Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez tényleg ENNYIRE fontos egy párkapcsolatban/társkeresésben?
Tényleg ennyire fontos a koitusz? Persze, vannak férfiak, akik csak ezért randevúznak (vagy nem is teszik, egyszerűen csak partnert keresnek ehhez), de azt is tudom, hogy azért nők között is van olyan, akit főleg ez érdekel egy párkapcsolaton belül.
Sok srác gondolja úgy, hogy bizonyos kor felett "ciki" nulla tapasztalattal rendelkezni e területen. (ezt annyira nem tudom átérezni, én lány vagyok)
Nos, az a helyzet, hogy én szeretnék párkapcsolatot, viszont a koitusz lehetőségét egyáltalán nem biztos, hogy garantálni tudom. Nem szoktam emberekhez pl a kinézetük alapján vonzódni, tudom, elég szokatlan helyzet, de én csak azokról tudom, hogy helyesek vagy nem azok, akikről a barátnőim elmondták, vagy hát igazából már van néhány szempontom, amit mondtak, hogy tipikusan vonzó/nem vonzó jellemző. Szóval így tudatosan meg tudom saccolni, hogy a társadalom mennyire találhatja vonzónak az adott egyedet. De úgymond tetszeni nem szokott senki sem, sem fiú, sem lány.
Egyébként tuti, hogy nem vagyok leszbikus vagy bi, mert a lányok egyáltalán nem érdekelnek semmilyen téren (barátságként igen), sőt, nagyon-nagyon undorodom attól a gondolattól, hogy romantikus értelemben együtt lenni egy lánnyal (akár utcán kézen fogva sétálni is). (nem a látványtól undorodom, engem nem zavar, ha két lány együtt jár, felőlem aztán :D csak ne én legyek az egyik) A fiúk már inkább érdekelnek, úgy-ahogy. De vonzódni hozzájuk sem szoktam ilyen szempontból.
Az egyetlen dolog, amit kicsit is vonzónak tartok (nem feltétlenül "olyan" értelemben), és amiről el tudom képzelni, hogy egyszer majd talán úgy is tudok vonzódni, az az intelligencia (nem (csak) a lexikális tudás, inkább az okos gondolkodás, vélemények, stb).
Igazából a koitusz, mint olyan, nem is érdekel. Nem mondom, hogy hidegen hagy, mert érzelmi reakciót kivált belőlem, elég negatívakat. Minél többet tudok róla, annál rosszabb, annál kevésbé érdekel, és annál több az ellenérzésem (pl jobb volt addig, amíg csak azt tudtam, hogy mi a "fő esemény", de amióta arról is felvilágosítottak (sajnos) a barátaim, hogy mi történik még mellette, hát, egyre inkább taszít). Nevetségesnek találom a koncepciót is (hideg, puszta tényekkel ez leírva szerintem baromira röhejes. nem azon az óvodás, nevetgélős szinten hogy a fiúknak ez van, a lányoknak meg az van, inkább ha az ember komolyan belegondol ezekbe a dolgokba, hogy komolyan, TÉNYLEG ez okoz valakinek örömöt? tényleg ilyen baromi egyszerű lények vagyunk? a patkányos-egeres kísérletről meg gondolom, mindenki hallott ennek kapcsán, nem is ecsetelném). Persze, biológushallgatóként értem én a funkcióját (gyermeknemzés), meg a hozzá másodlagosan társult funkcióját is (örömszerzés), meg igazából a kettő összekapcsolása, a másodlagos funkció kialakulásának oka is egyszerű, mint a faék (egy szimpla operáns kondicionálás; ilyen szempontból zseniális evolúciós megoldás :D). Illetve hát igazából egy szempontból érdekel a dolog, a neurológiai háttere nagyon érdekes lehet (neurobiológus akarok lenni, szóval nekem kb minden dolog érdekes ebből a szempontból). De ennyi az össz érdeklődésem a téma felé.
Tovább nehezíti a helyzetet, hogy azt sem nagyon bírom, ha random emberek hozzám érnek (az idegenekkel gondolom a legtöbbeknek van problémája). Nekem például egy kézfogáshoz is bizalom kell, és csak a legközelebbi barátaimat ölelem meg néha. Nekem ehhez idő, érzelmi kötődés, meg bizalom kell, és nálam ezek nem jönnek könnyen. Tehát nekem a koitusz, mint olyan, ebben a helyzetben elképzelhetetlen, és igazából nincs is nagy kedvem ezen változtatni, nekem ez így kényelmes, teljesen oké. Ha épp ilyenről megy a témázás, akkor az rendszerint zavar, és akkor arrébb megyek/megkérem a társaságot, hogy inkább beszélgessünk erről vagy arról.
