Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagy hátrány, ha valaki nőként nem tud sütni-főzni, és nem is akar ilyesmivel foglalkozni, mert nem érdekli?

Figyelt kérdés
Nem tojássütésre meg tésztakifőzésre gondolok, hanem az egy fokkal több időt, energiát, ügyességet és lelkesedést igénylő dolgokra.

2019. márc. 12. 23:32
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/83 anonim ***** válasza:
57%

# 59

Szóval a lányodnak be kell segítenie a főzésbe, de a férjednek nem.

Megismétlem: hálát adok az égnek, hogy nem egy, hozzád hasonló, konzervatív anyám van.

2019. márc. 13. 16:57
 62/83 anonim ***** válasza:
70%

"Viszont, amit te főzöl, megfelelő alapanyagokból, azok egészségesek, megfelelő tápértékkel ellátva."

A kifőzdék között is vannak olyanok, amelyek megfelelő tápértékű alapanyagokból főznek.

2019. márc. 13. 17:07
 63/83 anonim ***** válasza:
73%

"És igen innentől te max egy test vagy, mert ne akard már nekem bemesélni, hogy érzelmileg olyan támogatást tud nyújtani egy nő, aki alapvető dolgokra nem hajlandó, mert őt nem érdekli. Nem baj, szexre még jó vagy, de jó anya, feleség ilyen hozzáállással sose lesz belőled."

Te hülye ösztönlény. Az érzelmek nemcsak a zabáláson, meg szexen alapulnak, hanem olyan dolgokon is, mint egy kirándulás vagy különböző kulturális programok (például színház). Vagy jó beszélgetések különböző irodalmi művekről.

Aki itt "max egy test" az pont te vagy, mert az emberi létezést csak a zabalásra és szexre redukálnád.

2019. márc. 13. 17:17
 64/83 A kérdező kommentje:

"Mivel a szülők egyfajta példát mutatnak, amit későbbiekben a gyerek tovább visz."

De miért lényeges, hogy milyen gyerekkori hatások eredményeképpen váltam érdektelenné a főzés iránt?

"Csak akkor azt nem értem, ha anyukád szeret főzni, akkor hogyhogy nem érzed annak szükségét, hogy valamilyen szinten kövesd a példáját?"

Szerintem nem olyan nehéz megérteni, hogy nem az anyukám vagyok, hanem egy másik ember, így nem szükségszerű, hogy ugyanazon dolgok váltsanak ki belőlünk örömöt.

"Miért nem főztök együtt?"

Főztem vele együtt, nem is egyszer, és az összes alkalommal, újra meg újra rá kellett döbbenjek, hogy ez az egész engem halálra untat, és az elengedhetetlen minimumnál több energiát belefektetni nem szeretnék.

"Kiforgatod a szavaimat"

Nem forgatom, téged idézlek:

"De nyugodtan táplálkozz csak így, eléggé kényelmes vagy, de nem baj, nem is kell sokáig élni"

Miért gondolod, hogy én más alapanyagokkal dolgoznék, mint dolgoznak azok, akiknek a főztjét jelenleg eszem? Vagy azt, hogy igénytelen helyről hordom a kaját?

"mert mi az hogy ezt neked, nőnként kell?!"

Olyan abszurd a felfogásom, hogy még a kettős mérce is zavar. Felháborító, mi?

"Tudod sok olyan dolgot kell az életben megtenni amihez az embereknek nincs se kedve, se ereje. Mégis muszáj."

A mindennapos főzés pont nem ilyen, ha az embernek van lehetősége más úton ebédhez jutni.

"És mint jellem sok mindent elmond a nőről, aki, ahogy előttem írták az anya, a család lelke, és arra sem hajlandó hogy saját keze által készített ételt tegyen a családja elé, csak mert, idézlek, "nem akar ilyesmivel foglalkozni, mert nem érdekli"."

Ha minden nap végére idegroncs leszek, akihez szólni nem lehet, különben kifakad, mert tele van a töke a főzéssel, az mennyivel jobb? Nálad ez úgy megy, hogy eldöntöd, hogy valamit élvezni fogsz, és onnantól kezdve élvezed? Vagy eleve kössem fel magam, ha nem érzem a mindent elsöprő vágyat a tojásfelveréshez?

Egyébként mit mond el rólam az, hogy nem szeretek főzni, azon kívül, hogy nem szeretek főzni? :D

"Nem baj, szexre még jó vagy, de jó anya, feleség ilyen hozzáállással sose lesz belőled."

Szörnyű anya leszek, rosszabb azoknál, akik konyhatündérek ugyan, de üvöltenek, ha az óvodás gyerekük véletlenül lever valamit az asztalról, és kitagadják őt, ha később neadjisten kiderül róla, hogy meleg. Utóbbit belőled pl. kinézem annak alapján, ahogyan kardoskodsz a heteronormatív felfogás mellett.

Test pedig te vagy, mert agyból szemmel láthatóan nem jutott sok neked.

2019. márc. 13. 17:27
 65/83 anonim ***** válasza:
70%

# 63

Hagyjad, túl magas neki.

