Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Van jogom a saját vágyaim...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van jogom a saját vágyaim miatt felborítani a boldog, elégedett férjem életét?

Figyelt kérdés
Sziasztok, tanácsokat várok! 20 éve vagyok férjnél, jól éltünk nagyon sokáig minden értelemben. Kb 3 éve viszont megszűnt a szex, mert a férjem nagyon idős és már nem volt potens. Viszont a szextől( ill. a hiányától) eltekintve rendben van a kapcsolatunk. Szeretőt kerestem, de becsapott a ménkű: egymásba szerettünk. Egyikünk se bukott le, mindketten anyagilag függetlenek vagyunk, tehát ez a titkos viszony folytatódhatna tovább, pont úgy, ahogyan eddig is. De egyre jobban vágyunk arra, hogy együtt legyünk. Ő azonnal válna miattam, de én nagyon vacillálok, kizárólag a férjem miatt. Elmúlt 80, anyagilag nem lenne gondja, de az életstílusa radikálisan megváltozna, ha én megpattannék. Van jogom a saját és a szerelmem vágyai miatt (és a várhatóan közös, boldog 20-30 évünk miatt) felborítani a jelenleg boldog, elégedett 80 éves férjem életét? Ti hogy látjátok ezt?

#válás #megcsalás #egymásba szerettünk a szeretőmmel
2022. aug. 11. 18:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/254 anonim ***** válasza:
48%
Oh, hagyjuk már a szent szöveget. Most magadnak keresel önigazolást a tetteidre?
2022. aug. 11. 20:20
 32/254 A kérdező kommentje:
#31: Mire gondolsz 'szent szöveg'-ként? És hol látsz Te itt önigazolást? Vélemyényeket várok, érvekkel. De itt többektől olyan dumák jönnek, amiket egyértelműen semmivel alá nem támasztott feltételezésekre építenek; ergo: már azok az alapok is hamisak, amiből aztán -hol logikus, hol logikátlan- következtetéseket vonnak le.
2022. aug. 11. 20:25
 33/254 anonim ***** válasza:
78%

Én is olvastam a kérdéseidet, azt hiszem egyre válaszoltam is. Próbálok a magam nevében válaszolni a #19? kommentedre.

Szerintem nincs ember a világon, aki jobban pártolná a szerelmet, mint én. Mindig mindenkinek válást javasolnak, de nem neked. Te nem egy hibát követtél, hanem hibák sorozatát. Ezért akkor lenne kiegyenlített a "karmikus számlád", ha most maradnál.

1. Amikor hozzámentél az érdekes, eszedbe jutott, lakásról gondoskodni kell magadnak, de az már nem, hogy nem fogod bírni f@sz nélkül. Bocs, de 35 évesen az ember már rendelkezik ennyi önismerettel. (Több, mint 7 éve nem szexeltem, és még élek. Nekem szerelem nélkül nem fontos.)

2. Bekövetkezett, ami várható volt, ő már nem szexel, te akarsz. Nem hogy leültél volna vele megbeszélni, hogy mi legyen, és ha ő nem akar nyitott kapcsolatot, akkor válás, hanem nekiálltál liánozni. (Most meg azt hazudod magadnak, hogy neked nem lenne baj, ha 2 szék közül a pad alá esnél, egyedül is feltalálod magad. Aha, akkor miért nem azt tetted...?)

3. Ki ne találd már, hogy 50+korodra nem jutott eszedbe, hogy benne van a pakliban, hogy a szeretők közül valaki szerelmes lesz. Vagyis amikor szeretőt kerestél tudtad, hogy benne van a pakliban, hogy egyszerre 2 embert fogsz megbántani, de nem érdekelt, mert a f@szhiányod fontosabb volt.

Összességében megérdemled, hogy évekig titkold a szeretőt és szenvedj magadban, sőt, ha úgy alakul, azt is, hogy elbukd ezt a pasit. A férjeddel ugyanez a helyzet. Ő annak az árát fizeti, hogy 60 évesen friss pipit akart.

2022. aug. 11. 20:39
 34/254 anonim ***** válasza:
90%

32, milyen érveket vársz?

A 80as öregúr valószínűleg minden értelemben belerokkan, ha elhagyod.

Neked sokkal fontosabb a szex, mint egy kapcsolat, mint a becsület, vagy az adott szó. Neked, te vagy a legfontosabb. Ennek fényében egyértelmű, hogy mi lesz a történet vége. Nincsenek érvek.

