Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás - elveheti a gyerekeket, mert gazdagabb nálam?
Férjemmel 8 évig voltunk házasok, van két fiunk, 5 és 7 évesek. Decemberben bejelentette, hogy válni akar, mint utólag kiderült, már egy ideje megcsalt, most együtt is vannak a nővel.
A ház, amiben laktunk, a férjem néven volt, a szüleitől kapta. (Nyilván a bútorokban és a felújításban rengeteg pénzem benne volt, de ezt nem tudom papírokkal bizonyítani.) Azt mondta, költözzek el, így januártól albérletben élek, ahova a gyerekeket is hoztam magammal.
Egy szobás kis lakást tudok csak bérelni, tanár vagyok, minden pótlékkal együtt éppen hogy csak megvan a nettó 300 ezer forintunk, ebből kell megoldani az albérletet, a két gyerek nevelését és minden egyebet.
A férjem már beadta a válópert és telefonon megfenyegetett, hogy elveszi a gyereket, mert én nem biztosítok nekik mindent. Ő sokkal jobban keres, senior fejlesztőként a havi nettó egy millió szinte mindig megvan neki, emellett saját háza van. Szóval tényleg elkezdtem pánikolni, hogy neki fogják ítélni a fiúkat...
Mit tegyek, hogy ne vehesse el őket?
Ne szórakozz már! Te kúrtál félre vagy ő? NEKED mire kellene ügyvéd a VÁLÁSNÁL? Legfeljebb a gyerekelhelyezésnél, de nem hiszem, hogy az új nő rögtön 2 gyerekkel akarja elkezdeni az életet.
Nem fogja tudni elvenni csak fenyeget, szerintem olyan kishitű, hogy azt hiszi mivel neki több pénze van így minden jár. Rossz ezt leírni de nem hinném hogy az új nője mellé vinné a 2 gyereket is, főleg ha a nő azon van hogy esetleg közös legyen majd nekik..
Egyébként ha meg a lakás feltételek biztosítottak, tiszta rendezett albérletben vagytok semmi gond nem lehet, a bírót nem fogja érdekelni hogy te 300 ezret keresel a férfi meg 1 milliót.. Nyilván nem vagy alkoholista, drogos, kiszámíthatatlan hogy elvegyék.
Járni fog majd gyerektartás a gyerekekre ami szerintem plusz 60-80 ezer körül biztos lesz ezt pontosan nem tudom ,fizetéstől függ.
Illetve amit az utolsó is ír ha volt rajta értéknövelő beruházás akkor annak is jár egy része a lakásból.
Csak nagyzolni akar a volt kedves férjed, de majd visszasírja azt az időszakot csak akkor már késő lesz..
Az értéknövelö beruházást nem tudja számon kérni, ha nincs róla számla, hogy bizonyítja, hogy az házasság alatt történt? Ez nem ilyen automatikus.
A gyerekek meg 3-4-5 ég múlva úgyis az apjukkal akarnak majd lakni, ha ő tud nekik biztosítani saját szobát, zsebpénzt, programokat, mert egy kamasznak ez fontos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!