Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek az gáz, ha a szüleimmel lakok?
Úgy értem a korszellem azt diktálja, hogy légy önálló minél hamarabb. Legyen lehetőleg saját lakásod, külön egzisztenciád stb. Viszont, ha átgondolod gazdaságilag ez egy szörnyű döntés. Most 3an vagyunk egy saját tulajdonú ingatlanban. 3 felé oszlik a rezsi, bármilyen nagyobb kiadást el tudunk osztani.
Na most, ha elköltözök az úgy változik, hogy elmegyek egy albérletbe, amire kiszórok az ablakon konkrétan alsó hangon 100 ezret a semmire... arra, ami most amúgy is megvan. Ezen kívül le kell mondanom minden olyan kényelemről, mint itthon a mosogatógép, a szétosztott házimunka, szétosztott kiadások, a házi koszt.
Ezt nem érzem egy jó dealnek. Inkább félre rakom azt a 100k-t és jól érzem magam.
Mielőtt félreértitek, nem vagyok anyu kicsi fia. Kiegyensúlyozott, egészséges és jó kapcsolatban vagyok a szüleimmel, de nem szólnak bele az életembe. Az 1/3adát állom a rezsinek, elvégzem a házimunkának. Szóval ez egy fair dolog.
26 vagyok.
Tényleg félre raktam azt a 100k-t vagy hasznos dolgokra költöttem. Megcsinaltam a jogsit, vettem egy kocsit, képzésekre jártam belőle, stb.
Most is van pénzem bőven, de ahhoz azért édes kevés, hogy lakást vegyek belőle pesten. Nezzétek már meg az ingatlanpiacot. 30m a legótvarabb kókányabb kecó is.
Az adósság csapdát pedig kihagynám. Nem félek én a különéléstől, csak nem latom indokoltnak.
Úgy benne lennék, hogy kimegyek dolgozni és az albérlet mellett is jóval több pénzt tudnék félre rakni.
Szóval elszórtad a pénzt.
Ne szépítsd, csak akkor ne várd a csodát.
Szerinted más hogy vesz lakást? Önerő+hitel?
Vagy 20-25-30 millát mikorra raksz össze? Ez ugye csak a lakás, + berendezés?! 100e/hóval 25(!) év alatt...
Azert azt ketlem, hogy havi 100-at felreraksz :Dpont ezert kenyelmes otthon laknod, mert 100-zal beljebb vagy.
Ami nem gond csak ne kodositsunk :)
Te? Kérlek, eddig nem volt meg benned az önállóságra való hajlandóság, akkor hirtelen mitől lesz? Kint sem lesz kolbászból a kerítés.
És ott majd csinálod az összes házimunkát egyedül?
Először is, nem kötelező Bp-n lakni, 30 millás lakásban. Az agglomerációban már 12-14 milláért kapsz lakást, és csak 18-20 km a fővárostól (sok pesti többet utazik a fővároson belül, mint pl. kolleganőm agglomerációs városból).
A másik pedig, hogy szeretném én azokat a havi 100 ezreket félretéve látni, amire itt sok otthon lakó hivatkozik, hogy azért lakik még otthon. Mert azt megspórolja, nem adja ki bérleti díjnak, és félreteszi. Azért ha megnéznénk, azok nagy része szépen el lesz költve, és hiába él otthon valaki 5-6 évig, akkor is max. szaros százezre van félretéve, én ezt látom (hallom).
Csoda, hogy ezzel a jövőképpel van barátnőd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!