Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kezdjem újra? Sajnos nem számíthatok senkire és a GYES is kevés
Igen, tudom én is hibás vagyok, tudom fogok kapni ilyen válaszokat is de már visszamenni az időben lehetetlen ezért a mostani helyzetet kell figyelembe venni.
Nagyon félek. Lakhatás megoldott ennyi a szerencsém de anyagilag nem tudom, mi lesz velünk. A faluban sajnos nincs munkalehetőség , műszakozni meg nem mehetek vissza a gyerek miatt. Szomorú vagyok nagyon, sajnalom, nem így terveztem az életemet.
Az sem lehet megoldás, hogy elvállalsz egy 4, vagy 6 órás állást és amikor mész dolgozni a gyereket leadod a bölcsibe, hazafele pedig felveszed?
Biztos van 1-1,5 órás körzetben alkalmas település a feltételekhez.
A férjedtől behajtod a gyerektartást, a házat kiadod albérlőnek és lakótárssal már tudsz akár Budapestre is költözni albérletbe.
A linken, ami küldtem több telefonos operátor munka volt, amit otthonról is tudsz végezni.
Keresek én 4 meg 6 órásat is,ami éppen adódik. A házat viszont nem adhatom ki, testvéremmel közös tulajdonú és mikor megörököltük, úgy egyeztünk meg, hogy a ház maradjon meg ha bármi történne mert mi albérletben laktunk,ők meg az anyósànàl laknak. Tesóm okosabb volt mint én aztmondta a ház maradjon meg ha bármi történik akár vele, akár velem legyen hol laknunk. Gyerektartást fogok kapni bár nemtudom mennyi jár.
Köszönöm megnéztem a linket ismerem az oldalt.
13 Már itt lakunk.Nem volt maradásunk, mert a kedves exem az új párját be akarta költöztetni.Újra költözni meg kaucióra már nincs pénzem. Ide megvettük ami elengedhetetlen volt, hozattak fát a fűtéséhez, arra sok elment.
Lidl és Aldi rafinált amúgy, 4 órást hirdet, de mikor odamész kiderül, hogy nem úgy van az, hogy napi 4 óra hanem tömbösítve egyik nap dolgozol 8 órát, egyik nap 6-ot aztán napokig nem. És még a kezdés is variálva van, hol 7-től hol 12-től. Tudom ez nem ide tartozik de még előtte mikor nem itt éltem jelentkeztem akkor tudtam ezt meg.
Oké, a semmire szültél, ráadásul egy mihaszna valakinek. Ne szépítsük, ez van.
Tudomásul kell venni, hogy az élet szép, ha okosan csinálod, de pokol tud lenni, ha hülye vagy. Aki csupasz sejhajjal lebabázik egy csórólalinak, az nem okosan csinálja. A gyerekvállalásnem szerelem, hanem PÉNZ kérdése. Ideje lenne mindenkinek megtanulni.
Mi a végzettséged, mihez értesz? Az ország melyik részén élsz? Mik ott a munkalehetőségek? Pénzed, egyéb likvid tartalékod mennyi van?
Nem a semmire. Volt 6 éve fix munkahelyem, csak így egyedül a műszakozás nem megoldható, kisgyerek mellett. A gyereknek van apja is, senki nem úgy tervezi, hogy szét fognak menni. Ha pénz kérdése lenne már egy magyar gyerek sem születne.
Kereskedelmi végzettségem van, pedagógiai asszisztens szakmám érettségim, jogositvànyom. Helyileg nem írnám le hol. Vannak lehetőségek de az idő ami necces! Nem fogják fel, hogy nem a lustasag miatt nem akarok este 10-ig munkàt vállalni hanem mert egyedül vagyok a gyerekkel.
"senki nem úgy tervezi, hogy szét fognak menni. "
Tényleg nem, de kellett volna erre is gondolni. Én is itt csesztem el, hogy csak a szerelem hajtott. Hittem a mesékben, hogy örökkön-örökké. Aztán pofán csapott a valóság, amikor egyedül maradtam a gyerekkel.
Remélem megtanultad te is a leckét, hogy bármennyire is szép és jó adott pillanatban a szerelem, megfontoltabb, felelősségteljesebb leszel a jövőben. Egy kapcsolat létrejötte nem garancia a boldogságra.
Fogjátok már fel, hogy MINDENHEZ pénz kell. A gyerekhez főleg...
Viszont ha a gyereknek van jó édes nagyfarkú apja is, akkor add oda neki, hadd élje ki az apai ösztöneit 1-2 évig, amíg anyagilag helyre jössz.
A munkáltatót pedig nem érdekli, hogy lusta vagy-e, vagy épp hány gyereked van, meg épp milyen a párkapcsolati státuszod. Ha be tudod tölteni a munkakört, felvesz, ha nem, akkor nem. Örülj a picinek, de fogadd el, hogy pont letojják, és nem fog veled senki kivételezni emiatt.
Kereskedelmi végzettség, ped. asszisztens, ez szép, de ezekkel nem te diktálsz. Úrvezetői jogosítvány meg... jaj. Hagyjuk inkább. Elfogadod, ami van, vagy kitartóan keresel addig, amíg találsz olyat, amely megfelel az igényeidnek.
Mellesleg ha 6 éve fix munkahelyed van, nem kellene kapnod GYED-et is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!