Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan dolgozzam fel, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan dolgozzam fel, hogy a páromnak van egy gyermeke az előző feleségétől?

Figyelt kérdés

Mikor megismertük egymást, akkor még mindketten házasok voltunk. Egyikünknek sem működött jól a házassága már jó ideje, ezt csak segített belátni az, hogy idővel egymásba szerettünk. Ezután mindketten elváltunk.

Neki van egy gyermeke az előző házasságából (7 éves), nekem nincs. Az elején is tudtam, hogy ez okozhat gubancokat a fejemben és azt is, hogy ezen sokat kell majd dolgoznom, hogy ne fájjon ennyire.

Nem a gyerek megléte zavar, hanem hogy általa örökre össze van kötve a párom egy másik nővel, még ha nem is szereti már, akkor is. Nem úgy, mint én, aki elváltam és innentől soha többé nem kell találkoznom a volt férjemmel, mert nincs miért.

Szeretném felnőttként kezelni a helyzetet, a gyermeket én is szeretem, de borzasztóan fáj az, hogy neki ez a csoda mással adatott meg, nem velem és hogy hiába vált el, ez egy örök kapocs marad kettejük között...

A párom mindent megtesz azért, hogy ez ne zavarjon engem, mindent megtenne értem, de mégis...nagyon nehezen dolgozom ezt fel, hogy a volt felesége mindig az életünk része lesz.

Nincs belőle vita, megértek mindent, belül mégis nagyon szenvedek ettől és szeretnék ezen túllépni valahogy.

Egy biztos, a gyermek az első, ezt mindig észben tartom.

Szívesen olvasnék tanácsokat, hogy mások, akik hasonló helyzetben voltak, hogyan sikerült feldolgozniuk ezt.

Előre is köszönöm.

2022. dec. 9. 14:24
1 2 3 4 5 6
 41/58 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm mindenkinek a válaszokat!

Csak a gyerek miatt beszélnek, ha épp van valami és csak akkor találkoznak, mikor hozni-vinni kell, párnaponta. Nincsenek baráti viszonyban, nincsenek közös ünneplések, semmi olyan, ami valóban átlépne egy határt. Ezt már az elején jeleztem neki, hogy én ezt hogyan képzelem el a jövőben és szerencsére egyet is értettünk. Mégis...de teljesen igazad van, utolsó hozzászóló. A pszichológust én is szeretném kihagyni a képletből.

2022. dec. 16. 08:22
 42/58 anonim ***** válasza:
77%
#41 Ha ez így van, az még kibírható. Később, ahogy a gyerek nagyobb, önálló lesz, már csak ritkán lesz szükség az anyjával való kapcsolatra. Addig is kitartás!
2022. dec. 16. 08:31
 43/58 A kérdező kommentje:
Hát az még odébb van, 7 éves...de reménykedem benne, hogy addig is, idővel megszokható...köszönöm a bíztató szavakat.
2022. dec. 16. 11:03
 44/58 anonim ***** válasza:
14%
37 vagyok. Döbbenten latom, hogy a válaszom le lett pontozva! Nem ertem, mi rodsz van benne.Elolvastam a korabbi válaszokat, sok szt írta javasolta, amit én, higy a kerdezőnek erdenes lenne felkutatnia magaban az ellenérzás okait azok nem lettek lepontozva. Meglepődtem. Rosszul is esik most ez, es furcsállom is..
2022. dec. 16. 23:21
 45/58 anonim ***** válasza:
100%

37, 44 vagyok. Kedves kerdező, félreértettél en nem azt mondtam, hogy ki kellene hagyni hanem hogy be kellene vonni.

Es en nem tanacsolom hogy maradj vele vagy ne maradj vele, csak azt mondom, hogy ha ez az érzésed elmúlik, akkor jó érzessel tudsz vele maradni.

De ha én, így éreznék, ahogy te, es nem múlna el, es nem tudna a pszichiáter sem segíteni, akkor en nem folytatnám. Ismetlem, ez ÉN. Es azert is mondtam a pszichiatert mert lehet, jogy EGYÉBKÉNT jót tenne, hogy HA valami kezeletlen traumad van. Mert az mas élethelyzetet is megnehezíthet.

Azt is megértem ha téged ez zavar, annak a válaszolónak is igaza lehet, aki azt irta hogy ez a ketféle ember letezhet.

ÉN NEM MONDOM, HOGY EZ VAGY AZ NORMÁLIS.

Abból indultam ki, hogy a paroddal szeretnél maradni.

Semmiképp ne állandósíts olyan helyzetet magadnak, ami számodra rossz. (Bocsánat nem jövök már vissza besérültem a lepontozáson. Légy BOLDOG! )

2022. dec. 16. 23:33
 46/58 anonim ***** válasza:
80%

Én is voltam hasonlóban. Főleg az volt gáz, mikor a fiókban találtam képet az exéről és gyermeke annyáról, aki gyönyörű volt.

