Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válunk a párommal. Ilyen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válunk a párommal. Ilyen esetben mennyit kaphat a vagyonból?

Figyelt kérdés

A lakás az enyém, már azelőtt is az volt, mielőtt 5 éve összejöttünk. Lett egy kicsi gyerekünk, akit szeretnék én tovább nevelni, bár vélhetően ez hiú ábránd. A lakáshitelt mindig én fizettem, ruháztam a gyereket, fizettem a számlákat. Ő az 5 évből kb. 1-et töltött aktívan munkával, GYED alatt nem dolgozott (pedig tehette volna), majd a pánikbetegségére hivatkozva hosszú hónapokat töltött itthon. Ez nem akalyozta meg viszont abban, hogy közben megcsaljon. Lényegében én tartottam el ez idő alatt végig.

Még nem voltam ügyvédnél, kíváncsi lennék, ezek alapján hogyan oszolhat el a vagyon. Gondolom nem fele-fele, mert az alapján amit a közös életbe tett, ez igencsak aránytalan lenne. A betegsége miatt pedig arra is alkalmatlan lehet, hogy nevelje a gyereket.

2022. febr. 9. 20:22
1 2 3 4 5 6
 11/56 anonim ***** válasza:
63%

Nem a szülőkhöz fog menni, hanem a másik pasihoz. Azért jött vele össze, hogy legyen kihez lelépni tőled.

Nem szép dolog, de érthető.

2022. febr. 9. 21:01
 12/56 anonim ***** válasza:
0%
Nem akarok nagy tanácsokat adni, mert nem is tudok, és ítélkezni sem akarok, de ha nem volt neki túl sok munkaviszonya, maximum erre hivatkozva érvelhetnél, hogy a gyereknek nálad jobb helye lenne.
2022. febr. 9. 21:05
 13/56 anonim ***** válasza:
71%

"Bizonyítani persze nem fogom tudni, hogy nagyrészt szimulált,"

Nem is kell. Vele maradtál, ez beleegyezést jelent.

2022. febr. 9. 21:08
 14/56 anonim ***** válasza:
38%

A házasság vagyonközösség, nem igazán értelmezhető a "ki mennyit dolgozott" kérdéskör. Egy vagyonközösséget alkottatok mind a bevételek, mind a kiadások tekintetében.

Az, hogy megcsalt, eléggé aljas húzás volt, érthető a dühöd, de jogilag nem számít. Vedd le a nagy mellényt, mert ebből rosszul is ki tudsz jönni: gyereket anyukának ítélik, és hiába tiéd az ingatlan, ő marad benne a gyerekkel, neked lakáshasználati díjat kell fizetnie, te meg mehetsz amerre jólesik. Szóval ne bäszd fel a bíró agyát. Okosan.

2022. febr. 9. 21:11
 15/56 anonim ***** válasza:
86%

"Nem akarok nagy tanácsokat adni, mert nem is tudok, és ítélkezni sem akarok, de ha nem volt neki túl sok munkaviszonya, maximum erre hivatkozva érvelhetnél, hogy a gyereknek nálad jobb helye lenne."

Az anyuka a gyerekkel volt otthon. Nem attól lesz valaki szülő, hogy mennyi munkaviszonya van. Ha az elmúlt években anyuka töltött több időt a gyerekkel, akkor miért az apánál van jobb helye? Épp ellenkezőleg, ha eddig az volt a felállás, hogy apa keresi a pénzt, míg anya gondoskodik a gyerekről, akkor miért fordítaná ezt meg a bíróság? Miért lenne ez a gyerek érdeke?

2022. febr. 9. 21:13
 16/56 anonim ***** válasza:
79%

"Diagnosztizált beteg meg bárkiből lehet, főleg úgy, mentális prolémát nem igazán lehet soha egyértelműn bizonyítani."

Egy rosszindulatú,ostoba ember vagy. Nem lehet akárkiből diagnosztizált pánikbeteg és szívből kívánom neked ezt a betegséget és azt is, hogy alig lásd a gyereked. Mert ezt érdemled. A nő nem véletlenül menekült máshoz.

2022. febr. 9. 21:33
 17/56 anonim ***** válasza:
83%

Ügyvéd fog majd tudni neked pontos dolgokat mondani, de elsősorban arra számíts, hogy a lakás marad a tiéd, viszont a házasság alatt gyűjtött vagyon közös akkor is, ha ennek a nagyobb részét te kerested. Szóval az 50-50%. Ő a gyerekkel volt otthon, senki nem fogja rajta számonkérni, hogy miért nem dolgozott a GYED alatt.

Amúgy a lakáshitelt hiába te fizetted, mivel házasok vagytok, a közös pénzetekből tetted. Nem tudom erre mennyire tarthatna igényt, majd az ügyvéd megmondja, de valószínűleg akkor jársz a legjobban, ha sikerül közös megegyezésre jutnotok. Ha nem sikerül, nagyon csúnyán el tudnak húzódni a válások, az meg senkinek se jó. Drága és stresszes folyamat.

2022. febr. 9. 21:54
 18/56 A kérdező kommentje:
14: biztos szeretnéd látni, ahogyan utcára kerülök, miután megcsalt és lehúzott hozzám hasonlóan nem egy férfitársamat, de annyira én sem vagyok hülye, hogy ne tudnám, a saját ingatlanomból nem rakhat ki. Annál is inkább, mert ha így lenne azonnal eladnám. Szerencsére nem kommunizmust élünk és nem ennyire még nem terjednek ki a szent ni jogok. Úgyhogy álomodozz csak.
2022. febr. 9. 22:36
 19/56 A kérdező kommentje:
*női jogok
2022. febr. 9. 22:36
 20/56 A kérdező kommentje:
Bár van egy olyan érzésem, hogy így a második oldalon már ugyanazzal az egy emberrel beszélgetek :).
2022. febr. 9. 22:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!