Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan dolgozzam fel, hogy a páromnak van egy gyermeke az előző feleségétől?
Mikor megismertük egymást, akkor még mindketten házasok voltunk. Egyikünknek sem működött jól a házassága már jó ideje, ezt csak segített belátni az, hogy idővel egymásba szerettünk. Ezután mindketten elváltunk.
Neki van egy gyermeke az előző házasságából (7 éves), nekem nincs. Az elején is tudtam, hogy ez okozhat gubancokat a fejemben és azt is, hogy ezen sokat kell majd dolgoznom, hogy ne fájjon ennyire.
Nem a gyerek megléte zavar, hanem hogy általa örökre össze van kötve a párom egy másik nővel, még ha nem is szereti már, akkor is. Nem úgy, mint én, aki elváltam és innentől soha többé nem kell találkoznom a volt férjemmel, mert nincs miért.
Szeretném felnőttként kezelni a helyzetet, a gyermeket én is szeretem, de borzasztóan fáj az, hogy neki ez a csoda mással adatott meg, nem velem és hogy hiába vált el, ez egy örök kapocs marad kettejük között...
A párom mindent megtesz azért, hogy ez ne zavarjon engem, mindent megtenne értem, de mégis...nagyon nehezen dolgozom ezt fel, hogy a volt felesége mindig az életünk része lesz.
Nincs belőle vita, megértek mindent, belül mégis nagyon szenvedek ettől és szeretnék ezen túllépni valahogy.
Egy biztos, a gyermek az első, ezt mindig észben tartom.
Szívesen olvasnék tanácsokat, hogy mások, akik hasonló helyzetben voltak, hogyan sikerült feldolgozniuk ezt.
Előre is köszönöm.
En ezt ertem, es igazad is van, de ez nem a pozitiv fajta osszekotes. A gyerek ballagasara/eskuvojere/akarmijere persze elmennek a szulok, de nem kozosen, nem ugy mint egy csalad, ugyanis mar nem azok. Nekunk ez lesz a harmadik karacsonyunk amiota egyutt vagyunk, es nalunk is volt a gyerek kulon, unnepelt velunk, meg az anyjaval es a csaladjaval egyutt is. Ugyanigy van ez a szulinapozassal is, kulon velunk es kulon az anyjaval.
Es megannyi dolog/unnep lesz meg amin a gyerek ket szuloje nem egyutt fog reszt venni, hanem lehet mindenki viszi magaval a parjait.
Kedves 9-es!
Neked milyen érzés az férfiként, hogy egy másik nővel ketten hoztatok létre közösen egy új életet, ami belőletek van? Még ha már ti nem is szeretitek egymást...gondolom mégis ott vannak a szép emlékek, mikor kiderült, hogy gyermeketek lesz, aztán feltételezem végig mellette voltál a terhesség alatt és támogattad, aggódtál érte...majd a születésnél, mikor először láttátok meg kettőtök közös gyermekét és így tovább...ezek úgy érzem hatalmas horderejű dolgok, mégha a körülmények változtak is azóta.
Egyszer úgy gondoltad, ő alkalmas rá, hogy vele éld le az életed, sőt mi több, a gyermeked anyja legyen, ami erősebb kötelék egy házassági papírnál. Semmi kötődésed nincs már a volt feleséged iránt? Teljesen közömbös?
Kíváncsi lennék, te hogyan élted meg ezt az egészet az elején, amikor válásra került a sor. Ennyire el tudnak halni az érzelmek, akkor is, ha van közös gyermek? Illetve a te új párod hogyan éli meg ezt au egészet?
Tudom, minden ember és helyzet más, nem is akarok párhuzamot vonni a te történeted és az enyém között, mégis érdekelne egy példa a sok közül...
Elárulok még egy fájó, de nyílt titkot!
A szüzessegét sem te vetted el. Nem veled élte át ezt a csodálatos élményt.
Amúgy nem kéne, hogy ez zavarjon. Ha te is házasságban éltél és vége is lett, akkor nyilván terveztetek babát (mert ahogy írod nem vagy gyerekellenes), csak valamiért nem jött össze. Szóval ha lenne gyereked az előző férjedtől, akkor zavarna az, hogy "rossz embertől" lett? Tehát "nem az igazitól"?
És mi van ha meddő vagy és már nem is lesz tőle gyereked? Akkor ezt fel fogod tudni dolgozni? Vagy akkor "megbocsátasz" neki, mert így már te sem leszel tökéletes?
18: onnan tudom megallapitani, hogy mar a hazassagkotesuk eveben majdnem kulonmentek. Akkor voltak egyutt 3 eve, a gyerek 2 eves volt. Nagyon hamar, 5 honapos kapcsolatban vallaltak gyereket, eloszor kulon eltek alberletben, aztan az ex odacuccoltatta magukat az anyjahoz, oda szult es majdnem 6 evig ugy eltek negyesben. Maganelet nulla, szexualis elet nulla, exanyos mindenbe beleszolt, ami valahol ertheto hiszen az o hazarol volt szo.
A parom egyaltalan nem szidja a gyereke anyjat, azt viszont nem tagadja, hogy a hazassaguk megromlasahoz mindketten kellettek. Kivulrol nezve az elmondottak alapjan az o kapcsolatuknak annyi ertelme volt, hogy megszuletett a kozos gyerekuk. Egyebkent semennyire nem passzoltak ossze, semmi kozos nem volt bennuk. Hogy hazassagot miert kellett kotni, az rejtely.
Egyebkent hazassaggal gyerekkel egyutt egy 6 eves kapcsolat nagyon keves, ha valami meg tud romlani ennyi ido alatt, akkor az sosem volt igazan jo, max a felek nem lattak be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!