Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogyan dolgozzam fel, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan dolgozzam fel, hogy a páromnak van egy gyermeke az előző feleségétől?

Figyelt kérdés

Mikor megismertük egymást, akkor még mindketten házasok voltunk. Egyikünknek sem működött jól a házassága már jó ideje, ezt csak segített belátni az, hogy idővel egymásba szerettünk. Ezután mindketten elváltunk.

Neki van egy gyermeke az előző házasságából (7 éves), nekem nincs. Az elején is tudtam, hogy ez okozhat gubancokat a fejemben és azt is, hogy ezen sokat kell majd dolgoznom, hogy ne fájjon ennyire.

Nem a gyerek megléte zavar, hanem hogy általa örökre össze van kötve a párom egy másik nővel, még ha nem is szereti már, akkor is. Nem úgy, mint én, aki elváltam és innentől soha többé nem kell találkoznom a volt férjemmel, mert nincs miért.

Szeretném felnőttként kezelni a helyzetet, a gyermeket én is szeretem, de borzasztóan fáj az, hogy neki ez a csoda mással adatott meg, nem velem és hogy hiába vált el, ez egy örök kapocs marad kettejük között...

A párom mindent megtesz azért, hogy ez ne zavarjon engem, mindent megtenne értem, de mégis...nagyon nehezen dolgozom ezt fel, hogy a volt felesége mindig az életünk része lesz.

Nincs belőle vita, megértek mindent, belül mégis nagyon szenvedek ettől és szeretnék ezen túllépni valahogy.

Egy biztos, a gyermek az első, ezt mindig észben tartom.

Szívesen olvasnék tanácsokat, hogy mások, akik hasonló helyzetben voltak, hogyan sikerült feldolgozniuk ezt.

Előre is köszönöm.

2022. dec. 9. 14:24
1 2 3 4 5 6
 31/58 NTBS ***** válasza:
74%
El kell fogadni. Nem tehetsz mást.
2022. dec. 15. 07:15
 32/58 anonim ***** válasza:
64%
Nálunk a gyerek már felnőtt, külföldön él, gyereke is van. Engem most, közel négy év után kezdett el istenigazából irritálni ez a kapcsolat a volt feleséggel. Eddig is zavart, de most már besokalltam, és elkezdtem kihátrálni az egészből.
2022. dec. 15. 08:14
 33/58 A kérdező kommentje:

Kedves 32-es!

Téged miért zavart eddig is és mitől sokalltál be?

2022. dec. 15. 08:36
 34/58 anonim ***** válasza:
87%
Túl jó a viszony a volt feleséggel, a nő még mindig a családhoz tartozik. Valahogy mostanra untam meg.
2022. dec. 15. 08:47
 35/58 anonim ***** válasza:
30%

Ha tudtad, hogy zavar, akkor nem kellett volna vele kezdened.

Erőst kamunak tűnik a történet, hiszen a kifejtésedben a válasz.

Ha valós, akkor eleve

1 Semmi közöd hozzá; az édes fia, vele van összekötve életfogytig

2 Ebbe nincs belepofázás, ő az első , te mindig 2. vagy;

3 Megszoksz, vagy megszöksz;

Első nyafogásra a fiamat választanám, és neked útilapu a talpadra.

Oszt annyi.

2022. dec. 15. 09:45
 36/58 anonim ***** válasza:
86%

Én a gyerek szemszögéből tudok válaszolni. Még ovis koromban váltak el a szüleim az új nő miatt. Kicsiként még nem értettem meg mindent, de utólag visszaemlékezve már igen. Mostohaanyám állandóan anyukámról kérdezgetett, féltékeny volt rá. Szerintem azt gondolta, hogy apám vissza akar menni hozzá. Gyerekük nem született. A sztori vége az lett hogy apámat, sőt még a nagyszüleimet is teljesen magához húzta és mi mintha nem is lennénk. Azóta semmilyen a viszonyom apámmal, nagyszülőkkel, évek óta nem is láttam őket. Azt még hozzáteszem, hogy mindenük mostohaanyám nevén van.

Nem tudom a mostohám pontosan hogyan érzett, de el kell fogadnod, hogy a párodnak van egy gyereke, akiről gondoskodnia kell.

