Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Sok nő miért válogat iskokai...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Sok nő miért válogat iskokai végzettség alapján? Miért zárják ki azokat a férfiakat akik nem rendelkeznek diplomával, és nem is járnak fősulira/egyetemre?

Figyelt kérdés

Egyáltalán nem általánosítok, sajnos többször is tapasztaltam már ezt. 20 éves férfi vagyok, érettségi után nem tanultam tovább. Nem vagyok egyáltalán buta, csak egyszerűen nem találtam az érdeklődési körömnek megfelelő sulit, aminek úgy gondoltam volna hogy hasznát fogom venni és nem pocsékolom el vele az éveimet. Ha ismerkedésre kerül a sor sokaknak nem tetszik hogy soha nem vettem részt felsőoktatásban. Ez még a jobbik eset, találkoztam olyannal aki egyenesen le is nézett. Amikor megkérdezte hogy mit tanulok, és én elmondtam hogy mivel foglalkozom, csak ennyit mondott hogy "Tanulj tovább.." és elhajtott flegmán integetve. Közel se egy komoly ismerkedés volt, csak egy szombat éjszaka egy szórakozóhelyen, de most nem is ez a lényeg, hanem hogy sokan vannak akik így gondolkoznak. Nyilván nem azt sajnálom hogy nem sikerült az ismerkedés azzal a nőszeméllyel, csak azért ez annyira nem esik jól... Már azon is elgondolkodtam hogy el kéne végezni csak azért valami szakot hogy jobban érezzem magam, de nem hiszen hogy ez lenne a helyes megoldás ha csak ezért tanulnék valamit aminek hasznát se fogom venni. Nem, akkor veszítenék csak igazán ha adnék az ilyen emberek szavára.

Nem tudom, hogy ha valaki stabilan áll, keres annyit hogy nincsenek anyagi problémái, és olyat csinál amit egyelőre még szeret is, akkor miért baj ha nincs magas végzettsége. Lehet hogy majd egyszer eljön az is, de most ez van.

Nyilván mindenki intelligens párt szeretne maga mellé, de az intelligenciát nem lehet tanulni, szerintem nem a papír tesz intelligenssé valakit. Aki ezt mégis így gondolja, annak szerintem elég nagy problémái vannak érzelmi intelligencia terén, mert igen, van olyan is, és szerintem van olyan fontos mint az értelmi intelligencia.

Ezelőtt eszembe se jutott kínosan érezni magam emiatt, de most már kezdem.

Nektek mi a véleményetek erről? Hasonló tapasztalatok esetleg? Ha hasonló cipőben jársz, téged mi motivál?

2019. máj. 5. 16:49
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/72 anonim ***** válasza:
77%

A szakma mögött is ott a tudás, gyakorlat, kitartás, ismeretanyag, mint a diplomád mögött #20as. Nem azzal van a baj, hogy neked diplomád van és nem fizikai, hanem szellemi munkát végzel, hanem azzal, hogy leszólod azt, akinek szakmája van, mert a szakma mögött ugye nincs semmi. Az meg, hogy ki mit olvas és mit hallgat hozzá, az legyen már ízlés dolga. Az én diplomás ismerőseim pl kirándulnak, horgásznak, szerelnek, kocognak, összeülnek a baráti körrel és iron maident, 30y-t, kispált, credence-t, republikot hallgatnak hozzá... érdekesmód nem szobanövények.

32/f

2019. máj. 5. 18:48
 22/72 anonim ***** válasza:
76%
Tévedsz, nem tudsz helyesen írni. Vannak ám hibák bőven, csak emiatt (még) nem szólt senki...
2019. máj. 5. 18:48
 23/72 A kérdező kommentje:

Ne forgass ki. "Nem a papír tesz intelligenssé". Szerintem így fogalmaztam. Mert nem is az tesz. Tisztelem és becsülöm ha valaki képes hosszú éveket végig tanulni hogy elérje az álmát. A szüleim főiskolát végeztek, a nővérem egyetemet. A rokonságomban is nagyon sok a diplomás, és a barátaim közül is sokan egyetemisták. Eszembe nem jutna megszólni a diplomásokat.

Arra akartam kilyukadni ezzel hogy nem lehet azt mondani hogy mindenki akinek diplomája van intelligens ember, és akinek nincs diplomája az biztos hogy kevésbé intelligens. Nem a papír tesz intelligensé ahogyan azt írtam. Ami mögötte van az annál inkább. Nem mindegy hogy az embernek jogász diplomája van, vagy elvégzett egy büfé szakot könnyű szerrel. Diploma és diploma közt rengeteg különbség lehet. Ismerek olyat is akinek lexikális tudása tényleg elég nagy, de egyébként nem épp ő a legélesebb kés a fiókban. Persze, ez ritka, csak példaképp hoztam fel. Nem szeretnék többet vitatkozni erről, szerintem most érthetően megfogalmaztam az álláspontomat.

