Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Sok nő miért válogat iskokai...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sok nő miért válogat iskokai végzettség alapján? Miért zárják ki azokat a férfiakat akik nem rendelkeznek diplomával, és nem is járnak fősulira/egyetemre?

Figyelt kérdés

Egyáltalán nem általánosítok, sajnos többször is tapasztaltam már ezt. 20 éves férfi vagyok, érettségi után nem tanultam tovább. Nem vagyok egyáltalán buta, csak egyszerűen nem találtam az érdeklődési körömnek megfelelő sulit, aminek úgy gondoltam volna hogy hasznát fogom venni és nem pocsékolom el vele az éveimet. Ha ismerkedésre kerül a sor sokaknak nem tetszik hogy soha nem vettem részt felsőoktatásban. Ez még a jobbik eset, találkoztam olyannal aki egyenesen le is nézett. Amikor megkérdezte hogy mit tanulok, és én elmondtam hogy mivel foglalkozom, csak ennyit mondott hogy "Tanulj tovább.." és elhajtott flegmán integetve. Közel se egy komoly ismerkedés volt, csak egy szombat éjszaka egy szórakozóhelyen, de most nem is ez a lényeg, hanem hogy sokan vannak akik így gondolkoznak. Nyilván nem azt sajnálom hogy nem sikerült az ismerkedés azzal a nőszeméllyel, csak azért ez annyira nem esik jól... Már azon is elgondolkodtam hogy el kéne végezni csak azért valami szakot hogy jobban érezzem magam, de nem hiszen hogy ez lenne a helyes megoldás ha csak ezért tanulnék valamit aminek hasznát se fogom venni. Nem, akkor veszítenék csak igazán ha adnék az ilyen emberek szavára.

Nem tudom, hogy ha valaki stabilan áll, keres annyit hogy nincsenek anyagi problémái, és olyat csinál amit egyelőre még szeret is, akkor miért baj ha nincs magas végzettsége. Lehet hogy majd egyszer eljön az is, de most ez van.

Nyilván mindenki intelligens párt szeretne maga mellé, de az intelligenciát nem lehet tanulni, szerintem nem a papír tesz intelligenssé valakit. Aki ezt mégis így gondolja, annak szerintem elég nagy problémái vannak érzelmi intelligencia terén, mert igen, van olyan is, és szerintem van olyan fontos mint az értelmi intelligencia.

Ezelőtt eszembe se jutott kínosan érezni magam emiatt, de most már kezdem.

Nektek mi a véleményetek erről? Hasonló tapasztalatok esetleg? Ha hasonló cipőben jársz, téged mi motivál?

2019. máj. 5. 16:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/72 anonim ***** válasza:
15%
#30 Aha szóval ezért van a kérdés a társkeresési problémák temakorben és nem pedig az emberekben.
2019. máj. 5. 19:38
 32/72 anonim ***** válasza:
77%

Az lemaradt, hogy és fordítva. Kicsit szerényebbnek kell lenni.

32/f

2019. máj. 5. 19:39
 33/72 anonim ***** válasza:
69%

#32. Szerintem pontosan azért van itt a kérdés, mert a kérdező ide írta ki. Én nem tudom miért van itt, erről őt kérdezd. :)

32/f

2019. máj. 5. 19:41
 34/72 anonim ***** válasza:
30%

Nekem egyetemistaként semmi bajom nem lenne azzal,ha egy szakmunkás,diplomával nem rendelkező udvarolna. Sok diploma nem ér sokat,nincs tudás mögötte.

Amúgy volt egy hasonló kérdésem,csak teljesen megfordított helyzetet írtam le és ott mindenki nekem esett. Nem értem,hogy miért feltételezik sokan,hogy probléma lenne e ez a másikkal szemben. Nem a diploma megléte vagy hiánya miatt fog meg az adott illető.:)

2019. máj. 5. 20:29
 35/72 Rockarc ***** válasza:
97%

Szerintem csak annyi a hattere, mint a munkavallalasnal. Miert reszesitenek elonyben egy diplomast, egy diplomaval nem rendelkezovel szemben? Viszonylag egyszeru. Egy diplomas embernek vannak olyan skilljei, amit a masik nem tud bizonyitani. Itt nem feltetlenul az intelligenciarol van szo.

Peldaul az eleg jol rabizhato egy diplomas emberre, hogy adnak neki egy konyvet es 1 hetet, hogy alapszinten elsajatitson valamit. A legtobbnek menni fog. Latni fogja az osszefuggeseket, ertelmezni tudja a leirtakat, es meg tud felelni formalis elvarasoknak. Valoszinuleg a problemamegoldo kepessege is magasabb szintu, ha valamit nem tud, vagy nem ert, meg tudja talalni hozza az eszkozoket, megoldasokat.

Es itt vegig ara'nyokrol beszelek. Eleg keves olyan diplomas ember van, akinek nem kell bizonygatni, hogy a fold gombolyu es az amcsik jartak a holdon. Amikor valaki diplomas part keres, az pont a sajat sikerenek az eselyet akarja maximalizalni.

