Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mekkora térítést kaphat?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mekkora térítést kaphat?

Figyelt kérdés

Összesen 60 kilométerre költöznék el a gyerekekkel a volt férjemtől, és kéthetente vinném a lányainkat hozzá szombatonként, ő pedig este hazahozná. (hivatalosan a lathatás szombat reggeltől vasárnap estig tart, de még egyszer sem tartotta be április óta)

Eddig legalábbis 30 kilométerrel ez működött.

Most kijelentette, hogy ez neki alkalmanként ötezer forint többletköltség lesz, amit 100%ban terítem kell.

Már az ötezer is meredek szerintem, továbbá a 100%os térítés se tűnik logikusnak.

2017. nov. 19. 18:59
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A hatályos jogszabályok alapján a gyermek elvitelével felmerülő költségek a kapcsolattartásra jogosultat terhelik. Ennek megfelelően amennyiben Önnél helyezte el bíróság a gyermeket, abban az esetben a másik félnek - jelen esetben az apának - kell kifizetnie a gyermek látogatásával kapcsolatban felmerült utazási költségeket. Ez alól kivétel ha arról határozat születik a gyermekelhelyezési perben született ítéletben.

Üdvözlettel:

a PROKATOR-NET jogi csapata

dr. Pozderka Gábor ügyvéd

www.pozderka.hu

2017. nov. 19. 19:13
 2/5 anonim ***** válasza:
53%
Nem kell megtérítened, de ne várd hogy gyakran tartani tudják a kapcsolatot. Ritkább a láthatás. Kompromisszumra kell törekedni mindkét fél részéről
2017. nov. 19. 19:14
 3/5 anonim ***** válasza:
Nem kell térítened egy fityinget sem. Már azzal is, hogy te viszed oda őket, feleződik a költség, úgyhogy ne sírjon a szája. A láthatás meg egyébként nem kötelesség, hanem jog. Vagy él vele, vagy nem. 60km 2 hetente egyáltalán nem sok, ennyit igazán bevállalhat a gyerekeiért.
2017. nov. 20. 13:09
 4/5 anonim ***** válasza:

Utolso!

A kapcsolattartas nem csak jog, hanem kotelezettseg is.

2017. nov. 22. 09:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Akkor elnézést, hogy hülyeséget írtam, de ezt nem tudtam.
2017. nov. 22. 10:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!