Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Sok nő miért válogat iskokai végzettség alapján? Miért zárják ki azokat a férfiakat akik nem rendelkeznek diplomával, és nem is járnak fősulira/egyetemre?
Egyáltalán nem általánosítok, sajnos többször is tapasztaltam már ezt. 20 éves férfi vagyok, érettségi után nem tanultam tovább. Nem vagyok egyáltalán buta, csak egyszerűen nem találtam az érdeklődési körömnek megfelelő sulit, aminek úgy gondoltam volna hogy hasznát fogom venni és nem pocsékolom el vele az éveimet. Ha ismerkedésre kerül a sor sokaknak nem tetszik hogy soha nem vettem részt felsőoktatásban. Ez még a jobbik eset, találkoztam olyannal aki egyenesen le is nézett. Amikor megkérdezte hogy mit tanulok, és én elmondtam hogy mivel foglalkozom, csak ennyit mondott hogy "Tanulj tovább.." és elhajtott flegmán integetve. Közel se egy komoly ismerkedés volt, csak egy szombat éjszaka egy szórakozóhelyen, de most nem is ez a lényeg, hanem hogy sokan vannak akik így gondolkoznak. Nyilván nem azt sajnálom hogy nem sikerült az ismerkedés azzal a nőszeméllyel, csak azért ez annyira nem esik jól... Már azon is elgondolkodtam hogy el kéne végezni csak azért valami szakot hogy jobban érezzem magam, de nem hiszen hogy ez lenne a helyes megoldás ha csak ezért tanulnék valamit aminek hasznát se fogom venni. Nem, akkor veszítenék csak igazán ha adnék az ilyen emberek szavára.
Nem tudom, hogy ha valaki stabilan áll, keres annyit hogy nincsenek anyagi problémái, és olyat csinál amit egyelőre még szeret is, akkor miért baj ha nincs magas végzettsége. Lehet hogy majd egyszer eljön az is, de most ez van.
Nyilván mindenki intelligens párt szeretne maga mellé, de az intelligenciát nem lehet tanulni, szerintem nem a papír tesz intelligenssé valakit. Aki ezt mégis így gondolja, annak szerintem elég nagy problémái vannak érzelmi intelligencia terén, mert igen, van olyan is, és szerintem van olyan fontos mint az értelmi intelligencia.
Ezelőtt eszembe se jutott kínosan érezni magam emiatt, de most már kezdem.
Nektek mi a véleményetek erről? Hasonló tapasztalatok esetleg? Ha hasonló cipőben jársz, téged mi motivál?
Miért kellet lepontozni,mi rosszat írtam?:D
Üdv:34.válaszoló
Üdv!
Én épp hogy pozitívan pontoztalak. :D Valószínűleg a többi válaszoló pontozott le, vagy akárki más aki ezt a csodálatos kommentszekciót olvassa. Bár nem értem miért pontoztak le ennyire, pont hogy olyan választ írtál amivel az égadta világon senkit nem sértesz meg. :O
Kérek mindenkit, pontozzátok felfele a 34-es válaszolót! 😄
A válaszodra válaszolva el tudom képzelni a helyzetet, sajnos ez oda-vissza megy... Aki a diplomásokat köpködi az valószínűleg frusztrációból és irigységből teszi azt. Sajnos sok ilyen ember van, ez a tipikus "Megdöglött a tehenem, dögöljön meg a szomszédé is!" felfogás. Megvetem mind a 2 oldal sárdobálóit. Mindenki munkájára szükség van, elég nagy probléma lenne ha csak fizikai munkások vagy csak értelmiségiek lennének a világon.
Sok válaszoló azt nem értette meg hogy én egy rossz szót nem szóltam a diplomások ellen, mért tenném?! Nekem nem az a bajom hogy nincs diplomám, és a másiknak van, ezzel semmi gond. Ez a lekezelő stílus ami nagyon rosszul érint, szerintem érthető hogy ez senkinek nem esne jól. Úgy gondolom hogy ez egy kicsit túlzás, hogy esélyt se ad, és megalázóan elzavar valaki valakit csak mert nincs diplomája és nem tanul. Teljesen normálisan mentem oda, ha bekamuztam volna hogy mondjuk erdészmérnöknek tanulok, rá se jött volna mert nem vagyok sülthal, tudok értelmesen beszélgetni, nem vagyok egy lecsúszott sutyerák mint amilyennek próbálnak itt beállítani, és nem hiszem hogy sokat értett volna hozzá hogy belekérdezhessen. És ha ezt tettem volna, szóba állt volna velem?!
Na mindegy, nem ezen az egy eseten rágódok, csak szerintem ez beteges hogy valaki így keresi a párját, így keresi a szerelmet. És úgy tapasztalom sokan vannak így. Én nem akarok senkit se szidni, senki oldalára állni, és nem akartam kirobbantani egy szakmunkások vs értelmiségiek háborút, nem ez lett volna a cél. Ahogy látom mindkét oldalon vannak szélsőségek, akik szerint csak az a jó amit ők csinálnak, engem ne állítsatok be ilyennek, mert nem ilyen vagyok,csak egy ártatlan kérdést tettem fel. Köszi.
Köszönöm szépen!:)
De még többen lepontoztak.:D
Pedig szerintem nem attól leszel értékes,hogy milyen papírjaid vannak,hanem hogy tudsz e maradandót alkotni a társadalom számára. Aki alkot,ad,hasznos-akár szellemi,akár fizikai munkát végez-az igenis ugyanannyit ér. (Legalábbis számomra). A szüleim diplomások,apum szülei is azok(dr ott van mindenki neve előtt,remélem egy nap én is eljutok addig,hogy a nevem elé írhassam😁),de soha nem tapasztaltam volna ezt a mentalitást tőlük,ami itt folyik. És ők(és persze én is)elfogadnának bárkit udvarlómnak,ha látnák,hogy tisztességes velem szemben az illető,aki megbecsül,szeret engem.:)
Nekem érettségim és 5 szakmám van. Jó érzés hasznos ismereteket szerezni nem feltétlen mert belegörcsölöm magam na most 6évig az lesz az új munkám hanem mert élvezem. Sokáig szerettem volna diplomát S nem a bér miatt mert ahogy néztem a jelenlegi munkakörömben kb ugyanannyit keresnék ha ezen a pályán lévő végzettségek közül választanék szakot. Tudásom se biztos hogy jobb lenne. Ezért inkább kerestem más irányokat amik hasznosak vagy érdekesek számomra. Karban tart szellemileg, mindig új pár probrémamegoldási módokat, új más embereket, azok értékeit ismerem meg. Komplexebb számomra így a világ.
Nekem ezt jelenti a továbbtanulás. Legyen az embernek egy józan paraszti esze s ne szitokszó legyen számára az, hogy könyvet olvasson, akarja jobban ismerni a dolgokat S ha kell igen legyenek lehetőségeket amiktől nem vágja el magát azzal, hogy fú én nem tanulok eleget tudok. Szerintem ez egy járható hozzáállás.
Soha nem értem,hogy mi a közös téma két diplomás között. A munka? Én rohadtul örülök neki,hogy napi 24-ben nem jön velem szembe az,amit tanulok és a jövőben is így tervezem,hogy mellőzöm majd a családi asztaltól a munkát.:D
Könyvek,filmek,zene,sport,utazás,gasztronómia,stb. Egy csomó dolog,ami lehet közös két emberben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!