2022. dec. 15. 10:53
 37/58 anonim ***** válasza:
69%

Néhány évig éltem olyan férfival, aki két gyerekét egyedül nevelte. Saját gyerekem nem volt.

Imádtam, hogy van fia, lánya, gyönyörködtem bennük, hogy hűha az ő genetikaja, stb. Közös gyereket is akartunk. Szóval engem sem zavart maga a gyerek, sőt. Menőség.

Az anyjuk nem volt képben annyira, hogy engem zavarjon, sajnos erősen alkoholista volt, es talan drogozott is, de nem is tudom, valahogy nem volt józan annyira, hogy erdekelje a gyerekei. A gyerekek megsínylették, de most erre nem térek ki.

Namarmost, én őszintén örültem volna, ha az életünk része lehetett volna. De nem akart az lenni. Én szeretem a nagy családot, mozaikcsaládot, falkát, stb. De szerintem ez típus kérdése. Nem vagyunk egyformák.

Téged zavar.

Nem tudom, hogy ez normális-e, úgy tippelem, hogy nem, de őszintén nem tudom. Tenyleg javasolnám egy pszichológus tanacsát kikérni. A "nem annyira van rá", az meg a megoldható kategória, az a szint még, általaban, a kiadások átcsoportosításával megoldható.

Tippem az, hogy nem az anya létezésével van gond. Hacsak nem nezed ki belőle, hogy kokettálna az exével, akkor, szerintem, a te múltadban lehet valami, ami azt üzeni neked, tévesen, hogy ez egy nem oké helyzet.

Pedig ugye, logikusan átgondolva, te is úgy gondolod, hogy pedig oké.

Az érzéssel nem tudsz mit kezdeni, na ebben pedig a lélekturkász pszichológus, pszichiáter TUTI hogy fog tudni valami okosat mondani neked.

Erősen gyanítom hogy valami korai rossz tapasztalat, vagy trauma kelti nálad ezt a zsigeri ellenérzést.

Próbáld meg felkutatni, van-e ilyen, es akkor tudati szintre tudod hozni, es el is fogod tudni mulasztani.

(Bocs az elütésekért.)

2022. dec. 15. 22:34
 38/58 A kérdező kommentje:
Engem pont, hogy zavar - és ez már a beteg kategória talán -, hogy a párom genetikája valaki máséval keveredett. Hogy az a gyerek nem 100%-ban belőle van. Próbálok nem így tekinteni rá, mert egyrészt páromra hasonlít nagyon, másrészt az anyja alig törődik vele, ez jó ideje így van már, mikor még együtt éltek is magasról sz*rt a gyerek dolgaira. És én mégis irigykedem, hogy a gyermek az övé. Tudom, hülye vagyok, de azt kívánom, bárcsak örökre eltűnne az a nő az életünkből, költözne el jó messzire, a gyereket pedig nyugudtan hagyja itt...(nem reális, csak megszaladt a fantáziám...)
2022. dec. 16. 06:32
 39/58 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem ne gondold túl. Nem a volt nővel van összekötve, hanem a gyerekével. Ami természetes is. Ettől még pont utálhatja azt a másik nőt.
2022. dec. 16. 06:48
 40/58 anonim ***** válasza:
64%
#38 Nem, nem beteg kategória, teljesen természetes érzés. Aki azt mondja, hogy őt ez nem zavarja, az hazudik. De azt írtad, hogy a párod mindent megtesz azért, hogy ne érezd emiatt rosszul magad, ez nagyon fontos. Ha kizárólag csak a gyerek miatt beszélnek, akkor az többé-kevésbé elviselhető. Az, hogy a gyereket szereted, az is pozitívum, mert nem vetíted rá a negatív érzéseket. Ha a párod nincs túlzott baráti viszonyban a gyerek anyjával, a nő nem családtag, ünnepeket nem töltenek együtt, akkor azért ki lehet bírni. Itt folyton a pszichológust sulykolják, de az nem old meg semmit. Te látod, hogyan viselkedik a párod, és ez a döntő.
2022. dec. 16. 07:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!