Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagy hátrány, ha valaki nőként nem tud sütni-főzni, és nem is akar ilyesmivel foglalkozni, mert nem érdekli?

Figyelt kérdés
Nem tojássütésre meg tésztakifőzésre gondolok, hanem az egy fokkal több időt, energiát, ügyességet és lelkesedést igénylő dolgokra.

2019. márc. 12. 23:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/83 anonim ***** válasza:
35%
Budapesten nem fozunk a legtobben. Itt az a hulye,aki foz kb.
2019. márc. 13. 01:43
 32/83 anonim ***** válasza:
80%

Ez már a 21. század, nem a sötét középkor. Azok a pasik, akik itt pattognak, hogy "feminizmus" meg "férfi-női szerepek", vajon el tudnának tartani egy nőt, később pedig 2-3 gyereket? Ugyanis azokban a ( szerintetek) " régi szép időkben", mikor a nők otthon főztek, mostak, takarítottak, gyereket neveltek, bizony nem vittek haza egy kanyit sem, az a férfi, a családfenntartó dolga volt.

Ha nem lenne feminizmus, melózhatnátok halálra magatokat, hogy egyedül eltartsatok egy egész családot. Akkor meg azért sírna a szátok, hogy sok a meló, nincs szabadidő, örökös robotolás az élet. És persze akkor is ti lennétek a szegény férfiak, akik megszakadnak. Nos, ha jobban tetszik ez a felállás, lehet találni nőt, aki szívesen rendezi az otthoni teendőket és kinyalja a pici popótokat, de cserébe minden anyagi kiadás a pasira hárul.

Ha ehhez nem fűlik a fogatok, akkor meg el kéne végre fogadni, hogy az idők változnak, a nők is dolgoznak, pénzt keresnek, ennek fényében az otthoni munkák is feleződnek. Az nem gáz, ha egy férfi egy rántottát nem tud összedobni, de ha egy nő nem tud, vagy akar főzni, rögtön mágjára vele. Viccesek vagytok. (Amúgy én tudok és szeretek is főzni, mielőtt valaki lehurrogna, hogy azért ez a véleményem, mert nem konyítok hozzá és ismerve a gyk-sok többségét tuti lerendeznének ennyivel, mert az értelmes érvelés nem erőssége az itteni válaszolóknak).

2019. márc. 13. 01:46
 33/83 anonim ***** válasza:
34%

"Ez már a 21. század, nem a sötét középkor. Azok a pasik, akik itt pattognak, hogy "feminizmus" meg "férfi-női szerepek", vajon el tudnának tartani egy nőt, később pedig 2-3 gyereket?"

>Aki okos, azok annyi gyereket vállalnak, amennyit el tudnak tartani.

"Ugyanis azokban a ( szerintetek) " régi szép időkben", mikor a nők otthon főztek, mostak, takarítottak, gyereket neveltek, bizony nem vittek haza egy kanyit sem, az a férfi, a családfenntartó dolga volt."

>Szalmabábérvelés. Ki mondta, hogy azok régi, szép idők voltak?

"Ha nem lenne feminizmus, melózhatnátok halálra magatokat, hogy egyedül eltartsatok egy egész családot. Akkor meg azért sírna a szátok, hogy sok a meló, nincs szabadidő, örökös robotolás az élet."

>A feminizmus a mai formájában már felesleges. A nők megkapták a jogokat, szavazhatnak, tanulhatnak, a sporteseményekre is beengedik őket, ünnepeltetik magukat a Nőnapon, míg a Férfinapot (Nov. 19) leszarják. A modern feministák most már inkább előnyöket akarnak kiharcolni, arról nem is beszélve, hogy durván férfigyűlöletbe ment át a mozgalmuk. A feministákkal való beszélgetés sem éppen "baráti", süt belőlük a felsőbbrendűség, meg a sértődöttség a "női büszkeség" miatt. 5 percet nem lehet velük értelmesen beszélni, mert rendkívül szélsőségesek a másként gondolkodókkal szemben. Nem kizárt, hogy ez az egész a nők elleni előítéleteket is szítja, szóval nem is csodálom, hogy számos nő hangot adott már annak, hogy nem ért egyet a feminizmussal. A mozgalom tehát még a nőket is megosztja.

