Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Sok nő miért válogat iskokai...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sok nő miért válogat iskokai végzettség alapján? Miért zárják ki azokat a férfiakat akik nem rendelkeznek diplomával, és nem is járnak fősulira/egyetemre?

Figyelt kérdés

Egyáltalán nem általánosítok, sajnos többször is tapasztaltam már ezt. 20 éves férfi vagyok, érettségi után nem tanultam tovább. Nem vagyok egyáltalán buta, csak egyszerűen nem találtam az érdeklődési körömnek megfelelő sulit, aminek úgy gondoltam volna hogy hasznát fogom venni és nem pocsékolom el vele az éveimet. Ha ismerkedésre kerül a sor sokaknak nem tetszik hogy soha nem vettem részt felsőoktatásban. Ez még a jobbik eset, találkoztam olyannal aki egyenesen le is nézett. Amikor megkérdezte hogy mit tanulok, és én elmondtam hogy mivel foglalkozom, csak ennyit mondott hogy "Tanulj tovább.." és elhajtott flegmán integetve. Közel se egy komoly ismerkedés volt, csak egy szombat éjszaka egy szórakozóhelyen, de most nem is ez a lényeg, hanem hogy sokan vannak akik így gondolkoznak. Nyilván nem azt sajnálom hogy nem sikerült az ismerkedés azzal a nőszeméllyel, csak azért ez annyira nem esik jól... Már azon is elgondolkodtam hogy el kéne végezni csak azért valami szakot hogy jobban érezzem magam, de nem hiszen hogy ez lenne a helyes megoldás ha csak ezért tanulnék valamit aminek hasznát se fogom venni. Nem, akkor veszítenék csak igazán ha adnék az ilyen emberek szavára.

Nem tudom, hogy ha valaki stabilan áll, keres annyit hogy nincsenek anyagi problémái, és olyat csinál amit egyelőre még szeret is, akkor miért baj ha nincs magas végzettsége. Lehet hogy majd egyszer eljön az is, de most ez van.

Nyilván mindenki intelligens párt szeretne maga mellé, de az intelligenciát nem lehet tanulni, szerintem nem a papír tesz intelligenssé valakit. Aki ezt mégis így gondolja, annak szerintem elég nagy problémái vannak érzelmi intelligencia terén, mert igen, van olyan is, és szerintem van olyan fontos mint az értelmi intelligencia.

Ezelőtt eszembe se jutott kínosan érezni magam emiatt, de most már kezdem.

Nektek mi a véleményetek erről? Hasonló tapasztalatok esetleg? Ha hasonló cipőben jársz, téged mi motivál?

2019. máj. 5. 16:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 anonim ***** válasza:
75%

Nos, nézzük.

Van egy érettségim, 1 felsőfokú OKJ szakmám és 2db hagyományos szakmám (érettségi sem kellene hozzájuk), illetve 2 nyelven beszélek és van mellé egy diplomám, nem büfészakról. Ja igen, a barátnőmnek "csak" szakmája van. Szóval könnyen dumálok, testközelből.

Kezdjük a kifogásolt nőkkel:

Ma már 3-4 éve nem elég, ha szorgalmas vagy, fontosabb, hogy legyél egész jó középiskolában és legyen pénze a családnak. Na most, elég sok újgazdag kiscsaj jár egyetemre és él álomvilágban akár 30 éves koráig is, de még többen a szüleik haláláig (ekkor éri őket az első felnőtt probléma). Ezek a csajok szűklátókörűek, ne törődj velük.

Honnan jönnek ezek a gondolataik?

Miért a diplomásokra teszik a tétjeiket?

- Diplomával sokkal nagyobb az esélyed, hogy évről évre jobban keress és ha megválnak tőled, valószínűleg nem fogsz padlót.

- Volt egy kutatás,amelyben kimutatták, hogy egy diplomás alkalmazott 50 éves koráig átlagosan 35 millió forinttal többet keres meg az életében, mint egy nem diplomás alkalmazott. Az nem kevés.

