Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagy hátrány, ha valaki nőként nem tud sütni-főzni, és nem is akar ilyesmivel foglalkozni, mert nem érdekli?
Gondolom anyukád is ugyanilyen mentalitású lehet, mint te, hisz honnan vehetted át ezt a stílust, ha nem tőle. Gondolom ő se főz apukádnak, ti is biztos otthon rendelitek a kaját.
Persze, a pasi maradjon otthon a gyerekkel. Aztán még ő szoptassa meg, tegye tisztába, főzzön rá. Tök..öt véletlenül nem akarsz növeszteni?
Vagy akkor mi különbözteti meg a férfit a nőtől? És most nem biológiailag gondolom, hanem viselkedésben, cselekedetekben..stb.
A nő/anya a család lelke, ő tartja életben a lángot.
Bocsánat, de én nem nevezném azt a nőt jó anyának, aki arra is lusta, hogy saját maga főzzön és kész ételt tegyen a gyereke elé. Persze könnyebb rendelgetni, de majd akkor is ezt fogod csinálni, mikor tulajdonképpen csak a párod fizetéséből fogtok megélni? Vagy ő milliókat keres?
Nem érzed kicsit gáznak, hogy nőként így viselkedsz?
Én elismertem, hogy nem szeretek főzni, időpocsékolásnak tartom, viszont megcsinálom, mert egy kötelességemnek érzem, hogy tudjak főzni, hogy ellássam magam, hogy ne szoruljak rá másokra, kettő a hétköznapi élethez hozzátartozik.
Ez a mai modern kényelmes világ velejárója, hogy már egyes nők nem hajlandóak főzni. Akkor majd fizeted a 2-3-szorosát. Pl. egy lencse főzelékért majd kiadsz 500 ft-ot, ami a feléből is meg lenne, ha te főznéd. A húsról meg nem is beszélve. A kifőzdékben 1-2 szelet hús kerül 1000-1200 ft-ba, annyiért egy kg-t veszek.
A kifőzdékben sima fehér rizst főznek, ami annyira nem tartalmaz sok vitamint, mint mondjuk egy barna rizs, vagy egy jázmin rizs.
A tészták se az egészségesebbik fajtákból valók.
Elképzelhetetlennek tartom, hogy 8 óra munka után egyedül én vigyem a háztartást. Hihetetlenül igazságtalan. Sajnos Magyarországon még nagyon él ez a szolga mentalitás.
A férfiak, akik elvárják, hogy kiszolgálják őket voltaképpen csak óriáscsecsemők, ami meglátszik, hiszen ez a típus még egy csekket sem képes befizetni. Nő nélkül éhenhal, mert annyira buta, hogy képtelen egy spagettit megfőzni magának, persze valamiért az egója azt diktálja, hogy ő érdemes rá, hogy ki legyen szolgálva. Ez nem férfi, az ilyen emberek egyedül fognak maradni a 21. században.
A nők, akik meghunyászkodnak és nem zavarja őket az egyenlőtlenség, hogy míg a párjuk a szabadidejében művelődhet, megválaszthatja a tevékenységeket, amik segítségével fejlődhet stb., addig ők zoknikat mosnak. Az ilyen nők alapvetően annyira buták, hogy semmi vágyuk sincs a fizikai melón kívüli életre, a Maslow piramis alján ragadtak, még azt a szintet sem érik el a piramisban, ami egy könyv elolvasásának vágyát szimbolizálja.
A kérdésnek nem sok értelme van.
Csak egy önbizalomhiányos ember képes feltenni egy ilyen kérdést, hiszen nem az a lényeg, hogy hátrányba kerülsz-e, hanem az, hogy te úgysem fogsz eltűrni magad mellett egy olyan társat, aki ilyen konzervatív, idejétmúlt és merev szerepeket akar rádkényszeríteni.
Akkor miért idegeskedsz? Nálad van a kontroll, te válogatsz a férfiak közül, tényleg számít, hogy olyan emberek szemében hátrányba kerülsz, akikkel amúgy sem akarnál együtt lenni?
Édesanyám szeret főzni és nagyon jó is benne, a szüleim pedig elváltak. Viszont kiskoromban, amikor még házasok voltak, apám otthon akart maradni velem (gondolom, őt egy utolsó töketlen senkinek tartod emiatt), anyám volt, aki ragaszkodott ahhoz, hogy ő lásson el abban a pár évben.
Nem tudom, viselkedésben minek kellene megkülönböztetnie a férfit a nőtől, nekem elég, ha megértenek, elfogadnak és szeretnek, nincsenek a villanykörte becsavarásával kapcsolatos kritériumaim, vagy hasonló baromságok.
Nem, nem érzem gáznak, hogy olyan vagyok, amilyen. És te esetleg gáznak érzed a személyeskedést, amit a családom belekeverése által nyomatsz?
Nem a te dolgod, hogy a saját pénzemet hogyan osztom be, a kérdés sem erre ment ki. Biztos tök egészséges a barna rizs, de ne akard már beadni, hogy azért fogok idejekorán elhalálozni, mert többnyire fehéret eszem. Vagy azt, hogy a fehér rizs ekvivalens a mindennapos Mekizéssel. Én ezekre a gondolatokra reflektáltam.
#52, veled nagyjából egyetértek, olyan szinten nem vagyok elzárkózva, hogy akkor se álljak neki a főzésnek, ha muszáj, vagy hogy ne dobjak össze néha valamit, ha megkívánjuk, egyszerűen csak túl nagy nyűgnek érzem ahhoz, hogy a napi rutinom részévé tegyem.
"És te esetleg gáznak érzed a személyeskedést, amit a családom belekeverése által nyomatsz?"
Nem érzem gáznak és tudod miért? Mivel a szülők egyfajta példát mutatnak, amit későbbiekben a gyerek tovább visz. És ebből gondoltam, hogy ha te ilyen vagy, akkor anyukád se lehet különb. Csak akkor azt nem értem, ha anyukád szeret főzni, akkor hogyhogy nem érzed annak szükségét, hogy valamilyen szinten kövesd a példáját? Miért nem főztök együtt? Ez is egy jó anya-lánya program.
"Biztos tök egészséges a barna rizs, de ne akard már beadni, hogy azért fogok idejekorán elhalálozni, mert többnyire fehéret eszem"
Kiforgatod a szavaimat. Csupán arra világítottam rá, hogy amit a kifőzdékből veszel azok nem egészségesek, sz..rt se érnek. Viszont, amit te főzöl, megfelelő alapanyagokból, azok egészségesek, megfelelő tápértékkel ellátva.
# 57
Öngyilkos is lettem volna 10 évesen, ha anyám ilyen anya-lánya programokra kényszerített volna.
A fiú testvérem meg gondolom bármit csinálhatott volna, azzal játszhatott volna közben, amit élvez.
Megáldom az eget, hogy nem, hozzád hasonló, konzervatív anyám van.
Úristen, ki mondta, hogy 10 évesen kell főzni megtanulni? Ember agyadat is használod?
Szerinted olyan megerőltető lenne egy 16-17 éves lánynak, hogy anyukájának besegítsen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!