Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lányok, nők! Ti hogy reagálnátok egy ilyen FB üzenetre?
"Szia!
A segítséged szeretném kérni! Teljesen véletlenül láttam meg itt a profilképed és már első pillantásra valami leírhatatlan bizsergést éreztem a testemben, tudtam, hogy van valami amit látok, de még nem fogtam fel! Aztán ahogy nagyobb méretben is megtekintettem a képet, majdnem elájultam! Egy réges régen elveszett fabarátom nézett vissza rám...... Nagyon jó barátok voltunk egészen gyerekkorunktól fogva és rengeteg dolgon mentünk keresztül, egymás lelki és szellemi társai voltunk, de végül az élet elszakított minket egymástól. Most már tudom...végleg.
Szeretnélek megkérni, hogyha még nem lett elhamvasztva, akkor segíts nekem a végső búcsút összehozni vele!
Üdv,
J
ui.: Próbáltam az iránymutatásodnak megfelelően használni, de sajnos elforrt róla a víz, teljes felújítás alatt van. Egyébként szeretnélek megismerni mert csak."
A profilképen egy farakás előtt áll a leányzó, az utóirat pedig a boritóképének szól, amin egy agy van és mellette hogy "use it".
Tudom sokan nem reagálnának rá, mint ahogy ő sem tette. :D Viszont miért? Ennyire gyerekes, ötlettelen, béna vagy mi? Másrészt miért nincs bennetek annyi empátia és udvariasság, hogy egy ilyen, vagy ehhez hasonló üzenetre valamit írjatok? Pl.: "Bocs, de nem ismerkedem itt". Kéééész. Nagy dolog?
Bár magamból kiindulva, írhatnának egy vicces elutasító választ is, de nem. Alapból válasz nélküli tiltás.
"Az, hogy ti felállítotok magatokban egy értékrendet, még nem lesz univerzális és mindenható."
Ezt inkább neked kellene mondani:)) Tehát te felállítottál magadban egy értékrendet és te várod el másoktól, hogy aszerint cselekedjenek? Attól, hogy te válaszolsz minden random fura idegennek, másnak nem kötelező.
Elolvastam. Én szeretem a kreatív embereket, de a fárasztóan erőltetett vicceskedést már nem bírom. Amúgy sem túl bizalomgerjesztő, ha azt állítod magadról, hogy ifjabb korodban egy fa volt a szellemi társad... tuskó vagy?
És a szokásos: a FB nem társkereső; azért mert te ráírsz egy vadidegenre neki még nem lesznek kötelezettségei feléd; a tiszteletbe meg az is beletartozna, hogy nem zaklatsz ismeretleneket az agymenéseiddel egy nyilvánvalóan nem erre kitalált platformon.
Ha már mindenképpen szeretnéd felvenni a kapcsolatot egy számodra szimpatikus emberrel, akkor írj neki vmi egyszerűbb, kedves, rövid üzenetet. Nem kell cifrázni, és leginkább nem kell úgy viselkedni, mint egy futóbolond.
Kedves utolsó! Mi lenne ha elővennél egy illemtan könyvet és azt olvasgatnád, ahelyett, hogy olyan dologban alkotsz véleményt, amiről fogalmad sincs? Tudom, a mai világban már csak a felszin a lényeg, hogy a környezetben tökéletesnek látszódj és minden számodra érdekelt embernek tisztára nyald a hátsó felét. Csak tudod attól még régen volt egy világ, ahol az emberek emberként viselkedtek egymással.
Akkor születtek az úgy nevezett illemszabályok, ami közé tartozott, hogy válaszolsz annak, aki megszólít.
Általában válaszolni szoktam idegenek üzeneteire, ha észreveszem. Megszoktam írni, hogy nem ismerkedem, tehát békén hagyhat:D
...de tapasztalatom szerint néhány agyment embernek már ez is baj< az a bajuk, hogy miért nem beszélgetek vele mindennap, miért nem válaszolok a rendszeresen az engem bombázott üzenetekre?
Tehát ijesztő az ilyen:) nem tudom, te hogy vagy vele.
Az általad oly' nagyra tartott illemtankönyvek még jóval a virtuális világ megjelenése előtt íródtak. Vagyis messze nem szolgáltak ekkora mennyiségű információ megszűrésére és optimális lereagálására. Más szóval az élő beszédre korlátozódtak. A virtuális térben gondolod, hogy csak te garázdálkodsz? Szerinted csak egyedül írogatsz a csajoknak face-n?
Nem mellesleg elég visszás, hogy mindenkinek bőszen ajánlgatod itt az etikettet, de arra nem veszed a fáradtságot, hogy normális hangnemben szólj másokhoz.
27: Tudod, ha téged is elmebetegnek, bolondnak neveznének csak mert írtál egy egyébként kulturált, nem bántó és illedelmes levelet egy számodra szimpatikus embernek, akkor lehet nálad is elszakadna a cérna.
Elhiszem, hogy sokaknak ez nem humoros, vagy erőltetett, vagy olyan hatást kelt, mintha egy elmebeteg írta volna. Viszont attól vagyunk emberek, hogy a véleményünk egy másik ember felé kulturált módon közöljük. Tehát elég lett volna annyit írni ezen kedves embereknek, hogy "Nekem nem jön be ez a fajta humor és azért tiltanálak mert volt már rossz tapasztalatom ez ügyben." Csak ugye a mai világban a legfontosabb dolog az emberek életében az ego éltetése, akár a másik ember megalázása által is.
"És a szokásos: a FB nem társkereső; azért mert te ráírsz egy vadidegenre neki még nem lesznek kötelezettségei feléd; a tiszteletbe meg az is beletartozna, hogy nem zaklatsz ismeretleneket az agymenéseiddel egy nyilvánvalóan nem erre kitalált platformon."
Ki mondta, hogy társat keresek? Ismerkedni szerettem volna, akár csak barátilag is.
Ki mondta, hogy nem erre találták ki az FB-t, és főleg ki tiltotta meg, hogy itt ismerkedjenek az emberek? Már csak azért is nevetséges ez az állítás, mert különben nagyon sok embert ismertem már meg rajta és lettünk barátok.
Vagy például a gyakorit sem ismerkedés, társkeresésre találták ki, mégis 2 barátnőmet innen ismertem meg. Hűde érdekes, ugye?
Mondom, attól, hogy te kitalálod, hogy nem akarsz fb-n ismerkedni, attól még más akarhat. Rám is irt már rá lány. Belehaltam? Nem, pedig nem volt szimpatikus.
"válaszolsz annak, aki megszólít"
Ez élőben sincs így. Ha minden gyanús alakkal leálltam volna trécselni, lehet, egy csomó rossz dolog történt volna. Bolond embert az életben is ignorálok; pont ezért mondtam, hogy ha valaki a fenti szöveget élőben kezdi el, az első sor után szó nélkül ott hagyom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!