Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak nekem furcsa, hogy egyesek engedélyt kérnek az ismerkedésre?
Társkeresésnél is, ott főleg fura, de úgy egyébként is. Nem értem, miért kell neki ekkora feneket keresni meg mi értelme van az ilyen "szeretnélek megismerni" vallomásoknak.
Eleve minek akarna megismerni, ha meg sem tudja indokolni. Ha pedig meg tudja indokolni, akkor nem kell ezt így közölnie, hanem rám ír az adott dolog apropóján. Pl "láttam, hogy te is szeretsz rajzolni" vagy "feltűnt, hogy hasonló a motorunk, csak gondoltam, megkérdezem, hogy..." vagy "szép lánynak tartalak és úgy gondolom, hasonlítunk ebben vagy abban, emiatt írok és kíváncsi vagyok, hogy..." de arra mit lehet írni, hogy tetszel és szeretnélek megismerni? Mondjam, hogy oké és szenvedjük végig a szokásos bájcsevelyt a küllemen kívül a nullára alapozva az érdeklődés és a megismerés érdemesnek ítélésének okát vagy mi?
Nekem ez annyira művi. Mint mikor egy gyerek odamegy a másikhoz, megfogja a kezét és akkor "barátkozzunk". Azzal a különbséggel, hogy egy 4 éves gyereknek tényleg nem kell indokolnia a barátságát, mert csak arról szól, hogy együtt játszanak és viszlát.
A vallatós beszélgetés abból adódik, hogy ti nem vagytok egy minimálisan sem hajlandóak fenntartani a kommunikációt... Melyik része nem világos, hogy egy beszélgetés 2 emberen múlik? :D
Ha az illető nem tetszik, akkor nem húzom jobbra , ha tinderről van szó, hameg mégis match van akkor meg megadjuk egymásnak a tiszteletet, és beszélgetünk egymással, ha krédeznek tőled, akkor válaszolsz, de utána te kérdezel. Erről kellene szólnia, és nem nyavajogni hogy a pasik nem tudnak kommunikálni, miközben mindezekből amit leírtatok, úgy tűnik, ti nem tudtok :DDD
12-es jót ír:
"Valahogy el kell indítani az ismerkedést. A "tetszik az alakod" mondatra ugyanúgy nem írnál választ,"
"Én próbáltam már "vagány a bakancsod, hol vetted?" és hasonlókkal is ismerkedni neten, kb hülyének néztek. "
Látod, felvetett egy témát. Azt csinálta amit írtál, és mégsem volt jó...
Ezekután hogy várják el a nők, hogy megértsük őket? Ha nem logikusan viselkednek?
"A vallatós beszélgetés abból adódik, hogy ti nem vagytok egy minimálisan sem hajlandóak fenntartani a kommunikációt... Melyik része nem világos, hogy egy beszélgetés 2 emberen múlik? :D"
Én nagyon szívesen fenntartom a kommunikációt, ha a beszélgetés bármennyire felkelti az érdeklődésem. Egy " Szia! Mizu? Hány éves vagy? Korod?" típusú beszélgetés nem kelti fel. Abszolút semmiféle motivációt nem ébreszt bennem arra, hogy elkezdjek egy ilyen emberrel beszélgetni.
Nem vagyok az a fajta, aki ül és azt várja, hogy szórakoztassák. Szeretek beszélni, szeretek beszélgetni, én is szoktam írni annak, aki érdekel. De ahhoz, hogy egyáltalán felkeltse az érdeklődésem annyira, hogy legyen kedvem beszélgetni vele, ahhoz marhára nem elég egy "Tetszel, ismerkedünk?" vagy "Mesélj magadról!" típusú "bevezetés.
Mint mondtam, elég sok emberrel beszélgettem már itt hosszabb ideig is, egyik sem így indult. Mondjuk egy kérdés kapcsán válaszoltam valamit, az illető pedig rám írt, leírta a saját véleményét a dologról és KÉRDEZETT valami konkrétat, ezzel megadva a lehetőséget arra, hogy elinduljon a beszélgetés.
Ugyanígy történt már fordítva is, hogy én írtam rá valakire konkrét dolog kapcsán, nem csak ilyen "Mesélj már valamit" hülyeséggel.
Tindert nem használok, de ha használnék, akkor alap, hogy nem egyetlen képet csesznék fel magamról leírás nélkül és várnám, hogy rám találjon a nagy Ő, ahogy sokan teszik. De olyan pasit se nagyon húzogatnék a jó irányba, aki hasonlóan tesz....
