Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagy hátrány, ha valaki nőként nem tud sütni-főzni, és nem is akar ilyesmivel foglalkozni, mert nem érdekli?

Figyelt kérdés
Nem tojássütésre meg tésztakifőzésre gondolok, hanem az egy fokkal több időt, energiát, ügyességet és lelkesedést igénylő dolgokra.

2019. márc. 12. 23:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 71/83 anonim ***** válasza:
46%

"Az megvan, hogy nem egyféle szeretetnyelv létezik, és nem minden nő beszéli ugyanazt?"

Esetleg példákat is tudnál ezekre hozni? Mármint mi az, amivel szerinted a gondoskodást ki tudod váltani és működik is?

2019. márc. 14. 12:49
 72/83 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem a kérdező arra gondolhatott, hogy a főzésen kívül bármit megcsinál. Pl. takarítás, bevásárlás.

Bízom azonban, hogy majd idővel belátja a kérdező, hogy az anyasághoz a főzés is hozzátartozik. Nincs jobb, mikor láthatja egy szülő a gyermeke önfeledt boldogságát.

Ja, és még mielőtt belekötnél, hogy nemcsak a te dolgod, hanem a párodé is, egyenlőre még csak te hisztizel azon, hogy nem akarsz főzni és sütni és ezt ki is jelented, hogy akkor ezek szerint te soha nem vagy hajlandó ezt megcsinálni, ezért olyan pasik jelentkezését várod, aki tud főzni.

Az önálló felelősség teljes élethez az étel előteremtése is hozzátartozik, amit magad készítesz. Akkor vagy önellátó, ha nem várod el, hogy a főzést, a házimunkát, a csekkek befizetését..stb. más végezze el helyetted, hanem képes vagy egyedül is megcsinálni ezeket.

2019. márc. 14. 14:40
 73/83 A kérdező kommentje:

Miért gondolod, hogy gondoskodás = kajacsinálás? Akkor a férfi a klasszikus, sokak által ideálisnak mondott családi modellben nem gondoskodik a feleségéről és a gyerekeiről? Előteremteni a rendszeres étkezés anyagi feltételeit a család számára ezek szerint nem gondoskodás? Értem én, hogy tőle nem várjuk el a főzni tudást, de ha ettől függetlenül elhisszük neki, hogy szereti a nőt, akkor a főzni nem szerető nőnek miért nem hihetjük?

Meg kellene érteni, hogy ha permanensen olyasmit csináltatsz valakivel, amit rühell, mint a szart, abban nem szeretet meg gondoskodás lesz, maximum azt éred vele el, hogy kényszerítve és érzelmileg zsarolva érezze magát az illető. A nagyszüleinek festő unoka nem gyűlöl festeni alapvetően, kézzel készített karácsonyi ajándékkal sem kell minden délután előrukkolni; ha így volna, esélyes, hogy egy idő után nem sokan lelnék élvezetüket az alkotásban (az ugye tiszta, hogy a kérdés a rendszeres főzőcskézésre vonatkozik, nem arra, amikor sütök egy tortát a férjem születésnapjára?).

Nagyon jó, tehát most, hogy tisztáztuk, hogy az önfenntartásban nem gátol a hiányos főzőtudásom, ráadásul még egészségtelenül sem táplálkozom, marad az az érv, hogy így nem vagyok elég önellátó, hiszen valakinek, aki nem én vagyok, meg kell főznie a kajámat. :D Tudod mit? Te meg azért nem vagy önellátó, mert más nevelte fel a baromfit, aminek a húsát eszed, más termesztette meg a növényt, gabonát, amiből köretet készítesz, ráadásul még a házadat/lakásodat sem egyedül, egymagadban építetted fel és rendezted be. Ennyi az értelme annak, amiről hadoválsz.

Sosem írtam, hogy akkor sem főznék a gyereknek, ha muszáj lenne, vagy ha rákényszerítenének a körülmények. Sőt, még azt sem, hogy senki kedvéért ne lennék hajlandó megerőltetni magam olykor. Csupán azt, hogy ameddig adódik lehetőségem megoldani másképpen a mindennapos étkeztetést (a sajátomat, a páromét, a családomét, értsd, ahogy akarod), addig azzal élni fogok, mert nem látom, miért ne élhetnék. Ha megváltoznak a körülmények, alkalmazkodom hozzájuk, és kész.