2022. aug. 11. 20:54
 35/254 A kérdező kommentje:
Nem hiszek a 'karmikus számlában'- tehát nem tényező a döntéseimben. 35/60 évesen egymásba szerettünk, mire kiderült a korkülönbség, már késő volt. Nem az jutott eszembe a házasságkor, hogy lakásról kell gondoskodnom: votl stabil egzisztenciám, lakásom is. Csak azzal foglalkoztunk az összeköltözéskor, hogy közösen( + a 2 gyerekünk) jó életünk legyen - lényegében az van.:) A megcsalás csak az én érzelmi problémám, hiszen ő nem tud róla: békés, boldog, elégedett, korához képest igen-igen egészséges. Tehát őt nem bántottam meg. A szeretőm sem bántom , hiszen ő nős, ő is szeretőt keresett. Az első pillanattól tisztában vagyunk a családi viszonyokkal: ő pont annyira van szarul a bőrében, mint én, ő se tudja, hogy váljon -e? De ő 'eccerübb gondolkodású', hiszen férfi: ha azt mondom, hogy válok, akkor azonnal kiveszünk egy lakást, odaköltözünk együtt és közben mindketten felszámoljuk az eddigi életünket. Tehát őt sem bántom meg. Itt egy ember sérülhet 'ártatlanul': a férjem, ha válok. És ezért vacillálok, mert én és a szerelmem tudatosan döntünk valahogyan, de ő nincs döntési helyzetben, csak viseli a mi döntésünk következményét. A nyitott házasság pedig nem opció, mert a férjem túl domináns személyiség ahhoz, hogy ebbe beleegyezzen, plusz attól nem tudnék több időt tölteni a másikkal, viszont megbántanám a férjem. Így kevés az együtt töltött idő, de a férj elégedett.
2022. aug. 11. 20:55
 36/254 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem ülj le vele beszélni, mintha még a szeretőzés előtt tartanál. Hallgasd meg a véleményét, javaslatait a szex pótlására. Feleslegesen ne bántsd meg azzal, hogy elmondod, hogy beleszerettél másba, először kérd ki a véleményét arról, mit tegyetek. Talán így ő is jobban fel tud készülni lelkileg. Mert erről a problémáról beszélni kell, neki is döntést adni.

Nyilván ezt a beszélgetést akkor kellett volna megejteni, mielőtt elhatároztad, hogy szeretőt keresel. De pótold be ezt először. Hallgasd meg az ő szempontját erre. Bizonyára ő is sejtette, hogy eljön ez a pont.

2022. aug. 11. 20:56
 37/254 anonim ***** válasza:
70%

Nem azért írtam, hogy ez alapján dönts. Te egy gyikes szavazásban hiszel, majd az dönt.

Nem azt írtam, hogy 2 embert bántasz meg, hanem benne van a pakliban, hogy bántHATSZ. A szerető keresés idején még nem tudhattad, se azt, hogy egymásba szerettek-e, ha igen, akkor azt hogy fogja viselni a másik fél, ha válni akarsz, sérül a férjed, ha lebuksz, megint csak megbántod. Szóval magát a lehetőséget adtad meg.

"ha azt mondom, hogy válunk, akkor azonnal kiveszünk egy lakást..." Ebben azért ne legyél olyan biztos. Sokan pofára estek már így. Te meg naivabb is vagy az átlagnál.

2022. aug. 11. 21:07
 38/254 anonim ***** válasza:
90%
Miert veszed el a dontes jogat a ferjedtol ??azt irod , hogy az o erdekeben , mert neki mennyivel rosszabb lesz az elete ha te nem leszel . O valna toled . Miert gondolod , hogy jogod van helyette donteni ? Nekem annyira buzlik itt valami . te valamiert nagyon nem akarsz valni a ferjedtol !
2022. aug. 11. 21:22
 39/254 gyurlaci ***** válasza:
40%

"De ő 'eccerübb gondolkodású', hiszen férfi"

Paszmek. Ez rávilágít gondolkodásodban arra amit jó pár türhő férfitól hallottam:MINDEN NŐ EGY ROHADT K@RVA. :-))))

2022. aug. 11. 21:25
 40/254 A kérdező kommentje:

#36: Köszönöm a konstruktív hozzáállást, ez már nekem is eszembe jutott most is! De a szerető keresés előtt is, csak akkor megbeszéltem magammal, hogy amíg jól titkolom, addig nem kell kiprovokálni ezt a beszélgetést.

Mert természetesen a problémát érintőlegesen feldobtam többször, de a férjem 'süket volt rá'. Most az 'összeszerelmesedés' miatt változott a helyzet. :) Köszi még egyszer!

2022. aug. 11. 21:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!