Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Sok nő miért válogat iskokai...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sok nő miért válogat iskokai végzettség alapján? Miért zárják ki azokat a férfiakat akik nem rendelkeznek diplomával, és nem is járnak fősulira/egyetemre?

Figyelt kérdés

Egyáltalán nem általánosítok, sajnos többször is tapasztaltam már ezt. 20 éves férfi vagyok, érettségi után nem tanultam tovább. Nem vagyok egyáltalán buta, csak egyszerűen nem találtam az érdeklődési körömnek megfelelő sulit, aminek úgy gondoltam volna hogy hasznát fogom venni és nem pocsékolom el vele az éveimet. Ha ismerkedésre kerül a sor sokaknak nem tetszik hogy soha nem vettem részt felsőoktatásban. Ez még a jobbik eset, találkoztam olyannal aki egyenesen le is nézett. Amikor megkérdezte hogy mit tanulok, és én elmondtam hogy mivel foglalkozom, csak ennyit mondott hogy "Tanulj tovább.." és elhajtott flegmán integetve. Közel se egy komoly ismerkedés volt, csak egy szombat éjszaka egy szórakozóhelyen, de most nem is ez a lényeg, hanem hogy sokan vannak akik így gondolkoznak. Nyilván nem azt sajnálom hogy nem sikerült az ismerkedés azzal a nőszeméllyel, csak azért ez annyira nem esik jól... Már azon is elgondolkodtam hogy el kéne végezni csak azért valami szakot hogy jobban érezzem magam, de nem hiszen hogy ez lenne a helyes megoldás ha csak ezért tanulnék valamit aminek hasznát se fogom venni. Nem, akkor veszítenék csak igazán ha adnék az ilyen emberek szavára.

Nem tudom, hogy ha valaki stabilan áll, keres annyit hogy nincsenek anyagi problémái, és olyat csinál amit egyelőre még szeret is, akkor miért baj ha nincs magas végzettsége. Lehet hogy majd egyszer eljön az is, de most ez van.

Nyilván mindenki intelligens párt szeretne maga mellé, de az intelligenciát nem lehet tanulni, szerintem nem a papír tesz intelligenssé valakit. Aki ezt mégis így gondolja, annak szerintem elég nagy problémái vannak érzelmi intelligencia terén, mert igen, van olyan is, és szerintem van olyan fontos mint az értelmi intelligencia.

Ezelőtt eszembe se jutott kínosan érezni magam emiatt, de most már kezdem.

Nektek mi a véleményetek erről? Hasonló tapasztalatok esetleg? Ha hasonló cipőben jársz, téged mi motivál?

2019. máj. 5. 16:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/72 anonim ***** válasza:
55%
amúgy igazad van nem attól intelligens ha megérti. viszont és ez a lényeg. unintelligens lesz ha nem érti meg. de ezt ne vedd magadra!
2019. máj. 14. 15:22
 62/72 anonim ***** válasza:
100%

A prosperativot se hallottam még soha senkitől. De nem értem,hogy miért kell így megfogalmazni egy tök átlagos mondatot,tele jövevény szavakkal(ezért is mondtam rá,hogy szakzsargon).

Dehogy veszem magamra,értelmesnek tart a környezetem,van hogy ezt én is elhiszem,bár most az élettan szigorlatom előtt egy nappal kicsit bizonytalan vagyok ebben.:)

2019. máj. 14. 15:30
 63/72 anonim ***** válasza:
100%
58. Én is úgy néznék rá, pedig diplomás vagyok. És nem azért, mert nem értem, hanem mert értelmes ember egy köznapi beszélgetésben nem úgy beszél, mint aki a doktoriját írja, és le akarja nyűgözni a konzulensét, hogy mennyi idegen eredetű magyar szót tud.
2019. máj. 14. 16:05
 64/72 anonim ***** válasza:

62* prosperatív a prosperáló egy más nyelvtani alakzata jelentésük ugyan az. Ne legyél bizonytalan, tényleg értelmes vagy, nem csak annak tűnsz hiszen mersz kérdezni és be mered vallani ha nem tudsz valamit. Ezek az intelligencia alap ismérvei.

63* nem hiszem! ha így tudsz fogalmazni, akkor nem tudsz úgy nézni. És azért ebbe a hétköznapi beszélgetésbe is belecsúszott a konzulens kifejezés. Azt hiszem anélkül hogy észre vetted volna. Sokan tényleg nagyzolási hóbortból csinálják de az is gyakori hogy egyszerűen hazaviszi az ember a munkahelyi kommunikációs formulát és ugyan úgy beszél. Egy darabig legalábbis.

2019. máj. 14. 16:26
 65/72 anonim ***** válasza:
100%
58: Többségében diplomásak az ismerőseim, de soha senki nem beszél így egy vacsora közben. Szóval ha a nő ilyen, akkor nem jön létre az argumentumok szintézise, és dialógusunk kontinuitása megszakad! :D
2019. máj. 14. 18:28
 66/72 anonim ***** válasza:
100%
Hát nálam is kollapszus lenne,ha a Broca féle area működése közben ilyet hallanék a Corti-féle szervemmel.:D
2019. máj. 14. 18:37
 67/72 anonim ***** válasza:
88%

A barátnőmnek diplomája van, minisztériumban dolgozik, nekem érettségim sincs, fizikai állományban vagyok, mégis szeretjük egymást. Hogy miért? Mert értelems emberek vagyunk mind a ketten.

Akik meg ez alapján akarnak választani, hogy van papír, vagy nincs papír, azok felszínes bunkók. Régen a nemesi származás volt a menő, ma a diploma, de egykutya: ettől hiszik magukat többnek, hogy diplomás madarat fogtak.

2019. máj. 18. 11:12
 68/72 anonim ***** válasza:
100%

Pàromnak van érettségije, de a szakmàjàval keres olyan jól, mint sok diplomàs nem.

Sajàt, hitelmentes nagy hàz, autó, a gyereknek tudunk olyan életet biztosítani, ami nem mindenkinek adatik meg.

A testvérem építőipari vàllalkozó, tényleg olyan színvonalon élnek, hogy csak lesek.

És nem mindenki Budapesten él, nagyon sokan élnek vidéken, faluban/községben jó körülmények között.

Mi mondjuk nem a fiatalok táborát erősítjük, legalàbbis nem a 20-30-as korosztàlyt.

Egyikőnk sem buta azért mert nincs diplomànk.

A fia páromnak pedig kimagaslóan sokat keres, pedig nem diplomázott le, de 4 perfekt nyelvtudàsnak köszönhetôen bőven megfizetik.

2019. máj. 18. 11:33
 69/72 anonim ***** válasza:

#2 ha használhatatlan, értéktelen, bullshit tanulását jelenti ez, akkor tényleg jó terep, na meg az értékesnek vett papír szerzéshez.

De használható, értékes tudásra önképzés kell sajnos.

2019. máj. 18. 15:09
 70/72 anonim ***** válasza:
100%
#58 ha én halottam volna, így egy okj végzettséggel értettem volna, de a komplexusokat, és kivagyiságot tükröző kényszeridegen szavak használata miatt, felröhögtem volna, hogy a pénzügyes szabvány közgáz diplomás kompenzáló bullsittereket parodizálja-e, és ha erre azt mondja, hogy nem, akkor facepalm, és mint írták, dialógusunk kontinuitását termináltamvolna :D
2019. máj. 18. 15:24
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!