Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Tényleg taszító és elítélendő,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Tényleg taszító és elítélendő, ha valaki bölcsész szakon tanul?

Figyelt kérdés
Miért ennyire lenézőek az emberek a bölcsészekkel szemben? Nálatok kizáró ok lenne ismerkedésnél?
2017. aug. 10. 10:05
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
19-es vagyok. Èn láttam jó pár ilyet (egyetemi városban nem volt nehèz, más karra járókènt sem), de igaz, ennek már lassan 11 ève, lehet, hogy azóta kikoptak.
2017. aug. 10. 15:24
 22/47 anonim ***** válasza:
11%

Nálam kizáró ok, a tapasztalataim miatt. Mind beképzelt, mert nem érti meg, hogy az ő SZAKtudása nem az általános műveltség része. Első válaszoló jól demonstrálja ezt az állatfajtát a nyelvfétisével. Az ilyen szemében én csak egy senkiházi vagyok, mert valóban csak angolul tudok, de még úgy sem szívesen beszélek. Alapból reál beállítottságú vagyok, de nagyon erős a humán érdeklődésem is, most Mikszáthtól olvasom az Új Zrínyiászt - a nyelvek viszont teljes mértékben hidegen hagynak. Ez a kijelentésem olyan az ő szemükben, mintha azt mondtam volna nem tudok olvasni és nem mosom a zoknimat. A bölcsészek hatalmas, elsöprő többségének nincs igazi műveltsége, csak adatokat halmozott a fejében, de ezek nem gazdagították a személyiségüket, nem állt össze egy egyedi világnézetté, hanem fennhélyázóak lettek és bunkósbotbak használják az ismereteiket a vitákban. Ami meg a legeslegrosszabb, hogy nincsenek közöttük egyéniségek, valódi szabadgondolkodók, mindegyik tagja valamelyik bölcsész kasztnak: liberális világmegváltó lila hajjal, füvezik; a másik: keresztény jobboldali, mániájuk a rend, a hierarchia, régen mnden jobb volt típusú arcok (pl. a Jobbik vezérkarában sok az elte btk-s).

Ezeket a "sztereotípiákat" nem az ujjamból szoptam, hanem sokat voltam ilyen emberek közelében. Egy életre elegem lett a bölcsészekből, fiúkból és lányokból is.

2017. aug. 10. 15:41
 23/47 anonim ***** válasza:

Uh, ezt azért majd gondold át. Amikor olvasom a hozzászólásaidat, mindig üdítően hatnak rám, mert mindig mentesek az általánosítástól. Te biztos több gondolattal élaz annál, mint hogy liberális lilahajúak... jaj.

2017. aug. 10. 16:35
 24/47 anonim ***** válasza:
#23 Eloszor is koszonom a dicsero szavakat. :) Masodszor pedig a lila hajuak melle odatettem ellenpontnak a rendparti keresztenyeket. Telefonrol ennel melyebben nem szeretnek belemenni az alkasztokba, tisztaban vagyok azzal, h a bolcseszek sokfelek. Ennek a ket vegletnek a felfestesevel akartam azt erzekeltetni, hogy vilagnezettol fuggetlenul van valami a bolcseszekben, ami engem rendkivul bosszant, es ez a gog, ahogy a mas erdeklodesu emberekrol beszelnek. Ujra visszaterve az allatorvosi lohoz, az elso valaszolohoz: csak azert korrigalt kesobb h o aztan nem nez le senkit, mert igy illik, tudja h ezt kell mondania kulonben le lesz pontozva. Az elejen meg gatlasok nelkul irta le a velemenyet a nyelveket nem beszelo emberekrol. En eddig csak ilyen hozzaallast tapasztaltam tortenelem, nyelv szakosoktol, de tatk-soktol es a politologusoktol is. Annyival arnyalnam a kepet, h tobbnyire csak az egyetemistaktol (minel fiatalabb volt, annal nagykepubb volt), aki kikerult a valo eletbe es nincs bolcsesz identitasa csak bolcsesz diplomaja ott mar ritkabban ereztem ezt a felsobbrendusegi erzest.
2017. aug. 10. 17:07
 25/47 anonim ***** válasza:

Ez nem bölcsészsajátosság, hanem az ostoba embereké.