Ez az aggoddalmam egészen addig tartott amíg pont ezért magával nem vitt egy gyerek átvételre, ahol élőben láttam a csajt.

A nő volt vagy 90-100 kiló, hiányzott előlről foga..a lenőtt hajfestése alatt full ősz volt. Flegmán hansúlyok nélkül beszélt. Alig volt hihető, hogy egykor olyan szép volt mint a képen amit a fiókban találtam. Egyszóval egy csúnya igénytelen lerobbant rém volt aki a sajat koratól vagy 15-20 évvel idősebbnek nezett ki.

Utána a párom nevetett és kerdezte hogy latva ezt a szörnyet, akit bottal se piszkálna meg, megnyugodtam e?

2023. jan. 8. 23:50
 47/58 anonim ***** válasza:
90%
Én azt nem értem, hogy miért mondják, hogy ÖRÖKRE össze vannak kötve. Talán 14 éves koráig meg egyeztetni kell ezt-azt, főleg a láthatást, egy-két sulis dolgot talán, de azt se kell túlspilázni. De miután elballagott az általánosból már korlátozottan cselekvőképes, tud egyedül közlekedni, utána miért nem elég, ha a ballagáson, a diplomaosztón és az esküvőjén találkoznak? Mit kell annyit egyeztetni? Gondolom, nem fognak már családként együtt karácsonyozni meg szülinapozni, le kell válni egymásról.
2023. jan. 9. 03:31
 48/58 A kérdező kommentje:

Kedves 47-es!

Ebben végülis igazad van valahol...bárcsak ott tartanánk már, onnantól biztosan könnyebb lesz minden. De ez még nagyon távolinak tűnik, tekintve, hogy jelenleg 7 éves a gyermek...

Nincs együtt karácsonyozás és szülinapozás, semmi ilyesmi, de így is heti 1x-2x minimum találkozik az exfeleséggel a gyerek miatt, plusz ha bármi nyűgje van, akkor akár többször is, amikor hozzánk akarja passzolni a gyereket.

Plusz ha bármi gyerekkel kapcsolatos dolog van, akkor még ott a telefon is.

Tudom, ezeket el kell fogadnom, pláne amíg ilyen kicsi a gyermek. Csak nehéz.

2023. jan. 9. 06:37
 49/58 A kérdező kommentje:

Zavar, hogy mennyi közös emlékük lehet, mennyire meghatározó lehetett a párom életében amikor megtudta, hogy apa lesz, aztán a terhesség végigkísérése, a gyermekük megszületése...és ezt mind-mind együtt élték át. Ahogyan azt is, amikor elkezdett cseperedni, járni tanulni stb stb...pedig nyilván nekem is van sok szép közös emlékem a volt férjemmel, de ez a páromat nem zavarja.

Talán én vagyok alkalmatlan egy ilyen kapcsolatra vagy csak még szoknom kell a helyzetet?

Volt, aki hasonló érzésekkel indult neki, de idővel megszokta, elfogadta, nem zavarja már?

2023. jan. 9. 06:46
 50/58 anonim ***** válasza:
100%

Nincs abban igazad hogy egy életre összeköti őket!A gyereknek ők maradnak örökre a szülei ennyi.Most még fájdalmasan éled meg de a felnötté válása után már nem kell az anyucival találkozni.A felnött gyerek jön megy ahoz a szülőhöz akihez akar. Nem kell láthatást eggyeztetni.Mondom neked ezt úgy mint elvált szülök gyereke.En majd 3voltam mikor a szüleim váltak soha nem láttam őket eggyütt ezután és azt gondolom nyilvánvaló zavarta volna az ő házastársukat ha ez nem így lett volna.

Nálunk a kapcsolattartó a nagyszülök voltak.Amít igen jónak tartok felnöttként is.

Mielött jön a sok felháborodott ember ha ezt olvassa.:Nem lettem baltás gyilkos,kasszafúró stb.nem vagyok egy semmirekellő lúzer.

Sőt nagyon szeretem a szüleimet!A maguk lehetőségük szerint mindig segítettek nekem.Semmibe nem szenvettem hiányt.(Egyiktől sem kaptam toronyórát láncostól,egyik szülőm sem úzent a másiknak hogy pumpáljak ki ezt azt.)

Tehát mindent meg lehet oldani csak akarni kell.Nekem sem kéne olyan pár aki végeredményben nem az én párom végtében csak egy barát vagyok Mert a gyereke annya apja az első.Itt soha nem értettem a szülök miért válnak ell.Mikor gyakorlatilag csak külön ágyban alszanak.!!!

2023. jan. 9. 08:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!