Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Tényleg irreálisak az elvárásaim?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg irreálisak az elvárásaim?

Figyelt kérdés

30 éves vagyok, nő. Nincs pasi, meg gyerek se. Nem akarok mindenáron párkapcsolatot, csak azért mert tágabb és szűkebb környezetem szerint mindjárt kifutok az időből, és uramistenmilesz ha nem lesz gyerekem.

Több alkalommal megjegyezték, hogy irreálisak a párkapcsolatokkal kapcsolatos elvárásaim. Közvéleménykutatási szempontból kérem a segítségetek, véleményetek, hogy valóban így van-e.

Jelzem, nem hiszek az "Igaziban", vagy abban, hogy készen kapok valakit, viszont alapszemélyiséggel szöges ellentétben álló magatartást meg se akarok próbálni "belenevelni" senkibe, én sem tűrném.

Prioritási sorrend nélkül, tehát a következők lennének fontosak:

- intelligencia: nem egyenlő az iskolai végzettséggel, hanem értem ez alatt az általános tájékozottságot a világról

- kritikai és realitásérzék, nyitottság: nem kell mindent elhinni csak azért, mert kényelmes és akkor is el kell fogadni egy tényt, ha az nem tetszik

- empátia: bele tudja magát képzelni olyan ember bőrébe, aki más élethelyzetben van, mint ő maga és ennek megfelelően tiszteletben tartani annak a nézőpontját

- csapatmunka: ha kell kézenfogva előre, ha kell hát-hátnak vetve összedolgozni

- autonómia: azért, mert egy pár vagyunk, még nem vagyunk összebilincselve; lehetnek külön programjai mindkettőnkenk mindenféle műbalhé és hiszti nélkül

- szexualitás: vegye tudomásul, hogy nem guminő vagyok és nem szexrabszolga, mert én sem biodildóként tekintek rá

Ami nem érdekel: külső (30 év múlva pont olyan ráncos szatyor lesz mint én, mégis kellene tudnunk együttélni; másrészt nem kell, hogy adonisz legyen, végülis engem sem szoktak összetéveszteni Afroditéval), autó (ha kell, majd összehozzuk közösen, én nem akarok a "kész"-be beleülni), fizetés (nem alkalmi munkából, mert eszem ágában sincs egy pénzszivattyúhoz; az nem zavar ha kevesebbet keres nálam)

Kábé ennyi, meg ezeknek nyilván mindenféle folyományai és közös pontjai.

Előre is köszönöm az intelligens és kulturált válaszaitokat!

2018. júl. 2. 19:25
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
67%

Én férfiként nem tudnék olyanba szerelmes lenni, akiben 0 empátia van és semmit nem érez irántam amúgy sem...:D

Még fizikailag sem vonz. Inkább taszít.

2018. júl. 2. 21:06
 32/47 anonim ***** válasza:
94%

@30:

"amikor a közmondásos rózsaszín köd felszáll." - ha a fentieket észben tartva keresel partnert, akkor nálad nincs is rózsaszín köd, hiszen tudatosan, a képességeit és adottságait megfelelően mérlegelve döntesz a párkapcsolat mellett vagy ellen.

A gyerekkérdés meg olyan, hogy egyrészt lehet róla beszélni ismerkedéskor, a kapcsolat stabilizálódásával pedig már akár el is lehet dönteni, hogy akarsz-e valakivel gyereket vagy sem. Ugyanakkor nem lehet 100%-ra kijelenteni, hogy a világ nem fog megfordulni egyikőtökkel egyik napról a másikra és nem úgy ébred, hogy na akkor gyereket akar. Vagy úgy gondolod, hogy fair dolog az ilyen irányú vágyakat egy stabil, amúgy érzelmeken alapuló kapcsolatban lefojtani? Mert ha nincs megegyezés, akkor nem feltétlenül fordul át az egész egy aszimetrikus viszonyba, ott van a lehetőség a szakításra.

2018. júl. 2. 21:13
 33/47 A kérdező kommentje:

De, van rózsaszín köd. Csak annak kezelem, ami. Rózsaszín ködnek.

