-pihenés-munka körökben. Teljesen normális, ha ilyen munkakör mellett hulla fáradt és nincs ereje semmire. Értetek dolgozik. Ha nem bírod egyedül kérj segítséget a családban, szülőktől vagy anyós-após párostól, hogy vigyázzanak a kicsikre, ti pedig szervezzetek együtt programot, randizzatok. A gyerekkel való foglalkozás is csak jó időbeosztás kérdése.
A legnagyobb baromság lenne elválni csak azért, mert most baromi nehéz. Üljetek le, beszéljétek meg, lépésre lépésre változtassatok.
Szerintem ti félreeetirek, Nem kell, hogy eltartson nem erre értettem.
Nekem a lelki minndennapi házi-munkabeli támogatás a hiányom , hogy néha én is pihenhessek egy egész napot. Szererném ha a gyerekeimmel segítene a mellettem levő párom ennyi. Ha ez abban nyilvánul meg hogy néha elviszi őket játszótérre is nagy segítség lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!