- Nagyobb az esélye, hogy nem robban le a férfi fizikailag 40-50 éves kora között.

- Középiskolás szakmunkások roppant intelligens viselkedése (fiúk/lányok) a gimisekhez képest. Beszólok a tanárnak, verekszem, minek tanuljak, "de jó s***ed van, Cica", ismerős?

- Előbbi pont az építkezések és egyéb fizikai munkás területekről. Iroda ablakon senki nem ordít ki a csajoknak, hogy "de benyalnék Cicám!!" sem azt, hogy "Mire vagy úgy magaddal, megb***nálak, sírnál." amikor a jól öltözött szőke nem mosolyog az első mondatára.

- Volt egy barátnőm, a párja autószerelő, ő orvos. Miért lett vége? Mert kijött az, hogy hiába keresett a srác többet, a csaj ugye sosem volt elfáradva, a srác meg bezuhant a kanapéra fáradtan. A lányt hívta a többi doki síelni, nyaralni a srác meg nem akart "ő biztos nem megy oda, játsszák az eszüket, meglátszik, hogy nem kell keményen dolgozniuk. Akkor nem költenék így a pénzt."

Közben a srác elkezdte elvárni, hogy mivel a csaj munkája nem olyan fárasztó (ugye szerinte) ezért jó lenne, ha még munka után főzne, mosna, takarítana, de ő nem segít, mert "12 órát dolgozom a koszba, még itthon is dolgozzak?"

Aztán a srac munkatársai sem segítettek, akik szerint a csaj csak logatja a lábát, elküldi erre-arra a betegeket, felírja a gyógyszert meg kávézgat.

Meghal egy ilyen kapcsolat, ha a szakmunkás fél nem képes elfogadni, hogy ő többet fog dolgozni kevesebb pénzért és ezt beviszi a kapcsolatba.

Nálunk azért működik, mert én vagyok a férfi és engem hidegen hagy egy nő munkája, lapátoltam már sz*** diákmunkában, nem ez határoz meg valakit...illetve a párom inkább csodálja a munkámat és nem érdekli, hogy én nem vagyok sem koszos, sem dögfáradt vele ellentétben. Ja és... közös a hobbink. ;)

- Pénz: Diplomásként mindig van feljebb, nélküle csak vállalkozóként és ugye a többség a büdös életben nem lesz vállalkozó, ne álmodozzunk.

------

Remélem kielégítő választ kaptál.

31/F

2019. máj. 9. 21:23
 52/72 anonim ***** válasza:
26%
Manapság némelyik ügyes szaki többet keres, mint sok diplomás.És köztük is bőven vannak intelligens, érdekes, jó emberek.Nem szeretem azokat, akik nagyra vannak, csak mert van diplomájuk, de egy villanykörtét nem tudnak kicserélni.
2019. máj. 9. 22:07
 53/72 anonim ***** válasza:
93%
Az 52-es válasz miatt keresnek a diplomás csajok diplomás pasit. Mert ki akar folyton ilyeneket hallgatni és tesztelve lenni. De amúgy szerintem diploma és diploma között is megy a rangsorolás ugye büfészak és társai, egyes szakok lenézése, tehát olyan nagyon nincs kisegítve a nő a diplomás párral sem. Ha totál szakmabeli ugyanazzala szakkal, akkor meg azért versenghetnek, abban is van hibalehetőség. Az a legjobb ha mindketten egy vegyes társaságból jönnek, ismernek ilyen olyan értelmes diplomásokat-nem diplomásokat, pláne ha a család is vegyes. Akkor nincsen gond. A gond ott van ha a család is beszáll a mókába(fiam/lányom a diplomások/szakmunkások mind hülyék/hülyének néznek/szemetek/szivassuk meg őket). Mivel sajnos mindenkinek sok rossz tapasztalata gyűlik össze, mindkét oldalról sőt körben mindenhonnan, így legjobb konkrétan megkérdezni az illetőt: -Szívem baj ha diplomás/nem diplomás vagyok? -Nem. -Ok.
2019. máj. 9. 22:44
 54/72 anonim ***** válasza:
0%

Az ehhez hasonló topicok mindig segítenek megérteni, hogy miért nem akarnak diploma nélküli párt az emberek.