"Azt csinálta amit írtál, és mégsem volt jó..."
De nem velem csinálta. Arról én nem tehetek, hogy nekem ez a véleményem és ilyen vagyok, a másik nő meg nem úgy gondolkodik, ahogy én:D
Bocs, de az nehogy az én hibám legyen már, hogy neki az xy nem írt vissza...
Egyébként a legviccesebb az, mikor a fiúk ráírnak egy csajra csak azért, mert "jól néz ki", de amúgy semmit az égvilágon nem tudnak róla. Próbálnak vele beszélgetést kezdeményezni, a nő meg tesz a fejükre és az egyszavas válaszokon kívül semmiféle értelmes beszélgetést nem képes folytatni. Ilyenkor mi a legtöbb pasi reakciója? Nem az, hogy elkönyveli, hogy a csajt nem érdekli/ a lány nem tud értelmes kommunikációt fenntartani, csak várja a szórakoztatást, hanem elkezdenek nyavajogni és kérdéseket kiírni, hogy mégis mit csináljanak, hogy mégis mit kezdjenek a lánnyal....
Mi a tökömért akar valaki olyan emberrel beszélgetni, aki nem vevő rá? Csak azért, mert jól néz ki?
" Csak azért, mert jól néz ki?"
Sztem nállad sem úgy megy, hogy azzal akarsz beszélgetni, aki szted nem néz ki jól.
Ha megtetszik valakinek egy lány, szeretne vele megismerkedni, megbizonyosodni, hogy ugye nem csak kívülről tetszetős, hosszabb távon is lehet vele tervezni, mert értelmes, tud beszélni sokmindenről, és nem csak simán elvárja hogy szórakoztassák, mintha a cirkuszban lenne.
Igen, az már a srác hibája, hogy erőszakosan kitart a lány mellett, és nem veszi észre, hogy nem érdeklődnek iránta.
De azér ne tegyünk már úgy mintha nem lenne általános jelenség ez. Nem nem azt akarom mondani, hogy minden nő ilyen, még talán el is hiszem hogy te nem ilyen vagy.
De azér sokan vannak akik gyakorlatilag elvárják, hogy szórakoztassák őket, mintha az ismerkedés egy oldalú dolog lenne...
Ez a gondolatmenet messzire megy, nem is folytatom.
Jó a Tetszel, ismerkedünk?" vagy "Mesélj magadról! kérdések valóban nem a legjobbak. Viszont ebből le tudod szűrni, hogy egy srác hosszabb távon jó választás? Ez kb olyan piti dolog mintha egy lányt egyből elutasítanék, mert hangosan kortyolva issze a vizet :D Ettől még lehet, hogy a világ legjobb felesége lesz. Gyakorlatilag szőrszálhasogatás.
"de mindegyik úgy kezdődött, hogy már alapból valami témát vetett fel melyik fél."
"Azt csinálta amit írtál, és mégsem volt jó..."
"Bocs, de az nehogy az én hibám legyen már, hogy neki az xy nem írt vissza..."
Nem mondtam, hogy a te hibád :) Jó dolgot írtál, mert így kellene működnie. Csakhát látod, vki szerint a jó az nem jó, és sokan értetlenkednek, hogy a jó, az gyakorlatban miért nem jó mindig :D. Jogos kérdés.
"Sztem nállad sem úgy megy, hogy azzal akarsz beszélgetni, aki szted nem néz ki jól."
Nálad. (Bocsi, nem bírtam ki. Rossz olvasni. Igen, szőrszálhasogatás ez is.)
Nem azt mondtam, hogy én azzal akarok beszélgetni, aki nem tetszik.
Én azt mondtam, hogy önmagában attól, hogy valaki jól néz ki, számomra még nem lesz annyira érdekes, hogy meg akarjak vele ismerkedni.
Viszont ha valaki megfelelően közeledik, akkor nem kell tudnom, hogy néz ki ahhoz, hogy beszélgessek vele.
83%-ossal teljesen egyetértek. Nem azzal akarok beszélgetni, aki nem tetszik, de mobilt is úgy veszek, hogy a specifikációnál kezdem, nem akarom egyből megvenni, mert jól néz ki, gyér akksival meg szar kamerával.
