Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez most komoly? Ez tényleg válok?
"szerintem a legkomolyabb indok arra, hogy valaki beadja a válást, az az, ha nem boldog."
Ezt olvastam pont itt valakitől és nem akarok hinni a szememnek.
Értem. Szóval te felsőbbrendűségi érzésnek tartod, ha valakinek véleménye van, és el meri mondani, akkor is, ha az másoknak nem tetszik. Látom, neked nagyon fáj, hogy nem állok be a sorba szegény nőket siratni, ellenben kiállok az örökké csak leszólt férfiak mellett.
Empátia? Van belőle éppen elég. De az empátia nem egyenlő a vaksággal, a süketséggel és az ostobasággal, legalábbis az én szótáramban. Én együtt érzek azokkal, akik bajba kerülnek, akkor is, ha a saját hibájukból. Éppen csak segíteni próbálok, hogy ne kövessék el újra és újra ugyanazt a hibát. Próbálom kinyitni a szemüket: önmagukra, önmagukba is nézzenek. Én nem csupán a pézsét tartom, amíg sírnak, és nem csak a vállamat tartom oda. A sírás után a probléma okát igyekszem feltárni, hogy az illető tovább tudjon lépni. Mert úgy gondolom, ez a valós segítség, és nem az, ha kórusban szidjuk a pasikat.
Veled ellentétben nem személyeskedek, ha nem tetszik, amit valaki írt, és nem fenyegetőzök privát üzenetekkel. Mocskolódni bárki tud, szóval küldheted nyugodtan, téged fog minősíteni, nem engem.
Édes ANYAnyelvünkben a fehércseléd egyébként szolgálatban álló nőt jelent. De ha hagyjuk a nyelvet, miért hozod fel?
Egyébként köszönöm a "jó"kívánságaidat, de javaslom, vigyázz velük, mert visszaszállnak.
"fehércseléd:nő vagy nők,asszonynép.A tájnyelvekben is már avuló szavunk.A fehér a falusi nők festetlen vászonból készült viseletére utal(mondtak vászoncselédet is),a nép és cseléd utólag pedig arra,hogy eredetileg gyűjtőnevek voltak,később kezdték egyes személyre érteni."De takaros fehérnép ez a Mariska!"Van fejérnép,fejércseléd alakja is."
Javaslom oltogatás helyett kezdd tanulmányozni,mert marhaságokat beszélsz.És tüntesd ki magad empátiából,mert egyetlen írásodban sem jelenik meg,hogy netalán a férfi is hibás lehet,mert nem ütni kéne a nőt,hanem szeretni,csak hogy a nő a hibás.Tehát a férfiak irányában van empátiád,az igaz.Vita vége,lehet örülni magadnak,csak egyszer meg ne bánd.
Utolsó!
A magyar nyelv a nőneműeket a fehérnép kifejezéssel allegórizálja. A fehércseléd kifejezés, azt jelenti, amit mond, azaz nőnemű cselédet, de sohasem alkalmazták a nők összességére.
Cselédnek lenni megtiszteltetés volt, bizalmat jelentett. Amire a te agyad asszociál az a szolga.
Szóval a fehércseléd kifejezés messze nem a teljes nőlakosság ledegradálását jelentette, amit te sugallni szeretnél.
Kedves! Veled ellentétben én nem internetes értelmező szótárakat használok, hanem elsősorban a fejemet. Azért érdekelne, hogy a gúgli hányadik találata adta ki az általad megfelelőnek talált magyarázatot...
Jól ismerhetsz, ha tudod, van-e gyerekem. És örülök, hogy te látod az IP címemet, ha már ennyire tudsz azonosítani. Az oldalt arra használom, amiért létrejött: kérdések feltevésére és megválaszolására. Ja, tényleg, nem személyeskedek, ez lehet a legnagyobb hibám...
Szerinted a férfigyalázás egyébként egyenlő az empátiával? Azt melyik gúglis szótárad adta ki?
Az általad belinkelt szótár nem a Magyar Értelmező Szótár. Csupán egy internetes adatbázis, amit egy irodalomtörténész (nem nyelvész!!!) dolgozott ki. Nem nevezném hitelesnek (elárulom: az alkotója sem teszi ezt), de ha ez neked jó, hát használd.
A vitához elsősorban érvekre van szükség. Persze, hogy nem tudsz vitatkozni, ha folyamatosan személyeskedsz, más fórumokban-témákban írt hozzászólásaimat citálod elő egy teljesen más helyzetben. Az érveim 90%-ra nem is reagáltál, ellenérveket nem írtál. Egy-két mondatot kiragadva, a másikat sértegetve próbálkozol.
Mindenesetre új definíciót fogalmaztál meg a hímsovinisztára, de felhívnám a figyelmedet, hogy nőgyalázó (a szó jelentése miatt) csak férfi lehet :D
Kedves Kérdező!
"Jóban, rosszban míg a halál el nem választ..."
Ez többnyire az amerikai filmek idealista esküvői szlogenje, ahol az emberek szeretik magukra húzni a "tökéletese család, tökéletes élet" illúzióját.
De ez nem a valóság. Igen, az esküt nem azért teszi valaki, hogy később semmibe vegye azt, és mielőtt bárki a válást választaná, KÖTELESSÉGE mindent megtenni a helyzet javulásáért, a házasság megmentéséért. Ezt elismerem.
Ám ezen túl már nem megoldás az, ha valaki a mártírt játssza, mert az élet nem arról szól, hogy boldogtalanok legyünk. Ha egy házasság megromlik, arról mindkét fél tehet - meg kell próbálni helyrehozni a dolgot, de ha egyszerűen nem megy, jobb hagyni az egészet.
Főleg, ha valamelyikük nagyobb szerepet játszik a bajban. Ha az egyik fél alkoholista lesz, elkezdi bántalmazni a másikat, vagy egyszerűen kezelhetetlenné válik, nincs joga ahhoz, hogy magával rántsa a másikat, csak mert egykor rózsaszín ábrándokat szőttek a közös évekről.
Mikor az egyik fél megfeledkezik erről, a másik is éppúgy megfeledkezhet, és most tök mindegy az, hogy melyik nemről van szó.
A házasságon belüli boldogtalanságnak oka van, senki nem azért senyved egy kapcsolatban, mert az olyan jó. De a legkönnyebb úgy realizálni a dolgokat, ha magad elé képzeled egy ember boldogtalanságát, akit szeretsz.
Például - nem tudom, hogy van-e gyermeked -, de képzeld el, hogy nap mint nap sír, gyötrődik és szenved, mert egy olyan házasságban él, ami már helyrehozhatatlanul megromlott. És ő talán nem is tehet erről igazán, mert próbálkozna, de a párja nem hajlandó.
Akkor te képes lennél éveken keresztül szenvtelenül nézni a gyermeked boldogtalanságát, és csóválni a fejed, hogy ezt is vállalta? Hogy a rossz együtt jár az élettel?
Vagy az embernek talán nincs joga változtatni az életén?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!