2019. máj. 5. 18:56
 24/72 A kérdező kommentje:

23-as

Telefonról pötyögök és félre gépelek, de ez annyira lényegtelen szerintem...

2019. máj. 5. 18:58
 25/72 anonim ***** válasza:
88%

Én nem ezt tapasztalom. Nem a diplomát nézik.

Azt nézik inkább jobban, hogy mi az állásod, hogy mit dolgozol, milyen cégnél....és a legfontosabb, hogy mennyit keresel. Vagy ügyvezető igazgató és ezekhez diploma sem kell.

Egy diplomás is járhat pórul és rúghatják ki, és van akinek hiába a diploma nem tud jó állást szerezni mertz nem jön össze neki.

Az én főnökömnek egy középiskolás érettségije van, és egy hatalmas cége, és egyáltalán nincs minden gazdag embernek diplomája.

Ha valóban ezen múlna csak, hogy az ember mennyit keres és mit akar dolgozni és hol, akkor talán több embernek lenne. De sajnos ez nem mindenkinek működik.

Ha azt mondanák, és így lenne, hogy

8 általános bizonyítvány megszerzése után holnap ez lesz a munkád havi 100.000 Ft

Érettségivel a kezedben holnaptól itt dolgozhatsz havi 300.000 Ft ért

Diplomával a kezedben holnaptól itt dolgozhatsz havi 1.000.000 Ft-ért.

Ha ez így működne a világban , akkor az emberek többen járnának iskolába...

2019. máj. 5. 19:02
 26/72 anonim ***** válasza:
88%

Az a véleményem hogy minden egyes ember az alapján szelektáln ami alapján akar, és ezt kritizálni hihetetlenül önző dolog. Miért változtassa meg valaki a kritériumait pusztán azért hogy téged magukba foglaljanak? Ha nem kellesz valakinek a végzettséged miatt, akkor nem kellesz.

Esetleg keresgélj 8 általánososok között, őket nem hiszem hogy zavarja a végzettséged.

2019. máj. 5. 19:10
 27/72 anonim ***** válasza:
82%
Kedves kérdező! Rossz helyen keresgélsz. Sok nő dolgozik a kereskedelemben, szalag mellet gyárakban,.... A te célcsoportod az érettségivel, szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkező nők. Velük mi a problémád?
2019. máj. 5. 19:12
 28/72 anonim ***** válasza:
96%

"A szakma mögött is ott a tudás, gyakorlat, kitartás, ismeretanyag, mint a diplomád mögött #20as."

De pont ezt mondom én is. Egy megszerzett végzettség az nem egy papír, hanem ami mögötte van. Egy villanyszerelő sem attól szakember, hogy a kezében van a papír, hanem hogy tudja mit csinál. Nem hogy lenézem, hanem becsülöm a jó szakembereket. Akik viszont azt bizonygatják, hogy a diploma nem ér semmit, a papír nem számít, na azokat messziről kerülöm. A páromnak volt egy fuvarozó vállalkozása, ott a nemzetközi sofőrök voltak ilyenek, akik ugye jól kerestek, és hihetetlenül önteltek és beképzeltek voltak, mindig lehülyézték az irodában dolgozókat, a 2-3 nyelven beszélő fuvarszervezőket, mert ők csak a seggüket meresztik az irodában. De hogy hová mentek volna az üres kamionnal, leszervezett fuvar nélkül, addig nem jutott el a gondolkodásuk.

És a kérdező sem tudja elfogadni, hogy más embereknek más a prioritása a társkeresésben.

2019. máj. 5. 19:32
 29/72 anonim ***** válasza:
36%

A kérdezőnek ahogy látom semmi baja nincs azzal, hogy ő valakinek nem kell amiatt, mert nincsen diplomája, sokkal inkább azzal, ahogyan ennek idoklását tálalják neki, mondván ezért ő ostoba. A kérdező azt mondja, hogy csak azért, mert nincs egy felsőfokú papírja, még nem ostoba vagy amennyiben ő ostoba, úgy diplomával a kézben lenne egy diplomás ostoba.

KB ugyan az a helyzet, mikor a lányok a külföldi pasikat preferálják, amivel önmagában semmi baj nincs. A baj ott is az indoklással van, miszerint azért jobb a külföldi pasas/pasasok, mert a magyar pasasok (az összes) egy söpredék. Ez a diplomás cucc ugyan olyan általánosítás.

32/f

2019. máj. 5. 19:33
 30/72 anonim ***** válasza:
64%

#29. Ember. Akkor egy véleményen vagyunk ebben, de hidd el, a "nemszámít a pappíír" akkor jön elő, amikor a "diploma megléte=az ember" előjön. Addig ezek az elemek érdekesmód tök békésen elvannak egymással.

32/f

2019. máj. 5. 19:37
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!