F

2019. máj. 9. 22:52
 55/72 anonim ***** válasza:
70%

Vigyázzatok mert a 4-es válaszíró egy hímnemű lény aki nyílvánvaló megtévesztési szándékkal játsza a női karaktart. Ha privátot ír neki valaki erre készüljön fel. Van pedig homoszexuális rovat az oldalon, nyílván provokatív szándékkal jönnek a heteró kapcsolatok oldalra,

legytek óvatosak vele ne dőljetek be a provokátornak!

2019. máj. 9. 23:44
 56/72 anonim ***** válasza:
94%

Offline ismerkedésnél nem ez alapján szűrök, hanem beszédkészség, intelligencia, világlátás alapján. Tehát nem lennék az a fajta flegma liba, mint aki a buliban odabüfögte neled, hogy "Tanulj tovább".

Viszont ha társkeresőznék, akkor betenném az egyetemi végzettséget szűrőnek... láttam pár barátnőm társkeresős profilját, leveleit, és ott a nem diplomások többsége tényleg olyan is... 20 üzenetből 19 vagy nagyon durván vállalhatatlan helyesírással van írva, vagy lerí az adatlapról, levelekről, hogy könyvet életében nem fogott, színházat kívülről sem látott soha, kedvenc énekese kis Grófo, szabadidejében meg nézi a Való Világot... nem vagyunk időmilliomosok, hogy erre pazaroljuk az időnket, hogy az ilyen leveleket olvasgassuk végig. Diplomások között tény, hogy könnyebb tájékozott, okos, tanult, művelt, olvasott embert találni.

2019. máj. 14. 02:15
 57/72 anonim ***** válasza:
100%
56: Diplomás mérnökként 20 éve nem voltam színházban, és pont, hogy nagyon megválogatom mit olvasok el, szóval évente kb. 2 könyvet olvasok. A zeneí ízlésem valóban kicsit másabb, és én sem szeretem a valóságshow műsorokat, sőt, tévém sincs. Alapvetően nem a végzettségen múlik ez sajnos (kétdiplomás nővel is volt dolgom, aki az ÉNBP-t leste minden nap), az online társkeresés sokszor csalóka lehet. (32/F)
2019. máj. 14. 06:52
 58/72 anonim ***** válasza:
28%
azért válogatnak mert ha este vacsora közben a kétdiplomás -és nem gagyi diplomárol beszélek- lány azt mondja hogy "Ha családunkban a megszokott tradicionális bázisra helyezzük a monetáris jelen koncepciót akkor realitást nyer az innovatív progresszív prosperativ jövőképünk." És mikor ezt elmondja te úgy nézel rá a 12 osztályos "iskokai" végzettségeddel mint ponty a teszkó akváriumába a vásárlókra. Ettől meg értelemszerűen a falra másznak a diplomás jó csajok
2019. máj. 14. 14:40
 59/72 anonim ***** válasza:
100%
Nekem jó diplomám lesz,de a felét nem értettem a mondatodnak. Tele volt szakzsargonnal. És nem,nem attól lesz valaki intelligens,hogy ha ezt megérti.
2019. máj. 14. 15:01
 60/72 anonim ***** válasza:
46%
szakzsargon? egy sincs benne. ezek mindennap használatos szavak. esetleg a monetáris. nagy jóindulattal. az meg olyan sürün használt hogy nem hiszem probléma egy diplomásnak sőt egy diploma nélkülinek sem.
2019. máj. 14. 15:19
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!