De az a probléma, hogy nemrégiben felhívták rá a figyelmemet, hogy ez igenis nagyon fontos partner keresésénél, és ha ebből az igényemből (miszerint nem akarok koitálni senkivel) lejjebb adnék, 10x, 20x, akár 100x nagyobb esélyem lenne partnert találni, sőt, nem csak az "akármilyen partner" találásának esélye, de a nekem megfelelő partner találásának esélye is rohamosan nőne. Volt ismerősöm, aki azt mondta, ettől kapcsolat egy kapcsolat, e nélkül szinte nem is az, volt, aki azt mondta, ez az egyetlen célja és oka egy kapcsolatnak, volt, aki szerint ez is része, ugyanolyan része, mint az összes többi dolog (pl romantikázás, beszélgetés), se nem több ennél, se nem kevesebb, volt, aki szerint ennek a helye kicsit később van, mint ahova a mai társadalom helyezi, de egy egészséges, jól működő, hosszútávú kapcsolatnak (több ember mondta ezt, valaki szerint fél év, egy év, két év, házasság...) része kell, hogy legyen, meg hogy ez az egymás iránt érzett szeretet és szerelem fizikai manifesztálódása. Bár a vélemények eltérőek voltak a jelentőséget illetően, abban mindannyian egyetértettek, hogy fontos és hosszútávon nélkülözhetetlen.
Szóval a kérdéseim:
Nektek ez mennyire fontos, tudnátok nélküle élni egy párkapcsolatban?
Szerintetek hosszútávon működőképes egy ilyen kapcsolat? (a koitálást nélkülöző, főleg intellektuális alapokon nyugvó kapcsolatra gondolok, nekem ez lenne az ideális)
Szerintetek van reális esélyem partnert találni ilyen feltételek mellett 8,5 éven belül?
Vagy esetleg mennyit kéne változnom hozzá, mennyiben kéne engednem, hogy legyen reális esélyem? (amit tudok mondani, az az, hogy esetleg a szájrapusziig el tudnék jutni egy partnerrel, legalábbis megpróbálnám mindenképpen; persze tudom, ez azért elég kevés...)
Köszönöm a válaszokat, bocsi a hosszú kérdésért, de szerintem le kellett írnom ennyit, hogy érdemben meg lehessen válaszolni a kérdést, és lássátok a problémát.
Szép napot mindenkinek. :)
20/L
Kedves #26!
Igen, így valóban érthetőbb, köszönöm a korrekciót.
Kedves #27!
Igen, biológiai szempontból ez az előnyös beállítás (hogy valaki vágyik ilyen testi kontaktusra), ezt sosem tagadtam és nyilván tisztában vagyok vele.
Egyébként én nem érzem azt, hogy át akarnál nevelni, normálisan leírta a véleményedet, ennyi. Ezt csak megköszönni tudom.
Pontosan tudom, hogy mi volt az életemben, ami ezt az állapotot, hm, "elősegítette", ezzel tisztában vagyok. Több kisebb sokkélmény, de igazából egyik sem olyan súlyos (a legkevésbé "nagy" dolog elsőben történt, órán szabad foglalkozás volt, és az egyik gyerek felvilágosította a többit a témáról. én meg sírtam és nagyon kivoltam, szerintem picit még korai volt ezt hallanom 7 évesen... nem állítom, hogy általánosan ez korai, de nekem az volt mindenképpen).
Egyébként én nem érzem eddig megsértve a privát szférámat, nem sértegetett senki és az átlaghoz képest, amit ezen az oldalon tapasztaltam, egész normális, értelmes, hasznos válaszok jöttek. A privát szférámból meg annyit osztottam meg, amennyire nem bánom, ha reagálnak. (bár ugye az sem mindegy, hogyan történik a reakció, nyilván az sértene, ha valaki instant lehülyézne, és azt mondaná hogy mutáns meg torszülött vagyok... de az szerintem jóval az oldal színvonala alatt van, másrészt az az ő szegénységi bizonyítványa lenne, nem az enyém)
Kedves Kérdező!
Látom már sok megközelítésen túl vagy, mire ezeket a sorokat olvasod.
Hidd el, nem vagy egyedül ezzel az érzésvilággal! Volt egy fiú az életemben, annyi idős volt, mint te. Hasonlóan gondolkodott e témával kapcsolatban. Vele skypeon beszélgettem napi 2 órát, és 2 havonta találkoztunk egy pár óra erejéig. Egy év telt el, mire eljutottunk addig, hogy valamilyen szexuális jellegű érintést engedett magán. Őt az intelligenciája miatt szerettem. Téged is azért fognak!