"És persze akkor is ti lennétek a szegény férfiak, akik megszakadnak. Nos, ha jobban tetszik ez a felállás, lehet találni nőt, aki szívesen rendezi az otthoni teendőket és kinyalja a pici popótokat, de cserébe minden anyagi kiadás a pasira hárul."

>És mi van az olyan pasikkal, akik informatikusként kényelmesen netto 5-600 000-et keresnek, míg őket otthon egy barátnő várja, aki nem dolgozik, hanem jelenleg a vizsgáira tanul, de közben megfőz? Ők elvannak.

"Ha ehhez nem fűlik a fogatok, akkor meg el kéne végre fogadni, hogy az idők változnak, a nők is dolgoznak, pénzt keresnek, ennek fényében az otthoni munkák is feleződnek."

>Pontosabban a nők egy része dolgozik. 15 percet töltesz az instagramon, és magad szembesülhetsz vele, hogy egyesek csak eltartatják magukat. A nők kb. fele almás telefonnal pózol, de figyelembe véve a magyar helyzetet, szinte biztos, hogy annak egy része nem zsebből fizette ki azt a 250 000 Ft-ot. Hanem vagy megvették neki, vagy felvett hiteleket.

"Az nem gáz, ha egy férfi egy rántottát nem tud összedobni, de ha egy nő nem tud, vagy akar főzni, rögtön mágjára vele."

>De igen, gáz.

"Viccesek vagytok.(Amúgy én tudok és szeretek is főzni, mielőtt valaki lehurrogna, hogy azért ez a véleményem, mert nem konyítok hozzá és ismerve a gyk-sok többségét tuti lerendeznének ennyivel, mert az értelmes érvelés nem erőssége az itteni válaszolóknak)."

>Na, most aztán jól megmondtad!

2019. márc. 13. 03:07
 34/83 anonim ***** válasza:
33%

Van, akinél hátrány, van, akinél nem.

Én nem szeretek főzni nő létemre, de megcsinálom, mert muszáj és az élet részét képezi. Egyébként időpocsékolásnak is tartom.

Párom szeret főzni. Hol közösen, hol felváltva főzünk.

Azért is jobb, ha saját magad készíted el az ételeidet, mert akkor legalább tudod, hogy mi van benne.

Most nem biztos, hogy full egészséges az, amit a boltban megveszel kész kaját, amit egészségesként hirdetnek is ráadásul.

Gyerekednek, amikor lesz, mit fogsz adni? Előkészített tápszert, aminek fertelmes íze van, és tele van tartósítószerrel? Vagy majd az Apja fog főzni, amikor éppen nem dolgozik? És mi van, ha a leendő párod se akar főzni? Akkor mentek a kifőzdébe, vagy rendeltek? Hát, ha elég gazdag vagy és megteheted?!

Egy húslevest, vagy rántott húst, vagy egy egyszerű sült húst elkészíteni nem nagy dolog.

2019. márc. 13. 06:40
 35/83 anonim ***** válasza:
12%
Én sokra értékelném, ha tudna ilyesmit. Alapvető feltétel, hogy nőként és ne pedig egy lukként tekintsek valakire. Talán úgy lehetne csak kompenzálni, ha más hasonló női dolgokban meg erős lennél. Pl. iszonyú jól esne, ha valaki nagyanyám után először végre kötne nekem valamit. Iszonyú sokra értékelném.
2019. márc. 13. 06:56
 36/83 anonim ***** válasza:
26%
Szerintem mondd el ha szeretnéd hogy kössön a barátnőd, mert ezt bárki tud már egy 6 éves is és lehet hogy szívesen kötne inkább ha közben főzöl egy vacsit, ez egy hobbi de magától biztos nem gondolná hogy nem gond ha köt neked :))
2019. márc. 13. 07:10
 37/83 A kérdező kommentje:

Nincs időm most mindenre reagálni, ezért csak néhány dolog:

Miért gondoljátok néhányan, hogy egyedül az én dolgom biztosítani a gyerekemnek (aki azt sem tudom, hogy meg fog-e születni, nem vagyok még abban a korban, hogy sürgősen döntenem kelljen efelől) a főtt ételt? Édesapja nem lesz? Vagy készüljek eleve a válásra és arra, hogy utána én leszek az elsődleges gondviselője? De hát ebben a mocskos feminista világban magát minősíti, aki bedől a trendnek és kilép egy házasságból tiszteletben nem tartva a család szentségét.

