Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit jelent boldognak lenni vagy boldogtalannak lenni egy párkapcsolatban?
"Csak akkor lehet valakinek boldog párkapcsolata, ha egyedül is boldog tud lenni."
Na ez pl. az én esetemben marhára nem így működik!
Egyedül maximum jól tudom érezni magam hetekig, hónapokig... De ez az állapot nagyon messze van a boldogságtól.
Én csak akkor tudok boldogságot érezni ha a jó (és néha rossz) dolgokat meg tudom osztani egy társsal, együtt éljük meg ezeket, én is részt vehetek az ő jó és rossz pillanataiban.
Ha megoszthatok, adhatok, és látom hogy örül.
Illetve ha ő is tesz bizonyos gesztusokat amik nekem nagyon jól esnek és tudom hogy értem teszi.
Nem kell nagy dolgokra gondolni, pl. kimossa a ruháimat, ha olyan helyen jár, megveszi a kedvenc tusfürdőmet, néhanapján direkt olyat főz amit szeretek.
Nos, ezeket igen nehéz lenne egyedül megélni.
Pedig amit #1-es ir abban igen csak valami.
Az exem boldogtalan volt. Elég negativ gondolkodasa volt sajnos. Pedig probaltuk elmagyarazni neki hogy lehet dolgokat pozitivan latni. Nem boldogtalannak lenni mert messze vagyok, nem lehetek vele minden pillanatban. 😔
Hanem arra gondolva milyen jo volt amikor taliztunk, a varakozas öröme, nem sokara újra latjuk egymast! 😊
"a boldogtalanságnak az egyik legfontosabb gyökere a magas elvárások+viszonzatlanság témánál keresendő"
Ezzel egyetértek.
Meg merem kockáztatni a "magas elvárások" összetételből eleve a "magas" szót is el lehetne hagyni.
Már apró elvárt dolgok hiánya is tudja kínozni az embert.
Ezeket kell megtanulni levetkőzni. Nehéz, de lehet.
Régebben pl. rengeteg kisebb-nagyobb elvárásokkal éltem, és rengeteg szenvedést okozott ez nekem.
Miért nem hívott fel amikor odaért, pedig elvártam volna?
Miért nem ölelt meg reggel, pedig elvártam volna?
Miért nem bújt hozzám éjjel az ágyban, pedig olyan nehéz nap után elvártam volna?
Stb.stb.
Ha ezeket az elvárásokat elhagyja az ember, akkor mi van?
Valószinűleg ugyanúgy nem fogja spontán megölelni a párja, nem fog odabújni egy nehéz nap után. De ha egyszer mégis történik egy-egy ilyen jó esemény, az nagy örömöt tud okozni. A 80% csalódás - 20% kellemes dolog helyett
100% kellemes dolog.
Egyes lecsapta az egész témát 😃 teljesen igaza van! Boldogságunk csak és kizárólag az egyéni szükségleteink kielégítésétől és menedzselésétől függ!!!
Aki egyedül-önmagától nem tud boldog lenni, az mentális problémákkal küzd, beteg, pl. társfüggő.
Azaz lusta és tudatlan, egyéni problémamegoldásra képtelen emberek akik boldogtalanok.
Boldogság tehát kapcsolatbanléttől független dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!