Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válunk a párommal. Ilyen esetben mennyit kaphat a vagyonból?
A lakás az enyém, már azelőtt is az volt, mielőtt 5 éve összejöttünk. Lett egy kicsi gyerekünk, akit szeretnék én tovább nevelni, bár vélhetően ez hiú ábránd. A lakáshitelt mindig én fizettem, ruháztam a gyereket, fizettem a számlákat. Ő az 5 évből kb. 1-et töltött aktívan munkával, GYED alatt nem dolgozott (pedig tehette volna), majd a pánikbetegségére hivatkozva hosszú hónapokat töltött itthon. Ez nem akalyozta meg viszont abban, hogy közben megcsaljon. Lényegében én tartottam el ez idő alatt végig.
Még nem voltam ügyvédnél, kíváncsi lennék, ezek alapján hogyan oszolhat el a vagyon. Gondolom nem fele-fele, mert az alapján amit a közös életbe tett, ez igencsak aránytalan lenne. A betegsége miatt pedig arra is alkalmatlan lehet, hogy nevelje a gyereket.
Utolsóhoz.
Add el a szüleidnek papíron.
1. A vevő nem fog menekülni az asszony hisztije miatt.
2. Nem ítélhet neki lakhatási jogot a szüleid házában a bírónő.
3. Le tudod bonyolítani a háta mögött.
Én pár hónapja fejeztem be a válást hasonló szituval.
A Házat én vettem, még egyedül. Hitelt pár évig fizettem egyedül. Összeköltöztünk. Onnan számít vagyonközösségnek. (nem a házasság napjától) Vahyonmegosztás, az a közösen törlesztett hitel fele. A kutyát nem érdekelte, hogy én hazahordtam. 6-700ezret,ő pedig csak szórta a pénzt, vagy minimálbérért dolgozott pár hónapot. A nagy baj akkor lett volna, ha az eggyüttélés alatt vesszük a házat. Akkor nem a törlesztett hitel felére jogosult, hanem az ingatlan értékének felére. Tehát anno vettem 25milláért,most ér kb. 60at.30millát kellene neki csengetnem. Így csak az eggyütt törlesztett hitel felét. Ő még szeretett volna pár millát azningatlanba fektetett pénzből. Ezt kivédtem az "állagmegóvással."Tehát új járólap, ablak, fürdő stb. De mikor összeköltöztünk ezek voltak a házba. Eggyütt laktuk le, eggyütt újítottuk fel. Akkor kapott volna ebből, ha pl. bővítjük. (+szoba, hozzáépülés stb.)
Megtakarítás fele az övé. Megintcsak senkit nem érdekel, ki mennyit rakott a bankszámlára. Én dolgoztam mint egy állat, napi 12-15órát mert ugye családnak legyen kényelem, ne kelljen elmenni gyes mellett dolgozni, vagy olyan munkát vállalnia amit nem szeret. Senkit nem érdekelt. Vagyonközösség és kész! Még igényt tartott, az életbiztosításom közös időbe történő befizetés+kamat felére is! Tehát minden rohadt forint fele, amit bevittél a házasságba, a fele az asszonykát illeti. (jobb lett volna, ha eliszom, vagy elkártyázom a fizetésem)
Megcsalás megint csak döglött kutyát nem érdekli! Elég ha az eggyik fél válni akar, már választanak is.
Gyermekelhelyezés,sajnos magyarorazágon elég érdekes. Ő kapta, nem tudtam mit tenni. Bionyítottan pszihiátriai gógyszeres kezelés alatt áll. Hozott egy igazolást a kezelőorvostól, hogy alkalmas, és kb. ennyivel nyert is. Hiába ugattam én, hogy hányszor akart öngyilkos lenni, hányszor sírt a gyerek mert ő mélydepresszióba nem akart felkelni az ágyból, nem látta el a gyerekeket. Pánikbetegség miatt nem vitte iskolába, mert nem mert felszállni a buszra. Senkit nem érdekelt, ott a kezelőorvos igazolása, hogy alaklmas anyának. A magas jövedelmem miatt, elég rendesen kopaszt gyerektartással, +mellé csip-csup dolgok amik kellenek a gyereknek. Havi 100ezer,és én veszek cipőt a gyereknek mert nincs rá pénz. Munkát még mindíg kerüli, minimálbérért dolgozgat. Gyerektartás+családi pótlékból él, gyerek meg csak a legszükségesebbet kapja.
Szóval üdv a XXI századi bíróságon!!! Nem kizárt, hogy én kaptam f@sz bírót, de az ügyvédem azt mondta gyermekelhelyezésbe ez a bírói gyakorlat. Anyáé a gyerek.
Nem írtad külön éltek e,milyen az anyagi helyzete. De nem fog egyszerűen bíróságra menni nyugi! Vahyonmegosztási illeték 7% előre. Ügyvéd 3-4%.+szakértői vélemények, stb. Tehát ha követel 10misit,1miskának mindenképp kell zsebbe lennie! Meg persze kötél idegeknek. Én úgy látom, úgy van kitalálva az egész bírósági menet, hogy rákényszerítsenek a közös peren kívüli megeggyezésre. Nem kellenek hozzá évek, és kb 100ezerért lefirkantja az ügyvéd egy A4 es lapra mibe eggyztetek meg. Mindenki jól jár. Nekem az ügyvéd 20ezer egy tárgyalás+beadványok volt. Exnek ugyanúgy.Közbe persze zajlottak a megeggyezés tárgyalások, amit a bíróság jó néven vett. De őnagysága nagyon nehezzen, de rávehető volt. Sajnos addigra már nagyon sok pénz bele lett fröcskölve feleslegesen az egészbe.
Leírtam miért véglény, kár, hogy agy kellett volna azt megérteni. Nem férj az, aki azt sem tudja mi a feleség betegsége, de képes azt állítani, hogy biztos megvette az orvost. Nem férj az sem, akinek halvány lila fingja sincs arról, hogy a gyed munkafüggő és képes lett volna elzavarni az anyát gyed alatt dolgozni. Majd a gyerek neveli, szoptatja, meg tisztába teszi magát. Ugye?
Ezt a nyomorultat, akinek egyetlen fontos van ebben a sztoriban, a lakása, amit nyugodtan a seggébe dughat csak azok a férfiak védik, akik ugyanilyen senkiháziak és a nőt kizárólag biológiai ürítő tartálynak használják, mert szerintük másra úgysem jó és valszeg ez miatt sosem volt normális társuk, mivel ők maguk sem azok.
Na, ennek sem az a problémája, hogy elveszítheti a gyerekét, hanem hogy elveszítheti a lakását.
Összegyűlt itt a sok bólogató jancsi, akiket megcsaltak, és bosszúból szidják a bíróságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!