Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párom válni akar akkor mit kaphat?
A házasság ELŐTTI vagyon (és örökség) mindig külön vagyon marad!!!
Ha a házasság előtt a te neveden volt a ház, és a nő egy forintot sem fizetett bele mióta házasok vagytok (és nem is került a nevére részben sem), akkor NEM fogják neki ítélni a felét. Max ha lett volna felújítás x Ft összegben, akkor annak az x Ft-nak a felét kérheti.
A kocsinak is a felét ítélhetik oda szerintem, mert attól, hogy nem itt dolgozol és svájci papírjai vannak, te még magyar vagy és itt fog lefutni a válás. Szerintem annak megkapja a felét, de nem vagyok benne biztos.
Tök mindegy, milyen rendszámú autód van, te magad magyar állampolgár vagy, magyarországi házassággal a hátad mögött, azaz rád a magyar törvények vonatkoznak. Magyarán mondva: a házasság alatt szerzett vagyonnak megilleti a fele, ami meg korábban megvolt, annak nem.
Azt meg bármelyik bíró levágja, ha a papírok beadása környékén te a magántulajdonodat átíratod valamelyik rokonod nevére, akkor mi a terved, hiszen ők sem hülyék, meg nem te leszel az első ilyen erkölcsi bajnok, aki ez próbálja meghúzni.... de látom, nagyon buta vagy, mert fogalmad sincs arról sem, hogy az "átíratás@ nem hasraütésszerűen megy. Egy sima ajándékozáskor kb. 40%-nyi adót kell az állambácsinak befizetned, az asszony meg 50-et vinne. Szerinted miért lett ez így kitalálva?!
#5-ös, nem jól tudod. És ha a bíró levágja, hogy azért lettek dolgok átiratva? Szerinted majd belenyúl egy másik közhivatal jogerős határozataiba? Ugyan már.
4% az ajándékozás illetéke, nem 40%.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!