2019. márc. 14. 16:21
 74/83 A kérdező kommentje:
Kezd marha unalmas és fárasztó lenni ez a vita.
2019. márc. 14. 16:22
 75/83 anonim ***** válasza:
30%

A sok háziasszonynak rengeteg ideje van a gyakorin lógni, meg féloldalas kommenteket írni, arról, hogy valójában milyen nehéz és tiszteletre méltó munka az otthoni semmittevés.

Aztán meg hisztiznek, hogy a feminácik (értsd.: nők, akik csinálnak bármit is a seggmeresztésen kívül) igazából nem is igazi nők.

:D LOL

2019. márc. 14. 16:40
 76/83 A kérdező kommentje:
Nekem semmi bajom azzal, ha valaki úgy érzi, hogy hagyományos női szerepben, háztartásbeliként tud kiteljesedni, de jó lenne elfelejteni már azt a baromságot, hogy igazán szeretni csak az tud, aki boldogan főz.
2019. márc. 14. 17:50
 77/83 anonim ***** válasza:
0%

Feladom. Kérdező, reménytelen eset vagy.

Ki a fene mondta azt csak, "hogy hagyományos női szerepben, háztartásbeliként tud kiteljesedn"?

Mert, az hiszed, kislány, hogy egy nő ha vezet háztartást a párjával együtt, főz, takarít, akkor csak ennyi az élete? Jé, nekem van hobbim, sportolok, fotózok, olvasok, filmezek. Mindenre van időm munka mellett, nemcsak a háztartás létezik. Nekem, hogyhogy sikerül minden? Főzök, mosok, a párommal foglalkozom, közben a hobbijaimra és magamra is van időm?

Ha valakivel együtt élsz, akkor KÖZÖS a házimunka, KÖZÖS a főzés, közös a vásárlás, hisz együtt laktok, mindenből egyenlően kell kivenni a részünket. A gyereknevelés is közös.

Pl. ha te nem főzöl, akkor remélem a házimunkából busásan ki veszed a részed.

Csak még azt nem értem, ha feltettél egy kérdést, akkor miért nem fogadod el, hogy sokan nem osztják a te nézetedet, véleményedet? És még te vagy megsértődve, te u..gatod le a többieket.

Mindegy, még gyerek vagy, nagyon.

2019. márc. 14. 18:04
 78/83 A kérdező kommentje:

Arra reagáltam, amit a #75-ös válaszoló írt, te idióta. Egy szóval nem mondtam, hogy TE nem csinálsz semmit a háztartás vezetésén kívül, megjegyeztem, hogy ÁLTALÁNOSSÁGBAN nem gondolok semmi rosszat arról, aki így él.

Ti ugattatok le, Mami, ha nem vetted volna észre. Egy eldöntendő kérdést tettem fel, amit a férfiak, AKIKNEK SZÓLT, képesek voltak korrekt módon megválaszolni, nem fűzték hozzá, hogy gáznak tartanak-e, vagy hogy szerintük érdemes vagyok-e többnél egy baszásra.

Add is fel, mert már az elejétől fogva nyilvánvaló volt, hogy nem jobb belátásra bírni jöttél ide, hanem hangot adni az ellenszenvednek, amit pusztán azzal a ténnyel sikerült kiváltanom belőled, hogy nem főzök, ameddig nem szorulok rá. Érved sincs már, csak kötözködsz.

2019. márc. 14. 18:31
 79/83 A kérdező kommentje:
*többre egy baszásnál, elnézést :D
2019. márc. 14. 18:33
 80/83 anonim ***** válasza:
46%

"Ti ugattatok le, Mami,"

28 éves vagyok, kislány, úgyhogy erről csak ennyit. Nem hiszem, hogy sokkal fiatalabb lennél tőlem. Szóval, ha engem lemamizol, akkor remélem magadra is érted.

2019. márc. 14. 20:13
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!