Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek az gáz, ha a szüleimmel lakok?
Úgy értem a korszellem azt diktálja, hogy légy önálló minél hamarabb. Legyen lehetőleg saját lakásod, külön egzisztenciád stb. Viszont, ha átgondolod gazdaságilag ez egy szörnyű döntés. Most 3an vagyunk egy saját tulajdonú ingatlanban. 3 felé oszlik a rezsi, bármilyen nagyobb kiadást el tudunk osztani.
Na most, ha elköltözök az úgy változik, hogy elmegyek egy albérletbe, amire kiszórok az ablakon konkrétan alsó hangon 100 ezret a semmire... arra, ami most amúgy is megvan. Ezen kívül le kell mondanom minden olyan kényelemről, mint itthon a mosogatógép, a szétosztott házimunka, szétosztott kiadások, a házi koszt.
Ezt nem érzem egy jó dealnek. Inkább félre rakom azt a 100k-t és jól érzem magam.
Mielőtt félreértitek, nem vagyok anyu kicsi fia. Kiegyensúlyozott, egészséges és jó kapcsolatban vagyok a szüleimmel, de nem szólnak bele az életembe. Az 1/3adát állom a rezsinek, elvégzem a házimunkának. Szóval ez egy fair dolog.
26 vagyok.
Szerintem nem gáz, csak én biztos nem járnék fel mamás házba. Van saját lakásom, már kinőttem abból, hogy kinyalják a seggem.
Lehet, hogy egyszerűbb mosogatógéppel 3 tányért mosni, de ha egyedül vagy, csak egyet kell.
“Ezen kívül le kell mondanom minden olyan kényelemről, mint itthon a mosogatógép, a szétosztott házimunka, szétosztott kiadások, a házi koszt.”
Na ez az óvodás szint, pont ezt nem szeretik a lányok :D Megterhelő elmosogatni magad után, meg hétvégénte takarítani? Nem tudsz főzni, anyuci lát el? Egy életképtelen nagy gyerek vagy, már bocsi.
Ez elég gáz, de azért mert nem is tervezel elköltözni a következő 2-3 évben, és utána már harmincas leszel...
Én 19 vagyok, fél éve dolgozok, veszek egy kocsit 1 éven belül és azonnal kezdek félretenni a saját házra, mint ahogy barátnőm is, hogy 24-25 éves korunkra végre el tudjunk itthonról költözni normális mennyiségű hitellel, mert itthon máshogy nem lehet, és ne fálj a hiteltől, nem harap, ha normális a szerződés túl lehet élni, több millióan kifizették már.
"normális mennyiségű hitellel, mert itthon máshogy nem lehet,"
Én éltem már Olaszországban, Spanyolországban, most pedig Kanadában élek, és megsúgom nektek, hogy az itteni fiatalok is hitelre vesznek lakást. Pár évig albérletben élnek, gyűjtögetnek, majd ha megvan a 10 % önerő, akkor vesznek egy kicsi lakást. Aztán majd ha telik nagyobbra, akkor nagyobbat.
#34 Szeretek főzni. :D Van ami kifejezetten az én reszortom. Például lazac steak, mustáros csirke, meg még 1-2.
Mosogatni utálok, de itt a gép. A legjobb barátom mióta megvan, és képzeld én vettem. :D
#36 Akkor megsúgom nyugaton 130millió, ami itthon 30, ezért vesznek fel ott is hitelt. Kint kell megkeresni és itthon kell elkölteni, mert odakint egy bodegára nem telne abból, amiből itthon belvárosi lakást veszel.
#27 Oké, ezt az érvet megadom. Előbb utóbb kell valami, ezt nem is vitatom. Viszont, amíg az országban vagyok addig szerintem felesleges.
"#36 Akkor megsúgom nyugaton 130millió, ami itthon 30, ezért vesznek fel ott is hitelt. Kint kell megkeresni és itthon kell elkölteni, mert odakint egy bodegára nem telne abból, amiből itthon belvárosi lakást veszel. "
Tehát akkor a külföli fiataloknak is otthon kéne lakniuk 40 éves korukig.
Mi mondjuk 20-as éveink elején mentünk ki külföldre dolgozni, otthon már lett hitelmentes házunk, aztán pár évvel később újra külföld, otthoni ház elad, megvan az önerő, aztán meg is van a külföldi ház, igaz hitelre, de a fene akar már Magyarországra visszamenni. Csak ehhez 23 évesen ki kellett lépni a komfortzónánkból és évekig gürizni, és nem várni a sült galambot, meg a kényelmet nézni. Akkoriban kézzel mosogattunk, és nem főzött ránk senki, egy kicsi lukban laktunk. Dehát valamit valamiért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!