Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Tényleg irreálisak az elvárásaim?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg irreálisak az elvárásaim?

Figyelt kérdés

30 éves vagyok, nő. Nincs pasi, meg gyerek se. Nem akarok mindenáron párkapcsolatot, csak azért mert tágabb és szűkebb környezetem szerint mindjárt kifutok az időből, és uramistenmilesz ha nem lesz gyerekem.

Több alkalommal megjegyezték, hogy irreálisak a párkapcsolatokkal kapcsolatos elvárásaim. Közvéleménykutatási szempontból kérem a segítségetek, véleményetek, hogy valóban így van-e.

Jelzem, nem hiszek az "Igaziban", vagy abban, hogy készen kapok valakit, viszont alapszemélyiséggel szöges ellentétben álló magatartást meg se akarok próbálni "belenevelni" senkibe, én sem tűrném.

Prioritási sorrend nélkül, tehát a következők lennének fontosak:

- intelligencia: nem egyenlő az iskolai végzettséggel, hanem értem ez alatt az általános tájékozottságot a világról

- kritikai és realitásérzék, nyitottság: nem kell mindent elhinni csak azért, mert kényelmes és akkor is el kell fogadni egy tényt, ha az nem tetszik

- empátia: bele tudja magát képzelni olyan ember bőrébe, aki más élethelyzetben van, mint ő maga és ennek megfelelően tiszteletben tartani annak a nézőpontját

- csapatmunka: ha kell kézenfogva előre, ha kell hát-hátnak vetve összedolgozni

- autonómia: azért, mert egy pár vagyunk, még nem vagyunk összebilincselve; lehetnek külön programjai mindkettőnkenk mindenféle műbalhé és hiszti nélkül

- szexualitás: vegye tudomásul, hogy nem guminő vagyok és nem szexrabszolga, mert én sem biodildóként tekintek rá

Ami nem érdekel: külső (30 év múlva pont olyan ráncos szatyor lesz mint én, mégis kellene tudnunk együttélni; másrészt nem kell, hogy adonisz legyen, végülis engem sem szoktak összetéveszteni Afroditéval), autó (ha kell, majd összehozzuk közösen, én nem akarok a "kész"-be beleülni), fizetés (nem alkalmi munkából, mert eszem ágában sincs egy pénzszivattyúhoz; az nem zavar ha kevesebbet keres nálam)

Kábé ennyi, meg ezeknek nyilván mindenféle folyományai és közös pontjai.

Előre is köszönöm az intelligens és kulturált válaszaitokat!

2018. júl. 2. 19:25
1 2 3 4 5
 11/47 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon korrekt!

Abszolút nem tartom túlzottan nagy követelményeknek. :)

2018. júl. 2. 19:48
 12/47 anonim ***** válasza:
88%
Ezek normális elvárások, és szerintem vannak ilyen férfiak bőven, kérdés hogy valóban nem számít neked a külső, mert az esetek többségében ezen szokott elhasalni a dolog. Vagyis nem számít, nem számít, aztán meg kiderül hogy de. Másik kérdés, hogy te mit tudsz nyújtani pl. szexben, külsőben, empátiában stb., mert ez megint csak sarkalatos kérdés, és elég sokszor derül ki, hogy az egyik fél egy csomó dolgot elvár, aztán kiderül ezzel ki is fújt, vagyis elvár, de nyújtani nem akar.
2018. júl. 2. 19:50
 13/47 A kérdező kommentje:

#8 és #9: lehetséges, hogy igazatok van, és van valami, ami kimaradt a listából, de nehéz így kilistázni, mert ez egy komplex rendszer a fejemben, ezek a főutcák és vannak közöttük kis mellékutcák meg sikátorok, amik egymásba és egymásból nyílnak. Vagy a személyiségemben van valami, ami nehezen feldolgozható. Jellemzően egyébként nem az érintettek, hanem ismerősök, rokonok tesznek ilyen megjegyzéseket, miután tájékoztatom őket, hogy mégis miért nem vagyok még házas és nincs gyerekem.

