Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válunk a párommal. Ilyen esetben mennyit kaphat a vagyonból?
A lakás az enyém, már azelőtt is az volt, mielőtt 5 éve összejöttünk. Lett egy kicsi gyerekünk, akit szeretnék én tovább nevelni, bár vélhetően ez hiú ábránd. A lakáshitelt mindig én fizettem, ruháztam a gyereket, fizettem a számlákat. Ő az 5 évből kb. 1-et töltött aktívan munkával, GYED alatt nem dolgozott (pedig tehette volna), majd a pánikbetegségére hivatkozva hosszú hónapokat töltött itthon. Ez nem akalyozta meg viszont abban, hogy közben megcsaljon. Lényegében én tartottam el ez idő alatt végig.
Még nem voltam ügyvédnél, kíváncsi lennék, ezek alapján hogyan oszolhat el a vagyon. Gondolom nem fele-fele, mert az alapján amit a közös életbe tett, ez igencsak aránytalan lenne. A betegsége miatt pedig arra is alkalmatlan lehet, hogy nevelje a gyereket.
Szerzés arányában megy az osztozkodás. A GYEST kompenzálni kell, hiszen a közös gyerek miatt nem dolgozott.
Természetesen nem fele-fele. Az 5 év alatt fizetett hitel egy részével kalkulálhatsz.
A megcsalás nem bírósági téma. A gyes nem eltartás. Tehát csak pár hónapot nem dolgozott míg beteg volt, a többi gyes, illetve 1 év munkaviszony.
A pánik betegség miatt, ha kezelve van, nem lesz alkalmatlan a gyereknevelésre.
1: szülőkhöz megy vissza vélhetően.
2: a gyes nem eltartás, de az a kb. 1,5 év igen, amíg se előtte se azután nem volt hajlandó különösebben dolgozni. Bizonyítani persze nem fogom tudni, hogy nagyrészt szimulált, illetve azért volt rosszul, mert nem csinált semmit. De a bejelentett munkaviszonya bizonyítható.
A gyed arra való, hogy az anya otthon tudjon lenni a gyerekkel. Ha volt gyede, akkor volt előtte munkája is, tehát eleve hazugsággal indítasz itt is.
Ha diagnosztizált pánikbeteg, akkor megint csak azt mutattad a véleményeddel, hogy téged jobb elhagyni. Az ilyen elől menekül az ember.
3: köszi! Bizakodom.
5: "eleve hazugsággal indítasz itt is"
Mármint még mivel? A gyed előtt se szeretett dolgozni a lényege ez. Nem arról van szó, hogy semmit, mert az utcán élni ő sem akart. De ha csinált is valamit állandóan munkahelyeket váltott, tehette, mert jó az emberekkel, könnyen érvényesíti magát...
Aztán meg nem járt be dolgozni hetekig, hónapokig, mert "pánikbeteg". Diagnosztizált beteg meg bárkiből lehet, főleg úgy, mentális prolémát nem igazán lehet soha egyértelműn bizonyítani. Amellett szépen elmentél, hogy megcsalt, miközben eltartottam végig. Ez is rendben van, mert pánikbeteg?..
A bíróságot nem érdekli, hogy ki csalt meg kit, a vagyonmegosztásnál semmi jelentősége.
Keress ügyvédet, szükséged lesz rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!