Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire fedi le pontosan a GYK a való életben tapasztalható hozzáállást partnerkeresés (i problémák) tekintetében?
Persze utána meg lehetne kérdezni azt is, hogy a most válaszolók válasza összhangban van-e a való élettel, de hát abból egy végtelen kör alakulna ki, szóval inkább nem teszem, és axiómának fogadom el, hogy mondjuk 10-15 válaszoló kommentjére már lehet alapozni az átlaggal kapcsolatban. :)
Szóval a kérdésem ez, hogy mennyire lehet úgymond ebből konklúziót levonni, mennyire képviseltetik magukat reálisan, reális arányban az egyes társadalmi rétegek, nemek, korosztályok, stb, és a véleményük tényleg releváns? Egyszóval: itt ebben a topikban szerintetek nem túl nagyok a szélsőségek, vagy irreálisak az arányok?
Köszönöm, ha megosztjátok a tapasztalataitokat, nem muszáj in general véleményt mondani, például mondhatjátok, hogy ebben meg abban igen, ez van odakint is, de ebben meg abban meg óriásit tévednek itt a felhasználók. Nekem nem nagyon van véleményem, nem irányított a kérdés, tényleg érdekel, hogy mennyire tudok ezen a kategórián belül alapozni a válaszokra. :D (nyilván más kérdés, hogy pl. autós témában mennyire kenik-vágják a dolgokat, engem első sorban ez a felnőtt párkapcsolatos kategória érdekel ilyen szempontból)
Köszönöm a válaszokat, szép napot :)
Kedves #2!
Oké, ez troll volt, de tetszett. :D
A gyakin szereplők (kérdezők és válaszadók) nem reprezentálják a mai magyar lakosságot. Illusztrálhatnám adatokkal és megfigyelésekkel a véleményemet. Az átlagmagyar nem lóg a neten folyamatosan, ugye? Inkább éli a maga ilyen-olyan, de mindenképp offline életét.
Sajnos a válaszok között sok a hordalék. Nem kívánom elvitatni bárki jogát is arra, hogy véleménye (ami akár megalapozatlan is lehet felőlem) legyen, és azt sajátjaként tüntesse fel. De ha valaki ellenvélemény esetén egyből agresszív, vérbuta, sztereotípiáktól hemzsegő, "akié az utolsó szó/aki jobban bírja szusszal, annak van igaza" stílusban reagál, azt a hozzászólást figyelmen kívül hagyom. Persze a kérdések közt is van információhiány miatt megválaszolhatatlan. Úgyhogy megtanultam csoportosítani, szűrni és súlyozni az információt.
"Egyszóval: itt ebben a topikban szerintetek nem túl nagyok a szélsőségek, vagy irreálisak az arányok?"
De. Itt nyilván koncentrálva vannak azok az emberek, akiket összeköt egy közös pont, a sikertelenség. Ami a való életben meglévőnél jóval koncentráltabban mutatja a feszültséget és az ingerültséget.
Csak személyes példám: nem régen léptem ide, de máris 50%-ra zuhantam hetvenvalahány körüli értékről. Pedig nem írok obszcén, sértő, degradáló válaszokat, és korrekten fejtem ki a véleményemet.
De itt van egy nagyon erősen frusztrált magközösség (más-más okból, de mindkét nemnél), ami esetemben azt jelenti, hogy csupán ha körülírom arról a véleményemet, hogy egészséges testalkatot vágyok a leendő barátnőm felé, az máris nullába húzza a válaszom értékelését, majd ha megpróbálom kifejteni, a magyarázatom is nullára megy.
Gondolom, hogy azért van ez, mert társkeresési problémák és nehézségek nők esetében általában a túlsúly miatt van - és minthogy ezt a témakört fedi le ez az alkategória, így nyilván ez alakítja a bevonzott felhasználói kört is, ami pedig lepontozásban nyilvánul meg akkor, ha tisztességesen, de azt fejtem ki, hogy nem tartom vonzónak a súlyfelesleget. Ritka az ezt helyén kezelő, méltóságteljes ellenpélda. De van ilyen, szerencsére. Eddig egyszer tapasztaltam.
