Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Tényleg irreálisak az elvárásaim?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg irreálisak az elvárásaim?

Figyelt kérdés

30 éves vagyok, nő. Nincs pasi, meg gyerek se. Nem akarok mindenáron párkapcsolatot, csak azért mert tágabb és szűkebb környezetem szerint mindjárt kifutok az időből, és uramistenmilesz ha nem lesz gyerekem.

Több alkalommal megjegyezték, hogy irreálisak a párkapcsolatokkal kapcsolatos elvárásaim. Közvéleménykutatási szempontból kérem a segítségetek, véleményetek, hogy valóban így van-e.

Jelzem, nem hiszek az "Igaziban", vagy abban, hogy készen kapok valakit, viszont alapszemélyiséggel szöges ellentétben álló magatartást meg se akarok próbálni "belenevelni" senkibe, én sem tűrném.

Prioritási sorrend nélkül, tehát a következők lennének fontosak:

- intelligencia: nem egyenlő az iskolai végzettséggel, hanem értem ez alatt az általános tájékozottságot a világról

- kritikai és realitásérzék, nyitottság: nem kell mindent elhinni csak azért, mert kényelmes és akkor is el kell fogadni egy tényt, ha az nem tetszik

- empátia: bele tudja magát képzelni olyan ember bőrébe, aki más élethelyzetben van, mint ő maga és ennek megfelelően tiszteletben tartani annak a nézőpontját

- csapatmunka: ha kell kézenfogva előre, ha kell hát-hátnak vetve összedolgozni

- autonómia: azért, mert egy pár vagyunk, még nem vagyunk összebilincselve; lehetnek külön programjai mindkettőnkenk mindenféle műbalhé és hiszti nélkül

- szexualitás: vegye tudomásul, hogy nem guminő vagyok és nem szexrabszolga, mert én sem biodildóként tekintek rá

Ami nem érdekel: külső (30 év múlva pont olyan ráncos szatyor lesz mint én, mégis kellene tudnunk együttélni; másrészt nem kell, hogy adonisz legyen, végülis engem sem szoktak összetéveszteni Afroditéval), autó (ha kell, majd összehozzuk közösen, én nem akarok a "kész"-be beleülni), fizetés (nem alkalmi munkából, mert eszem ágában sincs egy pénzszivattyúhoz; az nem zavar ha kevesebbet keres nálam)

Kábé ennyi, meg ezeknek nyilván mindenféle folyományai és közös pontjai.

Előre is köszönöm az intelligens és kulturált válaszaitokat!

2018. júl. 2. 19:25
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem ezek teljesen jogos elvárások és nem tulzóak.Viszont az itt válaszoló pasik egy része szerint mindenkinek irreálisak az elvárásai aknek nem jó egy nála akár 20 évvel idősebb,elvát,3 gyerekes Mézgagéza kinézetű pasi,akint ráadásul még el is kell tartani :-)
2018. júl. 2. 19:30
 2/47 anonim ***** válasza:
90%

A realitás hiányát sehol se vélem benne felfedezni. Ha csak ennyi, szerintem teljesen rendben van.

31/f

2018. júl. 2. 19:34
 3/47 A kérdező kommentje:
#1 Az, hogy elvált és van gyereke nem zavarna. Feltéve, hogy tudja normálisan kezelni a helyzetet és képes feldolgozni a válást (akár ő kezdményzete, akár az exneje) és gondoskodik a gyerekéről. A plusz 20 évet kicsit soknak tartom, de csak praktikus okokból, jó eséllyel rövid időn belül "feleségből" ápolónővé válnék. Kb. plusz 10-et még elfogadhatónak tartok, akkor még kb. együtt robbanunk le. :D
2018. júl. 2. 19:34
 4/47 NDSM ***** válasza:
95%
Én férfiként úgy gondolom, hogy ezek teljesen rendben lévő elvárások! Semmi túlzás nincs benne, azt várod el amit te is nyújtanál egy kapcsolatban! Fel a fejjel, biztos, hogy megtalálod azt a személyt, aki ezeket tudja teljesíteni.
2018. júl. 2. 19:36
 5/47 anonim ***** válasza:
93%

teljesen rendben vannak a dolgok..

2xf

2018. júl. 2. 19:39
 6/47 anonim ***** válasza:
93%
Korrekt lista;) N
2018. júl. 2. 19:42
 7/47 anonim ***** válasza:
87%
Kb. semmi igényed nincs,pláne úgy hogy jó lenne gyerekes és 10 évvel idősebb férfi is.
2018. júl. 2. 19:44
 8/47 anonim ***** válasza:
91%

Kétszer is elolvastam, mert azt hittem, hogy átsiklottam valamilyen rövid, de annál lényegesebb kritériumon.

Másodszori nekifutásra sem találtam semmilyen, nemhogy irreális, de nem alapvető elvárást sem. Amiket leírtal majdhogynem semmitmondóak olyan értelemben, hogy ezek egy normális, egészséges felnőtt ember ismérvei. Bármelyik hiánya gyakorlatilag lehetetlenné vagy nagyon rosszul működővé teszi egy párkapcsolatot.

Amit érdemes lehet megvizsgálni:

- kik jegyezték meg, hogy irreálisak az igényeid? Az érintettek/elutasítottak vagy ismerősök? Előbbi esetben elképzelhető, hogy csak a sértetség szólt, második esetben adódik a kérdés, hogy

- ezeken felül még milyen igényeid vannak, illetve nem képzelhető-e el, hogy rosszul ítélted meg az érintetteket?

2018. júl. 2. 19:44
 9/47 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem is oké. Valami olyasmi lehet a gond, amit nem írtál.
2018. júl. 2. 19:46
 10/47 A kérdező kommentje:
#7 Ahhoz képest, hogy ez semmi, nem futok bele minden sarkon ilyen férfiba. És miért lenne probléma az hogy elvált, és szült neki más gyereket? Az embernek lehetnek rossz döntései az életben, nem kell szükségszerűen keserűségben leélni az életet, hanem kilépni és tanulni a helyzetből. Természetesen egy válás mindig megterhelő minden érintettnek, de belátással és a fent részletezett tulajdonságok megléte esetén minimalizálni lehet a lelki sérüléseket (személy szerint is láttam példát ilyenre). Szóval, nem hinném, hogy csak azért mert egy férfi elvált és/vagy gyereke van és/vagy 10 évvel idősebb nálam, azonnal el kellene vetnem a közös élet lehetőségét. De természetesen mindenkinek joga van hozzá, hogy azt mondja, hogy neki ez nem fér bele (mint ahogyan nekem már a plusz 20 év nem férne bele).
2018. júl. 2. 19:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!