Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért tűnnek olyan boldogtalan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért tűnnek olyan boldogtalannak a gyermeket nevelő nők?

Figyelt kérdés

Szerintem sokak számára ismerős ez a kép: buszmegállóban, bevásárlóközpontban, vagy egyáltalán a nyílt utcán az anyuka kézenfogva sétál a kisfiával/kislányával, a gyerek sír valamiért, az anyuka meg folyamatosan ingerülten beszél hozzá("Ha nem hagyod abba, felpofozlak!", "Ha hazaértünk, majd kapsz apádtól, azt' nézhetsz!", meg hasonlók), erre a gyerkőc még jobban sír, az anyja meg rángatni kezdi, még jobban kiabál vele... Látszik, hogy olyan feszült a légkör köztük - aztán ki tudja, hogy a négy fal között ez mennyire gyakori náluk.

Nem úgy tűnik ezekből, hogy a gyereknevelés olyan hű, de nagy boldogságot okozna a szülőknek.(Érdekes módon ha az apukával van a gyerek, akkor tök aranyosak szoktak lenni, akkor nyoma sincs a szigornak, tök idillinek tűnik minden, nevetgélnek, stb. Észrevettétek már ti is? Mintha az apukával jobban érezné magát a gyerek.)

Azért az ilyeneket látva a még gyermektelenek kétszer is meggondolják, hogy tényleg érdemes-e gyermeket vállalni, mert nyűgnek, tekernek tűnik az egész. Mit gondoltok erről, ti is észrevettétek ezeket?

Miért van az, hogy az apukájával látszólag jobban elvan a gyerek, mint az anyukájával?

2017. jún. 12. 10:22
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%

Én is szoktam a városban látni, hogy néhány anyuka úgy beszél a gyerekével, mint más a kutyájával sem. Azt figyeltem meg, hogy ez minden rétegre igaz lehet.

Azért az anyukák többsége igenis normális!

2017. jún. 12. 13:04
 22/34 anonim ***** válasza:
40%
#9 vagyok. Nem mondtam, nem úgy értettem, hogy az anyák következetlenek, hanem nehezebb következetesnek lenniük. Egyrészt mert kevésbé különítik el az érzelmeiket, másrészt több időt töltenek a gyerekkel. Ha az anya egyedül neveli a gyermekét, akkor ez hatványozottan így van. Persze ez csak az én véleményem, lehet beszélni vagy vitázni róla, nem muszáj sem készpénznek venni sem lepontozni érte. -.-
2017. jún. 12. 13:04
 23/34 anonim ***** válasza:
100%

Már mindenki magyarázta, ha neked is lesz gyereked, majd megérted. Amúgy hol jársz te, hogy ilyeneket hallasz? Emelt hangot gyakran megütnek gyerekkel, de veréssel fenyegetést és csak elvétve hallok, pedig napi szinten tömegközlekedek.

Van gyerekem, nagyon vicces, hogy az ismerőseim egyik fele szerint túl nyámnyila vagyok, a másik fele szerint túl szigorú.

Az anyák is emberek, sőt a gyerekek is. Egy anyának is lehet rossz napja, a gyereknek is. Ha a kettő találkozik, akkor garantált a kiabálás.

Én is szoktam kiabálni, de nagyrészt jól kijövünk a gyerekkel.

Valamelyik nap épp megnézett csúnyán egy nő, mert harmadszorra már kiabáltam a gyerekre, hogy fogja meg a táskám, ugyanis többsávos út mellett kellett sétálnom, cipelni 10 kiló kaját és nem volt szabad kezem. Mellé 35 fok, a cipő véresretörte a lábam, és a gyerek az istenért nem figyelt rám, mert nem aludt délután, de valahogy meg kellett oldani a helyzetet.

Az ilyesmi elég gyakran előfordul az anyukákkal. Hátha még párkapcsolati gobdjuk van vagy megélhetési. Szép és örömteli dolog a gyereknevelés, de piszkosul fárasztó és kimeríti az embert.

2017. jún. 12. 13:09
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Azzal kezdeném, hogy rossz napja, húzós időszaka mindenkinek van. Rólad is lehet biztos látni olyat, amikor ingerülten vagy csúnyán beszélsz olyannal, akivel nem kéne. Ilyen előfordul, és ez alapján azt mondani, hogy boldogtalanok meg szar anyának lenni, sztem nem szerencsés dolog.

