Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a társadalomban lenne akarat rá, akkor hogyan tudná megoldani a huszon-harmincas éveikben járó magányosok problémáját?
Jelen pillanatban ugyebár nem vesznek tudomást erről a létező jelenségről. A társadalomban a többség úgy tesz, mintha ezek az emberek nem is léteznének. Ha ezek a szerencsétlen helyzetű emberek pl neten megszólalnak a problémájukkal kapcsolatban, azaz segítséget kérnek normális hangnemben, akkor a válaszadók többsége rendkívül otromba, személyeskedő módon küldi el őket melegebb éghajlatra, mintha bűn lenne magányosnak lenni kb.
Ha nem így állna a többség az ilyen helyzetben lévő emberekhez, akkor hogyan lehetne rajtuk segíteni?
Szerintem minden baj forrása ez a versengésbe vetett hit és az életet küzdelemként felfogni. Sokkal előrébb tartanánk, hogyha nem lenne ez a küzdelmi állapot, hanem helyette szolidárisabb, egyenlőbb társadalomban élnénk.
Nagyon nagy probléma az, hogy az ismerkedés is le van rontva a kapitalizmus konstrukcióira és sajnos ezt kevesen veszik észre. Az ismerkedés szerintem ne abból álljon, hogy megküzdök a másikért, hanem csak megismerjük meg egymást, és ha szimpatikusak vagyunk, akkor megy minden a maga útján. Semmi szükség nincs olyan süketelésekre, mint "megérteni" a nők nyelvét, hát ez is egy társadalmi konstrukció, mivel nincs nagy különbség a férfiak és a nők között. Nem felcserélni kell a nemi szerepeket, hanem feloszlatni őket, hogy senki se érezze azt, hogy most meg kell harcolni a férfiasságáért és a nőiességéért. Nekem ezért lett szimpatikus a gender, mert erről a témáról már régóta elszoktam merengedni és örülök neki, hogy többen foglalkoznak ezzel és még jobban örülnék annak, ha olyan kormányunk lenne, ami támogatná ezt és nem ellenezné, mivel mindenkinek jó lenne egy újfajta szellemiség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!