A másik, amiben ez megmutatkozik, a szélsőségekbe húzó feminizmus, például annak hangsúlyozása, hogy egy barát nehogy meg merje mondani, hogy valami radikális változtatást állítson be a barátnő a külsejében (például ha a hosszú haját akár fiúsan rövidre teljesen le akarja nyírni, akkor "az az ő teste, ne mondja meg senki", hasonlóan például tetkónál, piercingnél, vagy éles hajszínváltásnál - ugyanakkor egy párkapcsolatnak az egymás felé való kompromisszumos megfelelés is része, ahol az egyén párban gondolkodik, és nem csak az egot teszi meg minden elé; sarkos példa, de ha én nemváltó műtétet akarok, ahhoz mégis csak van "beleszólása" a páromnak is, mert igen, "csomagban" kaptuk egymást, amihez hozzátartozik például az ő hosszú haja is, vagy az, ami nekem a lábam között van. Egy párkapcsolatnak a testiség, a külsőség is része. Ez már túltolt feminzimus, nem egy együttélésre kész személyiséget mutat.)
Egy további példa, hogy ugyan minden nő megírja válaszaiban azt, hogy a férfinek legyenek ambíciói, a több elérésére való törekvésének megmutatkozása, az egzisztenciális háttér biztosításának képessége, önfejlesztési és előbbrejutási szándéka - ugyanakkor ha egy férfi megfogalmazza, hogy a lánynál jó pont a hosszútávú, tartós párkapcsolat keresésének szempontjából, ha esetleg tudja, hol kell eltekerni a mosógép gombjait, vagy ne főzzön túl még egy virslit is, hanem legyen valamilyen szintű ilyen kompetenciája, akkor _azonnal_ jönnek a lehordó viszontválaszok, hogy "nem azért van a barátnő, hogy a pasi 'szros alsógatyáját' mossa, és a férfi is kezébe veheti a porszívót!"
Érezhető az ellentmondás a fentiből? És persze az ilyen válaszok is rövid időn belül nullán állnak.
Szóval igen, torz képet mutatnak az itteni válaszok, mert nem a társadalom minden rétege, és mindenféle életháttér jelenik meg, hanem egy szelektív réteg, amely szélsőségesen torzít.
semennyire, mert ide frusztrált, rosszindulatú, megkeseredett emberek járnak, akiknek nincs párkapcsolatuk, ezért nem releváns a véleményük a párkapcsolatokkal kapcsolatban
rpsszindulatukból adódóan tanácsolgaták állandóan a szakítást
Egy lényeges okból nem alapoznék az itteni válaszokra, vagy annak nagyrészére: nem tudom, hogy honnan, milyen városból/országbòl írják õket, de valószínūnek tartom, hogy nem abból a helyiségbõl, ahol én lakom:)
Hiába teszek fel szociális témában kérdéseket, ha más-más féle emberek vannak egy adott válaszoló környezetében.
Túlzottan nem kell meglepődni azon, hogy "problémás" emberekbe lehet itt botlani, mert ez egy kérdezős oldal, a kérdéseket meg mindig valami megoldatlan probléma veti fel. Viszont ebben az aspektusában ez az oldal 100%-ban megfelelője a való világnak. Ott is vannak megoldandó problémák, megválaszolandó kérdések.
32/f
Itt azok az emberek kérdeznek és válaszolnak többségében (tisztelet a kivételnek, mint én :) akik a társadalom selejtjének érzik magukat, holott nem azok, csak lusták változtatni magukon, hogy sikeresek legyenek.
És vannak olyanok (mint én), akik megpróbálják kibillenteni őket a téves rögeszméikből.
Vannak valóban normális kérdések, és válaszok is, de az igazán szórakoztatóak az olyanok, amin a kabarèba illő tapasztalatlanságból, vagy csak simán trollkodásból származnak :)
Kedves #3!
Igen, jó, azért van néhány elég hülye kérdés (bár igyekszem értelmesen megfogalmazott, értelmes kérdéseket feltenni), meg néhány elég hülye válasz. Pl. nem ez a kategória, de a kenyér héja kérdés már-már ikonikus :D
Az már szerintem egy jó dolog, ha van annyira reális, mint a facebook, arra már talán lehet alapozni. Tudományos kutatás szinten talán nem, de így magánemberként, aki próbál kiigazodni ebben a furcsa, párkapcsolatokkal teli világban, ha van annyira hiteles, mint a facebook, már az egy jó mankó, jó alap. :D Köszi a választ :D
Nagyon nehéz szűrni, hogy most mi is lehet a működő-használható tanács.
Nameg ott van az is, hogy pl itt felnőtt párkapcsolatok kategóriában a kérdések felében nem tanácsra van szükségük, hanem csak valami érzelmi támogatás féleségre. Kibeszélik magukból a problémát, aztán már tökmindegy mit válaszolgatnak a kis gyakszis társak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!