A gyerek téma meg totál kiragadott volt. Nem azon van a hangsúly, hogy most akarok-e vagy nem. Hanem, hogy ha ellentét merül fel, akkor azt, hogy tudjuk kezelni. Vegyük a fordított esetet (ami talán klasszikusabb is). Én szeretnék gyereket és a párom nem. Az első sokk után az lenne az elsődleges célom, hogy megértsem, hogy mi az oka (empátia) és mérlegeljem a válaszát. Nem mondom, hogy nem próbálnám meggyőzni az igazamról, de nem fenyegetőznék például szakítással emiatt (autonómia). Tudom, hogy egy nő két dologért képes bármire: hogy legyen gyereke és hogy ne legyen gyereke, de ha egyébként jól működünk, akkor tudnánk így is folytatni a kapcsolatot.

2018. júl. 2. 21:29
 34/47 anonim ***** válasza:
95%

"Az a helyzet, hogy nem attól lesz jó a párkapcsolat, hogy objekítve ilyen tulajdonságokkal rendelkező férfit találsz - akkor max. az élet nevű projekthez találsz egy tökéletes partnert. "

21-es válaszoló tökéletesen leírta mi a helyzet. Van INTJ lány ismerősöm, úgyhogy ismerem ezt a típust. Ő megtalálta a projektjéhez tökéletes embert, mert felírta kis listára milyet keres, tudta hol keresse, tudta hogy szerezze meg és megcsinálta. Az más kérdés, hogy amikor húsz évesen hozzáment egy másik férfiba volt szerelmes és két hónap után majdnem válás lett a vége, mert nem bírta ki, hogy férjének ne áradozzon vagy szidja a másik fickót. Amikor aztán a férje kiordította magát, hogy ha még egyszer meghallja annak az embernek a nevét akkor elválik az asszony megint osztott-szorzott és azóta nem mondja ki. Ésszel belátta, hogy ennek a viselkedésnek mi a következménye. Azóta is ésszel építi a házasságát, ami példaértékű, épül a házuk, két gyerekük van és nagyon szépen élnek, tisztelettel és odaadással beszél a férjéről, objektíven nézve nincs náluk semmi gond és irigylésre méltó békességben élnek, csak éppen lelkileg soha nem találja meg a kielégülést, beteljesülést, mert nem szerelmes. Ő eldöntötte, hogy neki ez az érzés nem olyan fontos, pontosan és alaposan betart mindent, amit egy jó feleségnek kell, de néha azért csak kibújik a szög a zsákból, hogy nem tud felnézni a férjére, pedig nagyon vágyna rá. Kevés hozzá a férje, pedig minden elvárásának megfelel! Szinte felfoghatatlan ésszel hogy lehetséges az, hogy valakinek minden vágya teljesül és mégsem lesz tőle boldog. Túlságosan ésszel tervezett meg mindent és néhány dolgot kihagyott a számításból. Sajnos ez az INTJ nagy hibája, hogy mindent megtervez, túlságosan bízik az eszében és nem bírja csak úgy hagyni megtörténni a dolgokat.

Nem akartalak megsérteni ezzel. Biztosan remek ember lehetsz, csak az attitűdöd gátja lehet a boldogságodnak. Én mindenkinek azt javaslom ilyen patthelyzetben, hogy próbáljon ki tőle idegen dolgokat. Valamit, ami nem vall rád, valami őrültséget, ne tervezz, hanem egy kicsit engedd el a gyeplőt. (Nem erkölcstelenségre és r banckodásra gondolok.) Minden embernél más a boldogtalanság akadálya, valaki nem képes józanul gondolkodni és mindent a hangulata, érzései irányítanak, valaki meg túlságosan ésszel csinálja a dolgokat és nem tudja kicsit az életre, a "sorsra" hagyni a dolgokat.

2018. júl. 2. 21:38
 35/47 anonim ***** válasza:
91%

@33:

Nekem valahogy a "rózsaszín köd" egy furcsa fogalom volt mindig. Én is voltam szerelmes - nem is egyszer - de én valahogy sose tudtam úgy nézni rá, hogy a hibáit ne láttam volna, vagy ne a hibáival együtt szerettem volna. Ezért is mondtam, hogy az embert egészként kezelem.

Az empátia megléte vagy hiánya pedig idővel derül ki; senki se kezdi azzal, hogy tesz a másik akaratára vagy döntésére, de ha még jobban le akarom egyszerűsíteni, akkor azt mondom, hogy "lakva ismeri meg az ember a társát". Ugyanígy nem tudod majd azt sem kiszámítani, hogy mi történik, ha 180 fokot fordul a véleménye: megpróbál elnyomni? Enged? Vagy tudomásul veszi, hogy már nem egy irányba gondolkodtok és csendben tovább áll?