Egyébként ha ez mond bárkinek bármit, az MBTI rendszer alapján INTJ személyiségtípusba tartozok, ami épp konkrétan a legritkább a nők között (az ENTJ-vel holtversenyben). Ez mondjuk magyarázhat ezt-azt :D

2018. júl. 2. 19:55
 14/47 anonim ***** válasza:
85%
Nincs semmi gond ezekkel az elvárásokkal, alap dolgok, nem irreálisak.
2018. júl. 2. 19:57
 15/47 anonim ***** válasza:
74%

Ha a sikátorok és a mellékutcák ellentétes irányúak a főutcákkal, akár egymással, akkor az igényeid lehetnek ellentétesek/egymást kizáró, ezért irreálisak. Az alapokkal nincs gond, de látni kéne az egészet. Továbbá, ha sok a mellékutca/sikátor, amikhez ugyan úgy ragaszkodsz, akkor az szintén lehet irreális. Olyan, mintha nekiállnék 10.000 szempont szerint barátnőt keresni.

31/f

2018. júl. 2. 20:01
 16/47 A kérdező kommentje:
#15: a mellékutcák és sikátorok pont, hogy nem ellentéteket képeznek, hanem összekötik a főutcákat. Nagyon kiragadott példaként: pl. az empátia és autonómia főutcákat összekötő egyik mellékutca lehet: én teljes munkaidőben dolgozok, időnként plusz munkával akár az irodában akár otthon. Ennek megkoronázásaként (nyilván ez együttélés esetén értendő) ugyanúgy "használjuk" a háztartást, következésképpen egyformán, mindkettőnk felelőssége azt rendben tartani, fejleszteni. Nem akarok luxus gyümölcsaszalót, de ha tönkremegy a mikró, akkor ne nevezze ki karácsonyi ajándéknak NEKEM. Maximum NEKÜNK. Igazából ezek a mellékutcák és sikátorok hitelesítik a főutcákat. Ha túl sok ilyen szituációban merül fel, hogy valójában ott nem a másik főutca van, csak egy zsákutca, akkor nem hiteles a személyiség.
2018. júl. 2. 20:08
 17/47 anonim ***** válasza:
92%
Nekem tetszik a gondolkodásod. De vajon mit teszel azért, hogy találkozz ilyen emberekkel?
2018. júl. 2. 20:13
 18/47 anonim ***** válasza:
96%
Nem csak a te elvárásaid számítanak, hanem az is hogy viselkedsz.:D
2018. júl. 2. 20:13
 19/47 A kérdező kommentje:
Ez az utolsó kicsit félrement, már egy lépéssel előrébb gondolkodtam és kimaradt a közte lévő: valójában oda akartam kilyukadni, hogy ha hamarabb hazaér mint én, simán feldobhat egy lecsót vagy behajíthat egy adag ruhát a mosógépbe a legnagyobb természetességgel (értsd: nem kér érte se buksi simit, se orális szexet). De ha egyszerre érünk is haza megkérdezheti bátran, hogy tud-e segíteni mondjuk összedarabolni a paradicsomot, amíg én kevergetem a hagymát meg paprikát a gázon. És itt még a csapatmunka főutca is bekapcsolódik. :D Ide már kevés a 3 dimenzió.
2018. júl. 2. 20:14
 20/47 A kérdező kommentje:

Mit teszek érte, hogy találkozzak ilyen emberekkel? - Nem vadászok senkire, de nyitott vagyok mindenki felé, akit az utamba sodor az élet, aztán majd kiderül.

Az én viselkedésem: nyilván nem vagyok angyal, megvannak a magam hibái. Pl. nem bírom ki, hogy ne javítsak ki valamit, ha tudom, hogy nem úgy van. És ez nem véleménybeli dolgokra vonatkozik, csak tényekre. Tehát ha azt mondja, hogy a Nílus Kínában van, akkor fix, hogy mondani fogom, hogy Egyiptom lesz az. Ja, ez idegesítő lehet. Ezt belátom. Viszont egy olyan alapvonása a személyiségemnek, amit nem tudok levetkőzni és soha nem a személy ellen szól, én így segítek fejlődni. Én sem veszem rossz néven, ha engem kijavítanak, örülök, hogy "megvilágosodhattam". Meg biztosan van még egy rakás ilyen. De nincs hibátlan ember. A fentieket egyébként nem csak elvárom, de nyújtani is tudom.

2018. júl. 2. 20:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!