2017. aug. 10. 21:37
 26/47 anonim ***** válasza:

#25 Oke... Es? Ez ilyen jol hangzo semmiseg, amivel kitargyalas nelkul le lehet zarni a vitat.

Amugy szerinted mennyiben valtozott meg a velemenyem attol, hogy mindenkitol csak a leszavazast kaptam ervek nelkul? Te vagy az egyetlen, aki szoba all velem, a tobbiek virtualisan kopnek egyet es odebb allnak. Erre a gogre gondoltam.

Azt mondtad olvastad mas hozzaszolasaimat es h azok tetszettek. Eszre is vetted, h ez a hozzaszolasom kilog a sorbol, szenvedelyesebb. Remelem ezt nem azzal magyarazod h egyik naprol a masikra meghulyultem, hanem azzal h ez a szegeny lany biztos sokat csalodott a bolcsesz identitasu emberekben, mert ez utobbi az igazsag. Fontosnak tartom kiemelni h en egy identitasrol beszelek, ami nincs teljes atfedesben a vegzettseggel, tehat akinek nem inge az kerem ne vegye magara es ne sertodjon meg, hanem inkabb gondolja vegig hogy mas bolcseszekre mennyire lehet igaz, amit allitok. Ha meg arra lyukad ki hogy nincs igazam akkor meg mi tortenik? Semmi. Az en elmenyeimet, csalodasaimat nem teszi semmisse, h mas nem elte at azokat. En nem azert jottem ide, h masokat lebeszeljek a bolcseszekkel valo baratkozasrol, hanem elmondtam en miert nem teszem. A kerdezo is erre volt kivancsi, szerintem hasznos valaszt adtam. Azzal mar sajnos nem voltam tisztaban, hogy csak egyfele valasz elfogadhato... Ugye megint az a franya gog, ami nem kepes elfogadni a kulturalt ellenvelemenyt.

2017. aug. 10. 22:52
 27/47 anonim ***** válasza:

Hát én ilyen egyszerű módon elintézem az idiótákat. :D

Én nem kedvelem a címkézést, valójában nem tudom, mit jelent a bölcsész identitás, én szabad bölcsészetet hallgattam. És tényleg azt gondolom, hogy a rossz tapasztalatok beszélnek belőled. Az érzelmek képesek értelmes embereket olyan mondatokra sarkallni, hogy "a bölcsészek elsöprő többsége gőgös". Gyanítom, hozzád közel álló bölcsészetet hallgató emberben csalódtál. Érthető, de egy esély általában jár, lehet, hogy valaki bölcsész létére nem arrogáns sggfej. :)

2017. aug. 10. 23:23
 28/47 anonim ***** válasza:

"Gyanítom, hozzád közel álló bölcsészetet hallgató emberben csalódtál."

Lehet h fura, de nem egyben es nem is alltak hozzam annyira kozel, csak allhattak volna. Ezek ilyen majdnem baratsagok voltak. :/ Ettol fuggetlenul nekem nagyon fajt ezeknek a kapcsolatoknak a szethullasa, fajt h kiestem bizonyos "korokbol". Mindegy, hosszu, es a kerdes szempontjabol nem fontosak a reszletek, amit szerettem volna mar elmondtam.

2017. aug. 11. 00:16
 29/47 anonim ***** válasza:
18%

Gondolom az ostoba, alaptalan sztereotípia miatt, hogy az "büfészak".

A jogász-közgazdász, na AZ a büfészak, az ott végzett szerencsétlenek 90%-a munkanélküli lesz.

2017. aug. 11. 22:37
 30/47 anonim ***** válasza:
16%

29-es, jogász és közgazdász büfészak? :D

Több és komolyabb/használhatóbb tudást szednek fel 1 félév alatt, mint az átlagos bölcsész 5 év alatt. :D

2017. aug. 21. 00:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!