Egyébként igen, kifőzdéből hordok magamnak kaját, vagy összedobok valami párperceset otthon, nekem egyelőre megfelel így, nem annyira drága mulatság ám, mint amennyire annak hiszitek/mondjátok.

Mekit senki nem említett sehol. Érveléssel pedig nem tartozom, mivel a kérdés nem erről szól, másrészt te sem vagy képes megmagyarázni, hogy a saját kézzel való főzőcskézésnek miért van nagyobb jelentősége egy ember életében (értsd: miért lesz általa több valaki), mint mondjuk a művelődésnek, amit példaként hoztam fel. Továbbra sem értem, hogy milyen hisztizésről, nem megfelelő stílusról vagy helyén nem való viselkedésről beszélsz, nem hinném, hogy olyan rettenetesen paraszt vagy indulatos hangnemben reagáltam volna, ami indokolná ezt a fentről lefelé irányuló kommunikációt a részedről. Világosan látszik, hogy kettőnk közül te vagy, aki többre tartja saját magát a másiknál. Én is jöhetnék azzal, hogy az önteltséged és a rosszindulatúságod taszító (bocsánat, NEM VONZÓ) a férfiak szemében.

Mindenesetre köszönöm a válaszokat.

2019. márc. 13. 07:13
 38/83 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem általában nem számít. Inzulin rezisztenciám van, olyan diétát kell követnem, amibe a hétköznapi értelemben vett főzés nem tartozik. Tehát nem főzök pörköltet nokedlivel, zsíros krumplis kajákat, meg semmi ilyen átlag magyar ételt. A legtöbb kajám elég natúr, ami inkább fűszerezésben különbözik, vagy könnyed, főleg növényi dolgokból áll össze. Ilyen általános értelemben, én se tudom a jó magyaros zsírban tocsogó ételeket hogy kell megfőzni, de nekem ez ritkán volt probléma életem során, mert soká lesz az, amikor valakinek ténylegesen főzöl is valamit. A párom pedig sportoló, ő jobban szereti azt, amit én főzök, mert egészségesebb. De Budapesten élünk, itt enni sem drága ha elmész valahova, és az nem mekit jelent, hanem rendes főzött ételt. Pl a munkahelyemen az étrendemnek megfelelő menü átlagosan 800-1000 Ft egy napra, mindennel együtt. Ezt simán ki lehet fizetni. Általában hétvégén főzök csak valamit, és mivel elég könnyed ételeket készítek, ezek maximum egy óra alatt megvannak mindennel együtt, abból marad hétfőre és keddre, többi nap rendelek valamit. Szerintem sokan túlgondolják ezt, nem kell egész álló nap a konyhában állni ahhoz, hogy készülhessen valami laktató étel egy család számára.
2019. márc. 13. 07:31
 39/83 anonim ***** válasza:
82%

Megpróbálom elmagyarázni #18 helyett. Mint művelt ember, bizonyára ismered a Maslow felé piramist. Ezen az átlag emberi igények legalapvetőbb szintjét képezi pl. a kaja. A filozofálgatás valahol a csúcsa közelében van. Ha nincs kaja, akkor nincs filozofálgatás és sok minden más sem. Ez azt hiszem világos eddig. Valami görög filozófus is mondott ilyesmit. ((Most hogy ez az utolsó eszembe jutott, k.vára örülök magamnak. :D ))

Na szóval, ha valaki nem tud főzni, az emiatt lényegében életképtelen (férfiak is). Csak azért nem halnak meg az ilyen emberek, mert ugye egy modern társadalomban élünk, és mert egyeseknek van pénze rendelni. De mi van azokkal, akiknek nincs? És mi van, ha egyszer összeomlik, vagy megborul a modern társadalom (háború pl.)? Szóval számomra ez egy alapvető képesség, mértéke az adott nő (vagy akár férfinél is valamilyen mértékben) életképességének, családfenntartó képességének, és mint ilyen, még szexi is!

Remélem sikerült kicsit felhomályosítani és elmondani néhány lehetséges érvet. Persze a túloldal is érvelhet, biztos ott is vannak jó pontok.

2019. márc. 13. 07:38
 40/83 anonim ***** válasza:
92%
Nálam számít, de én lehet túl régimódi vagyok. Mindig is szerettem otthoni főztöt enni.
2019. márc. 13. 07:49
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!