Amúgy ez az anyu vs. apu dolog általában azért van így, mert apu dolgozik, anyu van otthon egész nap a gyerekkel vagy ha ovi/bölcsi van, anyu viszi a háztartást, ő megy a gyerekért, ő intézi az összes ügyet, ő neveli a gyereket, neki hisztizik a kölök. Aztán apuci hazajön, és annyibvan letudja a gyereknevelést, hogy megsimogatja a buksiját. Hétvégente meg elviszi a gyereket szórakozni. Ha meg esetleg ő megy el a gyerekkel sétálni egyik hétköznap este, az már ünnepnap. Gyerek meg örül, mert aput sosem látja, és apu úgyis engedékenyebb, mert anyu nevel.

De ez meg nem a gyerekszülés hibája vagy velejárója, hanem bizony egy egyoldalú, rossz párkapcsolat. Ha nem lenne gyerek, lenne más, ami miatt a nő rosszul érezné magát (hogy ő viszi az egész házimunkát munka után is, a pasi meg jár sörözni a haverokkal, mert az neki jár, mert dolgozó ember).

2017. jún. 12. 13:13
 25/34 anonim ***** válasza:
87%

K urvára nehéz ám higgadtnak és nyugodtnak maradni ha már évek óta nem aludtál át egy tetves éjszakát sem.

Áhh nem is megyek bele a témába, úgysem érti meg az akinek nincs gyereke, és kérdező neked tuti nincs.

2017. jún. 12. 14:32
 26/34 anonim ***** válasza:
100%
Arról nem is beszélve, hogy abba is tök prímán bele lehet gárgyulni, hogy apukának van napközben rendes felnőtt társasága, anyuka meg össze van zárva a gyerekkel, vagy ha oviba megy a gyerekért, ott is többségben van a gyerek, és egész nap megy a Teletubbies-féle agymenés a tv-n. Aztán anyuka megkéri apukát, hogy egy napra vállald már be a gyereket, mert elmennék végre 3 év után moziba a Juci barátnőmmel, akkor szívja a fogát, hogy de ő akkor focimeccset akart nézni a Józsival, akivel úgyis heti 2x találkozik...
2017. jún. 12. 14:37
 27/34 anonim ***** válasza:
30%
Ha ekkora szívás, akkor mi a francért vállaltátok? :D Mindenki tudja, hogy a gyereknevelés nem egy habos-babos cukormáz, és lehet, hogy ad némi örömöt, de mellette baromi nagy nyűg az egész.
2017. jún. 12. 14:45
 28/34 anonim ***** válasza:
51%
Utolsó azért, mert ha már száz filmet láttál, utaztál egy csomó helyre, megismertél épp elég embert, és épp elég mindent tapasztaltál, elkezdesz vágyni valami tartalmasabbra, többre, mélyebbre. Lehet, hogy naponta csak 3 csodásan boldog pillanatot ad egy gyerek, de az bizony sokkal sokkal mélyebb és gazdagabb és többet ér, mint 2 hét nyaralás balin, vagy egy baráti kocsmázás egy koncert után. Az ilyenekért megéri elviselni a folytonos üvöltést.
2017. jún. 12. 15:01
 29/34 anonim ***** válasza:
32%
#28 Ez szuper gondolat, velem is így volt, éppen ezért házasodtam meg. A tartalmasabb, mélyebb pillanatokat a férjemmel élem meg, nem kell hozzá egy üvöltő kis sz-rzsák.
2017. jún. 12. 15:09
 30/34 anonim ***** válasza:
76%
27-es, nekem nincs gyerekem, a környezetemben látom ezt. Nekik meg a gyerek ad olyan pluszt, amiért megéri... csak az bánt, amikor egy ilyen elkapott pillanat miatt, amikor már tényleg sok a feszkó, és ingerültebben szól rá az anya a gyerekre, akkor a sok barom szemtanú már gyártja az elméleteket, hogy szar anya, veri a gyerekét meg ilyenek.
2017. jún. 12. 15:15
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!