A másik oldala a történetnek pedig te magad vagy: mi van, ha te akarsz gyereket? Mi van, ha olyat találsz, akitől mégis akarsz gyereket, de ő nem? Akkor te engedsz és nem lesz gyerek (tehát a te döntésedet hagyjátok figyelmen kívül) vagy kilépsz a kapcsolatból?

De tényleg ne hegyezzük a gyerekre a kérdést; de mi a helyzet akkor, ha te akarsz valamit? Te mennyire vagy kompromisszumkész?

2018. júl. 2. 21:43
 36/47 anonim ***** válasza:
92%

Ez lópikula.

Udv: INFJ férfi.

2018. júl. 2. 21:48
 37/47 A kérdező kommentje:
#34 Ez igen kimerítő válasz volt, és egyáltalán nem gondolom sértőnek. Viszont, amit leírtál az INTJ hölgy ismerősödről, nagyon nem jön be. Már az olvasásától forgott a gyomrom. Egy dolog a tervezés, de ha nem lehetek önazonos, meg kell játszani a jófeleséget... hát annak rövid úton lenne vége. Nem mondtam, hogy nem kell a szerelem, persze, hogy kell. De azt tudomásul kell venni, hogy azzal a lángolással nem fog évtizedekig égni, mint az első időszakban. És bizony kell a helyére valami. A fentiek azt hivatottak biztosítani, hogy miután már a nagy lángolás átfordult a stabil szeretetbe, ne érezzem úgy, hogy szembeköpöm magamat házasságostól, gyerekestől, szépházasságtól, mert sikerült egy barommal összekötni az életem, akit a hátam közepére se kívánok már. Mert nem ez számít. Ezek mind külsőségek (igen, az általad írt példában a férj és a gyerek is sajnos).
2018. júl. 2. 21:51
 38/47 anonim ***** válasza:
89%
Nem, inkább pont az van, hogy nagyon kevés az elvárásod. És tapasztalatom szerint a kevés elvárású emberek vonzzák be a legtöbb hülyét. Egyébként meg ezzel nem is lehet bevágódni a férfiaknál hosszútávon, hogy nem vársz sokat. Ha egy másik nő jobban bejön nekik, akkor inkább próbálnak megfelelni az ő sok elvárásának, mint a te kevesednek.
2018. júl. 2. 21:52
 39/47 A kérdező kommentje:
#38 Már ez is megfordult a fejemben. Voltak az életemben olyan példák, amikor úgy tűnt, hogy sokkal "hisztisebb"-nek kellett volna lennem, mert az utódom az volt és varázsütésre az ex 180 fokos fordulatot vett. Csakhát ugye, a szabad akarat hibádzik ilyenkor. Én nem akarom megerőszakolni senki akaratát.
2018. júl. 2. 21:57
 40/47 A kérdező kommentje:

#35: ha én akarok gyereket és a pasi nem, és nem tudom meggyőzni, hogy az bizony jó lesz, akkor nincs sok választás, mert nem lesz gyerek. Ezért szakítani azért lenne marhaság, mert nem általánosságban akar az ember gyereket (itt hány család félresiklik basszus), hanem azzal a férfival közösen. És ha ezen túlmenően tudunk szeretetben együtt élni, akkor túl tudnék ezen lépni. És nem kezdenék trükközni, hogy "persze, szedem a gyógyszert" vagy gumi luggatás, mert az nagyon nem fair.

Alapvetően a kompromisszum készség szerintem helyzetfüggő. A gyerek tényleg nagyon speciális téma. Egyébként én kompromiusszumkésznek tartom magam, akkor ha úgy látom, hogy kiegyenlített. Ha viszont úgy látom, hogy mindig csak én kötök kompromisszumot, kb. "bosszúból" kifejezetten bunkóvá válok és még rá is dobok egy lapáttal. Persze, csak miután megpróbálom megbeszélni, hogy nagyon nem tuti ez így, de rendszerint ebből az van, hogy az a téma, amiben ő kér kompromisszumot az nagyon más. És több alkalommal volt példa rá korábbi kapcsolataimban, hogy együtt (!) logikusan levezettük, hogy itt bizony épp nem nekem kellene kompromisszumkésznek lenni, és mi volt a vége? Az, hogy "oké, de akkor is"... Ilyenkor van, az hogy tépem a hajam és ha rendszeresen visszatérő probléma, akkor bizony búcsút veszünk egymástól

2018. júl. 2. 22:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!