Amig te vegig azt bizonygatod, hogy milyen okos vagy, addig nem jutsz el, hogy a valsag alatt a munkanelkuliseg 20% volt, addig a diplomasoknak csak 4%-a keresett munkahelyet. Mert lehet egy multinal 3 muszakban f'sza bert keresni, de amikor 2 het leallas van, vagy a 3 muszakbol 2-t csinalnak, akkor siman kionthetnek teged a furdovizzel egyutt. Azt peldaul tudtad, hogy egy diplomas atlag 10 evvel el tovabb, mint egy maximum 8 altalanost vegzett ember?

Millio es egy oka lehet, hogy valaki diplomast keres. Te tudsz egy okot, az is inkabb fel ok, es kijelented, hogy pedig te is okos vagy. Az elethosszig tarto tanulasrol mi a velemenyed? En fel evente / evente teszek le olyan vizsgakat, certifikaciokat, ami kb par tucat embernek van meg magyarorszagon. Vajon az az okos, aki 18 evesen kijelenti, hogy vegre soha tobbet nem kell suliba jarnom? Vagy talan megsem? Az, hogy te nem latod a raciot a masik gondolkodasaban, az nem azt jelenti, hogy nincs is.

43F

2019. máj. 5. 22:08
 36/72 anonim ***** válasza:
67%
22:08 A kegyelet iparban dolgozó szakma nélkóli Vér pistikét felháborítja, hogy nem nedvesedik tőle a fogorvos mancika bugyija, pedig abból a pénzből amit ketten keresnek, milyen szépen megélhetnének. "Meseautó"
2019. máj. 5. 23:49
 37/72 A kérdező kommentje:
Sokan azt látjátok hogy ami nem diplomás munka az tégla pakolás 40 fokban, sírásás, árufeltöltő meló, gyári és raktári meló, mcDonalds meg mittudomén' miket írogattatok még. A cinizmus az megy. Aki a kérdésemre válaszolt annak köszönöm, még ha nem is ért velem egyet. A tégla pakolós, kegyeleti iparos, és az ilyen kaliberű kommentelőknek meg csak gratulálni tudok, ti vagytok az élő bizonyítékai hogy lehet tahónak lenni diplomával is. Vigyétek tovább ezt a szép hagyományotokat, büszkék lehettek rá! Csak így tovább!
2019. máj. 6. 13:42
 38/72 anonim ***** válasza:
80%

Amúgy nem ezzel van a legnagyobb probléma, hanem magával a végzettség hierarchikus elemével. A tudásnak nem a magasabb fizetésről és a jobb karrierről kéne szólnia, hanem a tudásvágyról arról, hogy olyat tanulj amit szeretsz és ne a piaci értéke határozza meg azt, hogy mennyire hasznos a szak. Nem arról kéne szólnia, hogy mennyire hasznos valami és mennyire nem.

A jólétnek alkotmányos jognak kéne lennie és nem privilégiumnak kéne számítania.

Nevetséges, hogy az egész oktatási rendszer olyan, mint az éhezők viadala és az önzésről, nyereségről szól. Ezért nem kéne érettségi pontszám alapján szűrni az embereket. Ne az állam mondja meg azt, hogy alkalmas e valaki az egyetemre, vagy nem. Nemhogy ingyenesnek kéne lennie az oktatásnak, de nem kéne a tudás megszerzését feltételekhez kötni. Az is nevetséges, hogy úgy tudja valaki megszerezni a diplomát, hogy előtte le kell tennie a nyelvvizsgát. Arról már inkább szót se ejtek, hogy 2020-től a felvételihez is kell már. Nonszensz az egész!

Ezek miatt a hierarchikus frázisok miatt vannak olyan beképzelt sznob emberek, akiknek alap a diploma megléte, aminek nem szabadna társadalmi presztízsnek lennie. Igazságosabbá és barátságosabbá kéne átalakítani az egész oktatási rendszert, hogy ne a több pénzről a küzdelemről és a nagyobb anyagi jólétről szóljon az oktatás, hanem csak a tudás elsajátításáról, arról, hogy élvezze az ember amit csinál, mindenféle anyagi haszon nélkül. Sokkal értelmiségibb és felnőttebb társadalomban élnénk, hogyha az oktatás arról szólna amiről szólnia kéne. Radikális változás kell!

2019. máj. 6. 18:06
 39/72 anonim ***** válasza:
74%
"lehet tahónak lenni diplomával is" Élvezet, azt látni, hogy Vér Pistike mit görcsöl azon, hogy nem áll vele szóba fogorvosnője Mancika. A tescos Pancsikát, aki szülne neki 3 MC.Donaldsos borzalom sütögetőt pedig lenézi.
2019. máj. 6. 18:52
 40/72 A kérdező kommentje:

Tényleg ennyire korlátolt vagy hogy nem veszed észre hogy magadat járatod le? :D Illetve járatnád, ha nem lenne anonim az oldal, így viszont kiélheted magad.

Na viszlát.

/Vér Pistike/

2019. máj. 6. 18:59
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!