Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagy hátrány, ha valaki nőként nem tud sütni-főzni, és nem is akar ilyesmivel foglalkozni, mert nem érdekli?
Ahhoz, hogy túlélj, nem finomabbnál finomabb, ínyencebbnél ínyencebb fogások elkészítésének a képességére van szükséged, hanem arra, hogy hozzáférj BÁRMILYEN ételhez. Nem a jó pikáns babgulyás meg az aranygaluska a létszükséglet, hanem a táplálék úgy egyáltalán. Az már egyéni beállítottság kérdése, hogy ki leli örömét abban, ha ezzel variálhat, és ki nem. Úgy vélem, többek között az tesz minket emberré, s nem állattá (legfeljebb rendszertani értelemben), hogy nem ragadunk le a legalapvetőbb szükségleteink ellátásánál, szóval nekem nagyobb igénytelenségnek tűnik nem érdeklődni a világ dolgai iránt, de akinek nem, azzal nem egymást keressük, és ennyi.
Kérdező, az egészséged fogja bánni, ha nagyon egyoldalúan étkezel, gyorsételeket fogyasztasz, és nem viszed be a megfelelő tápértékeket, vitaminokat. A kifőzdés kaják tudod, hogy mennyi vitamint és egészséges anyagokat láttak? Annyit, mint ahogy te egy királylány vagy. Semennyit.
Tudod, ha lesz gyereked, te leszel otthon vele 2-3 évet, te nem fogsz dolgozni, szóval akkor lesz időd arra, hogy főzzél neki. Ne azt várd majd el, hogy az apja, aki dolgozik napi 8-10 órát, majd még ő főzzön, miközben te, otthon vagy. Erről csak ennyit.
De nyugodtan táplálkozz csak így, eléggé kényelmes vagy, de nem baj, nem is kell sokáig élni, mert azokban a sz..rokban, amiket megeszel, nem erősítik az immunrendszeredet, csak gyengítik.
Az, amit te hoztál fel példának, csak annyiban rossz, hogy mit érsz azzal a tudással, ha felkopik az állad? A töri tudásoddal majd ételt varázsolsz az asztalodra? A kaja nem fog csak úgy odarepülni, azt meg kell teremteni, elő kell készíteni, megcsinálni. A művelődés nélkül tudsz élni egy bizonyos szinten, viszont kaja nélkül nem.
Itt láthatóan nem a főzésen van a hangsúly, a kérdést feltehetted volna úgy is, hogy "Nagy hátrány, ha valaki nőként nem szeretné felvállalni a klasszikus női szerepet, mert nem érdekli?"
A válaszom pedig az, hogy attól függ, te mit szeretnél. A probléma itt az, hogy az ilyen "modern" nők is (bármennyire csűrik csavarják, a végeredmény mindig ugyanaz) a "klasszikus" férfiakat tartják vonzónak. A klasszikus férfiak viszont a klasszikus nőkhöz vonzódnak inkább. Tehát ha neked nem ilyen férfi kell, akkor nincs semmi gond. Rengeteg "modern" férfi van, akik a példánál maradva szívesen főznek helyetted akár napi szinten is, nem ragaszkodnak a hagyományos férfi-női szerepekhez, csak kérdés, hogy őket te vonzónak fogod-e találni, mivel pont az hiányzik belőlük, ami a férfit igazán férfivá teszi.
Én régóta leginkább csak könnyű zöldségleveseket, zöldséges köreteket, spagettiket csinálok, amiket párom is szeret és olykor segít is főzni. Ezeknek az ételeknek a kalóriája is sokkal alacsonyabb, mint a mekis és hasonló szendvicses lehetőségeknek. Páromnak természetesen férfiasabb ételeket is főzök, s közben megnézek egy-egy jó filmet :)
Megértem azt is, hogy vannak hölgytársak akik a szulejmán közben állandóan a facebookon csámcsognak, mint ahogyan a wc-n, utcán és mindenhol vagy tolják a méteres műkörmöt a kezükre, s így biztos nem nagyon van lehetőség minimálisan sem főzni :).
Milyen gyorsétel? Főtt kajáról van szó, olyanról, amilyet összeállít bármelyik átlagos családanya saját maga, a férje és a gyerekei számára, hús, rizs, tészta, főzelék, leves, amit csak szeretnétek. Miért egészségtelenebb így, mintha én főzném meg mindennap? Árulja már el ezt valaki. A férfiak egészségéért ugyanennyire aggódtok, vagy nem számít, mert úgyis lesz feleségük/élettársuk, aki megoldja? Ha esetleg nem állapodnak meg közülük páran soha, akkor velük mi lesz?
Persze, találjuk ki azt is, hogy aki nem kedveskedik a párjának főzéssel, az nem szereti őt, az csak egy kúrógép, egy agyatlan p!c$a, aki a műkörmét óvja a letöréstől. El is olvassátok amúgy, amit leírtok? Ha támogatom a társamat mindenben, a legfőbb bizalmasa vagyok, érzelmi stabilitást nyújtok neki, vele közösen tervezem a jövőm, áldozatokat hozok érte és kettőnkért, mutatkozhat előttem gyengének anélkül, hogy tartania kellene attól, hogy nem fogadom el, az természetesen le van szarva, az semmiség, mert ha nem teszek friss, meleg, saját készítésű rakott krumplit az asztalra, akkor valójában az sem érdekelne, ha megpusztulna.
Értem én, hogy valakinek fontos, hogy a párja e tekintetben is hozza a nagybetűs Nőt, de amit a fejemhez vagytok képesek vágni, amiért nem teszek eleget ennek az elvárásnak, az röhej.
"Tudod, ha lesz gyereked, te leszel otthon vele 2-3 évet"
Manapság ez sem teljesen egyértelmű, de tudom, tudom, erről hallani sem akarunk.
Ki számít "klasszikus férfinak"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!