Az baj ha még szüleimmel lakok?
"hanem mert nem akar a szülei nyakán élősködni."
Ez se igaz.Hanem azért,hogy önálló életet kezdjen el élni.
Amikor külföldön voltam, azt vettem észre, hogy szinte mindenki az egyetemen külön lakott a szüleitől. Pedig nem egy gazdag nyugati országban voltam. Béreltek egy kis szobát, dolgoztak, plusz tanultak. Még azok is akiknek a szülei úgyanabban a városban éltek. Eleinte azt hittem, pénzelik őket otthonról, de a többség maga tartotta el magát. Sokan így rengeteg tapasztalatott szereztek, mondták is, hogy a legtöbben nyári munka, vagy helyetesítő munkából kapja meg az első igazi munkáját amikor végez. Plusz jóval bátrabbak, sokan már egyetem alatt elindítanak vállalkozást.
Szóval ebből a szempontból szerintem nem jó, hogy otthon inkább a biztonságot választják a fiatalok. De gondolom mindenkinek megvan az oka miért marad otthon vagy éppen miért lép le otthonról. Nem kell másokhoz viszonyitani.
Ha nem teszel félre, akkor ne nyavalyogj, én 10 év alatt összehoztam egy saját lakást (úgy, hogy még felújításra is maradt), és volt, hogy kevesebbet kerestem, mint te, de én is a szüleimmel éltem, amíg össze nem jött, és így tudtam tartalékolni (sokszor nem is keveset).
Ha a szüleiddel jó a kapcsolatod, és egyébként tartalékolsz, hogy egyszer majd legyen miből külön költözni, és nem csak döglődsz, akkor nincs baj, de ha nem tervezel a jövődre, és nem teszel azért, hogy a terveid megvalósuljanak, akkor tökmindegy, hol élsz...
El vagy tévedve. Bérleti szerződéssel vegyél ki lakást, nem tud lófsz indokokkal kiköltöztetni. Végigolvasod mielőtt aláírod, ha átbszós a szöveg és helyet hagy az "oktalan" kilakoltatásra, akkor nem mész bele. Ennyi.
Hacsak nem Szijjártó, Orbán, vagy Simicska a családneved, nem sűrűn fogsz önerőből (pláne nem félretett pénzből) házat venni az elkövetkezendő 20 évben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!