De ekkor 20 éves voltam, ő is, én is.
Most 27 vagyok. Se gyerek, se párkapcsolat, se normális fedél a fejem felett, távol a szüleimtől. Pedig az én életemben nagyon-nagyon fontos a szex, mégsincs normális kapcsolatom, pláne olyan, akitől gyermeket szeretnék.
Mire betöltjük a harmincat, a szex sokadlagos lesz párkapcsolat szempontjából. Addigra fontosabb lesz a közös érdeklődés, jó kommunikáció, előrelátás, logika, érettség, egzisztencia...
Egy szóval ne erőltesd, ha nem akarod. Egy év alatt nem sikerült azzal a sráccal előrébb jutnunk, pedig ő már nagyon nagyon akarta.
Most sincs párkapcsolata, viszont a munkájában nagyon sikeres. Azt mondta, max örökbe fogad egy gyermeket, ha nagyon szeretne. De képtelen elképzelni, hogy valaki hozzá érjen.
Sajnos az ő traumáját az édesanya okozta. Fiatalon szülte, nem tudja, ki az apa. Nem kívánt gyerek volt egész életében. Őt sosem ölelgette meg senki, ezért a számítógépes játékok világába menekült.
Nem kell, hogy ezen kattogjon az agyad. Ha érzel rá késztetést, majd megteszed. Ha nem, akkor nem. Simán leélheted úgy az életed, hogy egy nagyon jó baráttal élsz együtt, vagy akár egyedül.
Kedves #28!
Igen, hát az látszik, hogy nagyon sok embernek fontos ez. De ezzel nincs is semmi baj, kihalnánk, ha senkinek nem lenne kedve hozzá, engem mások nemi élete (illetve annak léte/nem léte) sosem zavart, maximum akkor, ha annak közvetlen befolyása volt/lett volna rám vagy a közvetlen környezetemre. Viszont sajnos sok olyan emberrel találkoztam, aki szerint ez abszolút nem normális (mármint az én helyzetem), és hogy valami baj van velem - szerencsére az értelmesebbek, akikkel mondjuk barátkozom is, ha nem is tudnak megérteni, legalább el tudják fogadni azt, hogy én a magánéletemben ehhez hogyan viszonyulok.
"ez nem azt jelenti, hogy reménytelen lenne a helyzeted, és soha nem ismerhetnél meg egy olyan férfit, aki hasonlóan vélekedik a párkapcsolatban a szexualitás szerepéről, mértékéről, mint te." Nos, igen, ezt köszönöm, és reménnyel tölt el, mégis: csak rá szeretnék mutatni, hogy ez a véleményem csak a saját párkapcsolataimra értendő, és általánosan úgy gondolom, tapasztalataimból adódóan, hogy a koitusznak igenis nagy szerepe van a párkapcsolatokban. Nem az enyémben, legalábbis most úgy érzem, de másokéban belátom, hogy így van (az okot ugye továbbra sem értem nagyon, de hát na, a legtöbb ember meg engem nem ért, szóval kvittek vagyunk :D).
Csak annyit fogok változni, amennyi változással kapcsolatban pozitív gondolataim vannak. Vagy minimum neutrálisak. Ha valami eleve nem tetszik, vagy undorodom tőle, azt nem tudnám megtenni, maximum csak akkor, ha később változik róla a véleményem. Volt idő, amikor mindenképpen meg akartam felelni a társadalomnak meg az elvárt normáknak, de szerintem haszontalan, csak azért, mert mások azt mondják, nem fogok e téren változtatni, csak ameddig a komfortzónám enged.
Egyébként az, hogy eddig még ilyet nem éreztem, nem jelenti, hogy később sem fogok, tehát igazából ezért zavaros a helyzetem, de hát ez nyilván csak idővel fog kiderülni. Addig meg türelmesnek kell lenni.
Keress valami olyan csávót, akinek erre nemigen van igénye.
Nem azt mondom, hogy nem fontos a szex, de számít, milyenek az igények e téren.
24/N
Kedves #29!
Örülök, ha jó volt olvasni. :)
Hát, igen, végül is ez igaz. Mondjuk ez nem tudom, mit jelent rám nézve, de végül is, ha még neki is ment, akkor nem biztos, hogy temetni kéne a dolgot. Idővel majd kiderül, ezt mondja mindenki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!