Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg taszító és elítélendő, ha valaki bölcsész
szakon tanul?
#10, ugye tudod hogy a bolcseszet egy nagyobb kategoria amibe beletartozik a nyelveszet, pszichologiai es meg sok mas?
2017. aug. 10. 10:44
Termeszetesen (ezert irtam oda, hogy a kerdes nem specifikusan errol szol). Csak a 72% mar egyfolytaban csak errol beszelt meg a 4 nyelverol. A kerdes pedig nem az volt, hogy a magyar lakossag hogyan all nyelvtanulas kapcsan...
2017. aug. 10. 11:12
Amúgy él a néptudatban egy tévhit, miszerint a bölcsészet egyenlő a szabad bölcsészettel. Igazából meg az összes nyelv, a történelem, a pszichológia (de még tán a néprajz is?) BTK-s szak. Én mondjuk nyelvi szakon végeztem, és egyáltalán nem vettem hasznát, ugyanúgy gyárban dolgozok, mint a nyolc osztályosok. :D Ez nem hiszem, hogy az én hibám, inkább azoké, akik odafent ellehetetlenítették a legális munkavégzést (fordítani, tolmácsolni csak MA-t végezve lehet, BA-val nem; tanítani csak tanári szakot végezve lehet... meg hasonló kreténségek).
2017. aug. 10. 11:25
Se nem taszító se nem elítélendő.
Amiért nem tartják sokra mert az kb egy gyűjtő hely, mint a középiskoláknál a gimi és emellett nem is kifejezetten nehéz egy műszaki, orvosi vagy bármely más karokkal szemben.
Egy bölcsész elmondhatná mit csinál, vagy egy média szakos hallgató. Nem, itt nem a nyelvi részre gondolok.
Hangsúlyozom nem elítélendő vagy bármi... csak szimplán tudják az emberek hogy más szakok jóval nehezebbek, és általánosságban tudják hogy nem igazán használhatóak az ott megszerzett tudások ezért nem is tartják sokra.
(persze mert más szakon se hasznos mondhatjátok, de azért egy programozás alapjai, vagy statikai számítás, vegyülete vizsgálata vagy a villanyszerelés alapjainak 1000x több haszna van bárhol mint egy irodalmi mű elemzésének.
2017. aug. 10. 11:58
Én jártam ELTE-IK-ra, és elmondhatom, az ott tanított dolgoknak semmi haszna :D A programozás jó dolog, csak épp annak a képzésnek köze nincs az épkézláb programozói tudáshoz.
Most könyvtáros képzésen azt tanulom, amivel dolgozok is. Ilyen szempontból hasznosabb.
2017. aug. 10. 12:16
Ha nem hasznosíthatatlan a diplomája, akkor nem gáz. Amúgy bukok a bölcsész nőkre, főleg a pszichológusokra, tolmácsokra, filmesekre.
2017. aug. 10. 13:02
Én tanító vagyok, meg szoktak lepődni az emberek, mikor kimondom, hogy az bölcsészdiploma. Nem is tudják, hogy mi az a bölcsész, csak dől belőlük a büfészak meg a mcdonaldsdiploma általánosítás gondolkodás nélkül. Nem kell ezzel törődni. Az ember azt csinálja, ami boldoggá teszi.
2017. aug. 10. 13:09
Jól látom valaki arra büszke, hogy bölcsészként beszél 4 nyelvet? Ez szép dolog, nem kis munka, de a komoly szakokon alap, hogy legalább 1, de inkább 2 nyelvet beszélj. És nem ez a fő attrakció, hanem ez "mellékes". Annyira, hogy nem is tanítják, csak csináld meg.
2017. aug. 10. 14:26
A férjem történelem szakon végzett, még bőven egyetemista volt, mikor megismerkedtünk. Ő mondjuk akkor már régen bánta, hogy odament, de 1 évvel a vége előtt már nem hagyta ott, befejezte. Soha nem dolgozott történészként, ma már HR vezető egy cégnél. Nem volt kizáró ok, hogy oda járt, de ha azt láttam volna, hogy az a tipikus tarisznyás, loboncos, lébecoló bölcsész, akkor őszintén szólva biztosan nem jöttem volna össze vele.
2017. aug. 10. 14:53
"az a tipikus tarisznyás, loboncos, lébecoló bölcsész"
Én ilyeneket miért nem látok úgy, hogy arra a karra járok? :D A hipsterbölcsészeket mindig azok látják, akik nem jártak/járnak btk-ra :D
2017. aug. 10. 15:16
Kapcsolódó kérdések: