Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A párom válni akar akkor mit...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom válni akar akkor mit kaphat?

Figyelt kérdés
20 éves korom óta güriztem a házra, 25 évesen sikeresen befejeztem. Jelenleg 32 éves vagyok. Párom 30. Válni akar tőlem. A párom egy kanyit nem fizetett semmibe, a közösbe se. Ő inkább el shoppingolta a pénzt (tehát mi nem közös kasszán voltunk). Egyébként nem Eu-n belül dolgozok, svájci autóm van. Így nem szólhatnak bele semmibe sem?Hiszen nem uniós országban van a kocsim nyilvántartva. A házat meg át fogom írni a tesóm nevére, tehát akkor így nem fog járni a volt feleségemnek váláskor egy kanyi sem?

2018. jún. 8. 19:04
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Ez szívás, svájcban is biztos van valami amivel lehúzhat.
2018. jún. 8. 19:09
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez szívás. Attól függ mióta vagytok házasok. Ha közben szerezted a házat és a kocsit, akkor bizony neki fogják ítélni a felét, akkor is ha egy kanyit sem fizetett bele.
2018. jún. 8. 19:12
 3/9 A kérdező kommentje:
A házam már a megállapodásunk előtt kész volt, és utána állapodtunk, meg hogy házasok leszünk. Tehát a ház már réges rég készen volt mikor megismertem őt. 4éve vagyunk házasok "papíron". Ettől félek, hogy megfogják ítélni neki a felét.. Az autót 2éve vettem de mint írtam, annak svájci papírja, forgalmija van .
2018. jún. 8. 19:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

A házasság ELŐTTI vagyon (és örökség) mindig külön vagyon marad!!!

Ha a házasság előtt a te neveden volt a ház, és a nő egy forintot sem fizetett bele mióta házasok vagytok (és nem is került a nevére részben sem), akkor NEM fogják neki ítélni a felét. Max ha lett volna felújítás x Ft összegben, akkor annak az x Ft-nak a felét kérheti.

A kocsinak is a felét ítélhetik oda szerintem, mert attól, hogy nem itt dolgozol és svájci papírjai vannak, te még magyar vagy és itt fog lefutni a válás. Szerintem annak megkapja a felét, de nem vagyok benne biztos.

2018. jún. 8. 19:27
 5/9 anonim ***** válasza:
96%

Tök mindegy, milyen rendszámú autód van, te magad magyar állampolgár vagy, magyarországi házassággal a hátad mögött, azaz rád a magyar törvények vonatkoznak. Magyarán mondva: a házasság alatt szerzett vagyonnak megilleti a fele, ami meg korábban megvolt, annak nem.

Azt meg bármelyik bíró levágja, ha a papírok beadása környékén te a magántulajdonodat átíratod valamelyik rokonod nevére, akkor mi a terved, hiszen ők sem hülyék, meg nem te leszel az első ilyen erkölcsi bajnok, aki ez próbálja meghúzni.... de látom, nagyon buta vagy, mert fogalmad sincs arról sem, hogy az "átíratás@ nem hasraütésszerűen megy. Egy sima ajándékozáskor kb. 40%-nyi adót kell az állambácsinak befizetned, az asszony meg 50-et vinne. Szerinted miért lett ez így kitalálva?!

2018. jún. 8. 19:40
 6/9 NDSM ***** válasza:
72%
Szerintem próbálj meg vele megegyezni! Az a legtisztább! Mi is úgy csináltuk a volt nejemmel. Hátha van még benne annyi érzés, hogy nem akar kihasználni.
2018. jún. 8. 20:38
 7/9 Csurmi ***** válasza:

#5-ös, nem jól tudod. És ha a bíró levágja, hogy azért lettek dolgok átiratva? Szerinted majd belenyúl egy másik közhivatal jogerős határozataiba? Ugyan már.

4% az ajándékozás illetéke, nem 40%.

2018. jún. 11. 07:32
 8/9 anonim ***** válasza:
Mindegy mennyi az illeték, a ház a leírtak szerint NEM közös vagyon, mert a házasság megkötése előtt keletkezett, a kocsi meg az.
2018. jún. 23. 23:31
 9/9 Csurmi ***** válasza:
Kedves kérdező, azért ha egy jó ügyvédje van a nejednek ne vegyél mérget arra, hogy nem ítélik neki oda a felét. Házasság előtt hol éltetek? Együtt? Kinek mi volt az állandó lakcíme? Nehogy leírd ide, csak szólok, ez fontos, nézd meg.
2018. jún. 24. 00:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!