Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért akarnak sokan, görcsösen...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért akarnak sokan, görcsösen párt találni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Vajon miért nem képesek ezek az emberek egymagukban is megtalálni a boldogságot? A kapcsolatfüggőség hajtja őket vagy csak félnek megállni a saját lábukon, a való életben? Ti hogy látjátok... (egy boldog remete F)

2018. nov. 29. 22:12
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
Az ember társas lény és egyedül lenni magányos.
2018. nov. 29. 23:19
 22/36 anonim ***** válasza:

Ürességet éreznek belül, és úgy érzik, hogy az átmeneti öröm amit a másik ember fog betölteni, az elég lesz a boldogság eléréséhez

Inkább a férfiak ilyenek szerintem, a lányok annyira nem görcsölnek rá, vagy igen?

2018. nov. 29. 23:22
 23/36 anonim ***** válasza:
S aki nem görcsösen, csak simán akar? És mondjuk számára régóta tart ez az állapot, az erőfeszítései nem hoznak eredményt, és olykor még magányosnak is érzi magát, az is kapcsolatfüggő? Vagy hogy van ez a Coelhói Bölcsességek Végletes Világában?
2018. nov. 29. 23:27
 24/36 A kérdező kommentje:

Én csak a saját "bölcsességeimben" hiszek, abban, amit már megtapasztaltam a saját bőrömön. Aki még nem volt kapcsoltban, persze vágyik rá, de nem biztos, hogy tudja.. mennyi buktatóval, akadállyal és lemondással jár. Van jó oldala is, nem vitatom, de ha százalékosan nézem, akkor a tapasztalataim alapján kb. 10-20 % örömből és 80-90 % "kínlódásból" áll.:)

Jelentkezzen az akinek csupa örömből és boldogságból állt/áll a kapcsolata!?

2018. nov. 29. 23:43
 25/36 A kérdező kommentje:

23-as:

Akkor összpontosítsd az energiáidat egy nemesebb cél elérése érdekében, ami lehet a köz vagy a saját érdeked. Ne pazarold az erőforrásaidat bizonytalan kimenetelű célok elérésére. A kapcsolat egyébként is szerencse kérdése, spontán alakul ki, váratlanul, erőlködés nélkül. Az erő legyen veled.

2018. nov. 29. 23:47
 26/36 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek az eddigi válaszokat. Aki még keres valakit, annak sok szerencsét kívánok. Már körvonalazódnak a miértek, de a megoldást mindenkinek magában kell megtalálnia, a belső békéjében.
2018. nov. 30. 00:00
 27/36 anonim ***** válasza:

Mindenkinek màst jelent a boldogsàg. Van aki megvan egyedül, van aki pàrra vàgyik, van aki pàrra- gyerekre , van aki csak alkalmit akar egész életében.

Az okokat mindenki maga tudja, vàgy, kapcsolatfüggès, stbstb. Èn a magam részéről jól megvoltam egyedül is, boldog voltam, ha egy kapcsolatom rosszà vàlt és nem sikerült menteni elengedtem. Vàgytam tàrsra de hatàrozottan nem mindenàron. Végül túl voltam egy hosszabbnak mondható és több rövidebb kapcsolaton, mire megtalàltam a màsik felem:) Nem tagadom, boldogabb vagyok vele mint egyébként valaha is, de ez azt hiszem természetes ha valaki megtalàlja a lelki tàrsàt. ( ettől úgy gondolom senki nem kapcsolatfüggő)

Annyi biztos, hogy a szélsőséges viselkedés nem egészséges. Az olyan emberek lelkileg betegek akik pl inkàbb benne maradnak egy rossz kapcsolatban, mintsem kilépjenek és egyedül legyenek, vagy pl olyanok akik görcsösen mindenàron gyereket akarnak és megsavanyodnak ha nem jön össze mert magukban képtelenek boldogok lenni, mindenképp kell nekik valaki .

2018. nov. 30. 00:16
 28/36 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként akinek 10-20% az öröm és 80-90 a kínlódàs egy kapcsolatban az rosszul vàlasztott magànak pàrt. Olyan emberrel voltàl és erőltetted a kapcsolatot akivel nem illetek egymàshoz. Én az ilyet 10 hónap utàn dobtam a francba. Addig próbàltam menteni, de ehhez ugye egyedül kevés az ember.
2018. nov. 30. 00:21
 29/36 anonim ***** válasza:
Én az elmúlt 16 évben mindig kapcsolatban voltam, és nekem bejött a dolog, én boldogabb vagyok így. Nem vagyok kapcsolatfüggő, a 7 éves kapcsolatom után fél évig egyedül voltam, úgy is jól elvoltam, de utána mégis jobb volt társsal.
2018. nov. 30. 00:32
 30/36 anonim ***** válasza:
Elég komplex egy kérdés ez. Ahogy fent is írták, egyrészt van egy belső drájv, ami a párválasztás, társkeresés felé hajtja az embert (ez legrosszabb esetben is szexuális vágy formájában jelentkezik), ez az alap. Ami miatt igazán görcsössé válik a dolog, az a "csak a szépre és a jóra"-felfogás. Kb. ugyanabban az állapotban vannak a görcsösen párt kereső emberek, mint a frissen szakítottak: csak a szépre, a jóra tudnak gondolni. Fel se merül, hogy rossz párkapcsolatuk lehet, hogy olyan helyzetbe is kerülhetnek, aminél az egyedüllét sokkal jobb. Tehát elképzeli, hogy neki milyen aranyos, kedves, odaadó barátnője lesz, aki az élet és a párkapcsolat minden területén tökéletes és ezt az embert akarja megtalálni. Közben frusztrálja a sikertelensége, amit a rohanó világ ("most élsz", "ha lemaradsz, kimaradsz" stb.) csak még inkább tetéz és egy öngerjesztő spirálba kerül.
2018. nov. 30. 06:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!