Szerintetek nekem irreálisak az elvárásaim?
Néma gyereknek anyja sem érti a szavát... Az én párom sem különösebben figyelmes, míg én általában kedveskedem neki apróságokkal. Egyszer egy nagyobb veszekedésünk alkalmával aztán kiborult a bili részemről, mindent elmondtam, ami engem bántott/sértett a részéről. Felfogta, megértette és azóta bizony ad ilyenekre :)
Szóval első körben azt tanácsolnám, hogy mondd el neki mi bánt. Pl mikor sírtál egész nap és ő nem tudta mi van, nyugodtan elmondhattad volna neki mindezt, amit nekünk. Sok férfi nem ért a célzásokból, utalásokból, főleg ha alapból nem a figyelmesebb fajtába tartoznak...
Elfogadtad 10 év alatt ilyennek, valószínűleg már nem fog megváltozni.
Más nő az első alkalommal amikor beállított volna szülinapra egy Raffaelloval úgy vágta volna hozzá hogy abból rögtön leesett volna neki, hogy ez édeskevés...
Raffaelot gyereknek adunk névnapra mondjuk.
Nem a párunknak a születésnapjára...
10év után már hiába duzzogsz, hogy neked ez fontos.
Már nem fog változtatni rajta.
És elvenni sem fog, mert minek?
Szültél már neki 2 gyereket.
Miért éppen most venne el?
Ez a facebookos nagy meglepi meg iszonyat égő.
Mintha ezzel most bizonyított volna valamit, hogy felvállalt?
Nem értem a gondolatot sem...
Mit akart ezzel?
Én is kiborultam volna ugyanígy a helyedben.
Szia, teljesen egyetértek az első hozzászólóval. Meg kell beszélni, ha bánt valami, vagy szeretnél valamit. Ez máshol is csak így működik, pl. szex. Nem kell drámázni, de el kell mondani egyszer, kétszer, háromszor, amíg felfogja, hogy mivel okozhatna neked örömet, már ha akar egyáltalán.
Az én férjem is amúgy hasonló, soha nem vitt túlzásba semmit, de mostmár azért jobban odafigyel.
Nem értem, miért lenne "kevés" a Raffaello? Miért, értéket kell nézni?
Kérdező, én is azt tanácsolom, hogy szólj neki! Főleg, ha amúgy tényleg normális, szerető apa és férj, akkor valószínűleg tényleg simán csak nem is gondol rá!
Szerintem, ha mondanád neki, utána jobban odafigyelne! Vannak emberek, akik maguktól nem gondolnak ilyesmire, nem azért, mert gonoszak, csak ők ilyenek, és kész.
Én sem vagyok sajnos valami figyelmes. Nagyon igyekszem, de nekem ez erőfeszítés. Könnyebb, ha az ember tudja, hogy mit szeretne a másik, és szörnyű az, ha nem szól, csak megsértődik, esetleg évekig "érlelgeti", majd egy veszekedés alkalmával a fejemhez vágja...
Nem a raffaello ára zavarja a kérdezőt kedves nem tudom hanyadik, de az ilyen válaszok kiakasztóak.
Kedves kérdező!
Én is azt tanácsolom, hogy beszéld meg vele a dolgot. Nekem is volt ilyen kapcsolatom, csak ő még arra se vette a fáradtságot, hogy megvegye az ajándékot, másra bízta a megvételét. Általában az anyukája által vett konyakos meggyet kaptam (nem szeretem). Azóta persze vége van és normális párom van aki törődik ilyenekkel, de jó lenne ha neked is ilyen lenne. Ehhez pedig kommunikálni kell :)
Nah, nekem 8 év után a párom még mindig gondolkodik a szüli- és névnapomon, de én így szeretem:)) Nyilván mindeninek mások az elvárásai, ezt össze kell hangolni, de ez nem megy kompromisszumok nélkül.
Kitalálni nem fogja a gondolataidat, ezért én adnék neki 1-2 ötletet. Talán megoldás lehet ha írsz kívánságlistát, abból "szemezgethet",vagy jó alapja lehet egy olyan meglepinek, amit ő maga talál ki, és neked is megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!