Ezek az emberek abban teljesednek ki, hogy olyan materiális dolgokkal foglalkoznak egész életükben, mint például a takarítás, és nem képesek felfogni, hogy a többi ember többre vágyik az élettől.

Ez a nő azt hiszi, hogy attól lesz igazi nő, hogy becsicskul a férjének, pedig a pasi az első adandó alkalommal elhagyná egy olyan nőért, akinek van saját személyisége, tartása és nem ennyire mentálisan korlátolt. Persze, gondolom annak is megvan az oka, hogy a pasi csak ilyen nőt tudott magának felszedni. Zsák a foltját.

2019. márc. 13. 17:30
 66/83 anonim ***** válasza:
31%

Aki azt akarja, hogy főzzön az asszony, hülye.

Az a nő, aki nem tud főzni hülye.

Mindenki hülye, csak én vagyok okos.

Nekem a seggembe is fejem van.

(Weöres nyomán)

2019. márc. 13. 17:50
 67/83 anonim ***** válasza:
20%

Te észlény, ha szülő-gyerek kapcsolatról van szó, akkor hogy kerül a képbe a másik társ?

Mindegy, egysejtű vagy. Úgyse fogod fel, ha anya-lánya programról van szó, akkor oda miért vonnám be a férfi társat? Ha az anya tanítja főzni a lányát, akkor nem kötelező a férjnek is ott lennie.

Vagy pl. amikor te barbie-ztál az anyukáddal, vagy anyukád éppen a menstruációról beszélt neked, akkor apukád is jelen volt? Vagy amikor éppen fiútanácsot kértél anyukádtól, apukád is ott volt a kis megbeszélésen?

Én meg hálát adok az égnek, hogy nem lesz ilyen neveletlen lányom, ha lányt fogok szülni, és megtanítom majd neki, hogy ha életben akar maradni, akkor tanuljon meg főzni és ne legyen másra utalva.

Ja, csak úgy mellékesen megkérdezem, 10 éves korod előtt nem játszottál például főzőcskézősdit, vagy vendéglátósdit? Esetleg a babákkal nem játszottál papást-mamást? Ott a mama főzött?

És csak úgy mellékesen megjegyzem, a párom tud főzni és én is. Sokszor ketten együtt főzünk, de van, hogy hol ő, hol én készítem az ételt és soha nem rendelünk kaját.

"De miért lényeges, hogy milyen gyerekkori hatások eredményeképpen váltam érdektelenné a főzés iránt?"

Mert mindennek meg van az oka és miértje! És a gyerekednek milyen indokkal fogsz előállni, hogy miért nincs házikoszt a hűtőben? Ja, mert az anyja egy lusta dög, csak tudom, gyáva leszel ezt bevallani neki és ezt a vonalat tovább fogják vinni, mert a gyerekek mindig a könnyebbik utat választják és ha azt tanítod nekik, hogy nem kell főzni, mert más megcsinálja, csak rendelni kell, akkor ez nekik természetes lesz, aztán, ha lányod lesz, akkor ő se fog megtanulni, majd elvárja, hogy a párja főzzön rá..stb..stb. és ez így fog tovább menni, mert sokan a könnyebbik utat választják.

"Szerintem nem olyan nehéz megérteni, hogy nem az anyukám vagyok, hanem egy másik ember, így nem szükségszerű, hogy ugyanazon dolgok váltsanak ki belőlünk örömöt."

Mondatértelmezésből megbuktál. Magyarázkodj csak tovább nyugodtan. Nem azt írtam, hogy szeresd, hanem azt, hogy miért nem érzed SZÜKSÉGÉT! A szeretet és a szükség két külön dolog.

Én se szeretek főzni, többször hangsúlyoztam, viszont megcsinálom, mert az élet része, szüksége, és elég nagy szégyen lenne, ha nem tudna egy ember főzni, ami alap dolog, hisz állandóan eszünk. Enni meg kell.

"Miért gondolod, hogy én más alapanyagokkal dolgoznék, mint dolgoznak azok, akiknek a főztjét jelenleg eszem? Vagy azt, hogy igénytelen helyről hordom a kaját?"

Talán, mert azt feltételeztem, sajnos kár volt, hogy az embereknek fontos az egészségük és azért mindent megtesznek, hogy egészségesek maradjanak.

Akkor honnan rendeled a kajákat? Valami full egészségesnek titulált méregdrága étteremből?

És azt hiszed, hogy ott tényleg egészséges ételeket kapsz? Tényleg olyan vitamindús alapanyagokból főznek?

Tudod, csak az a biztos, amit te magad készítesz el!

2019. márc. 13. 20:57
 68/83 A kérdező kommentje:

„Nem azt írtam, hogy szeresd, hanem azt, hogy miért nem érzed SZÜKSÉGÉT!”

Mondjuk azért, mert jelenleg is van mit – meleg ételt, nem gyorskaját – ennem, ergo tényleg nincs szükségem rá? Anyám sem azért készít ételt sajátkezűleg, mert máskülönben éhen veszne, hanem mert élvezi.