Társkeresőn is voltam, olyan volt a profilom, mint egy képeskönyv, 20 soros leírás az alap infókról (kor, lakhely, hobbi, tanulmányok) + egy kis humor + az, hogy nem akarok felszínkapargatást olvasni. És volt, aki ebből az információtengerből kihozott valami érdekeset, volt, aki meg "mizu?" meg "mesélsz magadról, mit lehet rólad tudni?" meg "szeretnélek megismerni". Utóbbira írtam már, hogy "azért vagyunk itt", de nem esett le neki, megkérdezte ugyanazt, ami ki volt írva a bemutatkozásba. Frankó.
Miután feladtam és meguntam a társkeresősdit, fb-n meg instán is találtak/találnak be emberek ugyanezzel a "szia, szeretnélek megismerni". OK. Honnan jöttél, hogy találtál meg, miért láttad jónak, hogy ezzel írj rám és mi a tökömet kezdjek veled?
Volt, akinek 3 hét elteltével írtam vissza a "szia, szeretnék valamit kérdezni" üzenetére, mert későn vettem észre és mondom, hátha valami kommentemmel vagy az adatlapomon megosztott infóval vagy hasonlóval kapcsolatos a dolog. Erre: "lenne kedved ismerkedni?". Esküszöm, azt hittem, hogy troll, de sajnos nem az volt.
Volt, amikor próbáltam cuki lenni és mondtam, hogy "persze örömmel :)", erre minden esetben az "oké, mesélj magadról" szöveghez hasonló jött válasznak.
A végére volt, akit megkérdeztem, hogy ugyan miért, nem is ismerem, azt sem tudom, hol talált meg. Erre mondja, hogy hát ő csak úgy meglátott de kérdezzek róla, ami érdekel és szívesen válaszol.
Lehet, hogy én vagyok túl antiszoc, de nem szorulok arra, hogy tök idegen embereket kérdezgessek meg csüngjenek a nyakamon, beszélgetést erőltetve. A barátaimat sem úgy szereztem, hogy valaki odajött hozzám, hogy most akkor barátkozzunk, hanem valami közös dolog apropóján elkezdődött a beszélgetés és rájöttünk, hogy passzolunk. Akár itt az oldalon elkezdtünk egy kérdésem/válaszom kapcsán levelezni és szinte észrevétlenül adódtak a témához ilyen "amúgy honnan írsz?" típusú kérdések, mert nem ez volt az érdekes, de van barátom, akivel együtt kommenteltünk egy FB bejegyzés alá és ráírtam, hogy inkább messengeren folytassuk, vagy pedig baráti összeröffenésen ismerkedtünk meg és együtt mulattunk/csocsóztunk vagy osztoztunk egy padon, elkérték a hamutartót, aztán valahogy szóbaelegyedtünk.
Annyira mesterkéltnek és gáznak érzem, hogy valaki sarokba szorít azzal a kérdéssel, hogy van-e kedvem vele ismerkedni... Nem látom funkcióját/értelmét és még kamasz koromban sem írkáltam ilyen szöveggel emberekre, mert akkor is gáznak éreztem, mert "mit mondjak neki utána és hogy néz már ez ki".
Külsőtől teljesen függetlenül. Volt, aki baromira tetszett, de pont emiatt akkora csalódás volt a "beszélgetésünk" közben, hogy szomorú.
"Nem azzal akarok beszélgetni, aki nem tetszik, de mobilt is úgy veszek, hogy a specifikációnál kezdem, nem akarom egyből megvenni, mert jól néz ki, gyér akksival meg szar kamerával."
Ha jó a specifikációja, és nem tetszik a külseje, olyat keresel, ahol a specifikációja, és a külseje is jó. Az hogy téged meg akarnak ismerni (tudni szeretnék a specifikációidat) neked miért rossz? :D Én odalennék, meg vissza, ha ez így történne velem :D
Igen, amiket írtál, az kicsit tényleg szomorú, hogy olyannal próbálkoznak hogy "Tetszel, szívesen megismernélek" és "Szia, mizu?"
Lehet, hogy elveszett az információhalmazban, ezért mégegyszer leírom. Azért ilyen bátortalanok, mert gyakorlatilag az olyan probálkozásokkal, hogy feldob egy témát nem értek el semmit, vagy simán elzavarták a fenébe. Nem véletlenül van így, erről lányok ti tehettek.
Úgy kb 8-10 évvel ezelőttig normálisan lehetett ismerkedni, mostmár ha segítség adással mész oda hozzá, akkor is csak villámló szemekbe botlasz.. tapasztalat.
Csak normálisan kellene hozzáálni az ismerkedéshez, nem elhajtani mindenkit a f4szba.
Én csak leírom, hogy mit tapasztalok a másik oldalról. Nem trollkodni jöttem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!