Nem szeretsz főzni, de csinálod. Akkor tulajdonképpen melyik része miatt érzed magad különbnek nálam? Azért, mert mártírként magadra erőszakolsz valamit, amit a hátad közepére sem kívánsz, anélkül, hogy kötelező/elengedhetetlen volna? Vagy azért, mert az anyagi helyzeted nem teszi lehetővé, hogy kész ételhez juss?

Miért ne választhatná valaki a könnyebbik utat, ha megteheti? Miért nehezítse meg a saját dolgát fölöslegesen? Miért ettől lesz valaki jó ember? Te miért nem dobod ki a mosógépedet a francba és intézed a ruhamosást kézzel? Hihetetlen, mekkora lusta dög vagy!

„És a gyerekednek milyen indokkal fogsz előállni, hogy miért nincs házikoszt a hűtőben?”

következő mondat: „ha azt tanítod nekik, hogy nem kell főzni, mert más megcsinálja, csak rendelni kell, akkor ez nekik természetes lesz”

Most akkor számon fogja kérni rajtam a gyerekem a társadalmi konvenciókat, vagy természetes lesz a számára, hogy nem muszáj főznie, ha nem akar?

„aztán, ha lányod lesz, akkor ő se fog megtanulni, majd elvárja, hogy a párja főzzön rá”

később: „elég nagy szégyen lenne, ha nem tudna egy ember főzni”

Lányokról és nőkről beszélgetünk, vagy emberekről? Miért várná el a lányom, hogy főzzön rá a párja, ha én sem várom el az enyémtől (hiszen mint tudjuk, a lányok mindig, mindenben az anyjuk példáját követik)? A fiam miért várhatja el, hogy főzve legyen rá, ha a lányom nem? Az nem probléma, ha a fiam másokra van utalva, neki nem kell egészségesen táplálkoznia? Azt hiszed, mindenki megházasodik 20 évesen, családot alapít, és garantált, hogy onnantól kezdve soha az életben nem lesz már egyedülálló?

„Tudod, csak az a biztos, amit te magad készítesz el!”

Színtiszta kukacoskodás. Egészséges leves nem abból a tyúkból lesz, amelyiknek a húsát te magad vásárolod a Tescóból akciósan, hanem abból, amelyiket csibekorától fogva sajátkezűleg táplálsz; ahogyan a vegykezelt bolti zöldségnél is biztosabb, amit otthon termelsz a kertedben. Remélem, te sem hiszed, hogy aki a kifőzdés kaja túl magas árával érvel, az a saját főztjéhez minden alapanyagot őstermelőktől szerez be, bár ha a logikádat követjük, velük szemben sem árt bizalmatlannak lenni. Lassan eljutunk ahhoz a konklúzióhoz, hogy szülőnek csak az való, akinek farmja, veteményeskertje van.

2019. márc. 14. 09:32
 69/83 anonim ***** válasza:
82%

Na jó, én megpróbálom egy kicsit más oldalról megközelíteni a problémát:

Te az ételre csak mint fizikai táplálékra gondolsz, viszont több is lehet annál. Természetesen jogodban áll rendelni, szakácsot fogadni, vagy akár minden nap étterembe járni is. Viszont az általad a párodnak (és később a gyerekednek) elkészített étel ennél sokkal több. Abban ugyanis benne van a gondoskodásod, a belefektetett időd és energiád és ettől sokkal értékesebb lesz. Olyan ez, mint a karácsonyra személyesen készített ajándék vs. ajándékboltban vásárolt tucatárú. Még ha az utóbbi szebben is néz ki, akkor is az előbbi lesz értékesebb annak akinek adod, mert tudja, hogy te készítetted.

De írhatnám a nagyszülők szobájában levő unoka által készített "festményt" is, amit nagy becsben tartanak. Pedig filléres papírból és festékből áll csupán, ráadásul felnőttként 5 perc alatt különbet festhetnének (vagy vehetnének bármelyik boltban), mégis értékes számukra, mert az unokájuk készítette.

Nyilván jogod van ahhoz, hogy ne főzz, mert nem érdekel. Csak hol lesz a határ? Takarítót fogadsz, mert rájössz, hogy a takarítás sem érdekel? Ha lesz gyereked, akkor őt majd dadus neveli, mert a 8 óra munka után neked nem lesz hozzá kedved és különben is keresel annyit, hogy megengedhesd magadnak?

Míg egyedül vagy könnyedén megteheted azt, hogy a pénzeden készen veszel meg mindent, de ha párod, családod lesz, ez nem fog működni. Nem azért, mert akkor esetleg nem futna rá, hanem azért, mert azzal gyakorlatilag a kapcsolatok egyik fontos elemét, a személyes gondoskodást veszed ki a képletből.

2019. márc. 14. 11:22
 70/83 A kérdező kommentje:
Az megvan, hogy nem egyféle szeretetnyelv létezik, és nem minden nő beszéli ugyanazt?
2019. márc. 14. 12:00
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!