Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért vagyok felszínes, csak mert nálam magasabb férfit szeretnék?
"a magasabb férfi egyben biztonságot is jelent, amire mindannyian vágyunk."
Na éppen ez az, amit felszinességnek hivnak. olyan tulajdonságokat, és képzeteket társítasz egy külső ismertetjegyőhez, ami nincsen ott. Mi van ha ez a magas ember egyébként alkoholista, és idegileg instabil? Akkor nem elég, hogy nem biztonságot, hanem ennek az ellenkezőjét kapod, csak azért, mert felszinesen gondolkodsz.
Mivel ennek a sztereotipiának a rabja vagy, ezért a rossz tulajdonságai is kevésbé érdekelnek, mert biztos nem is "olyan", hiszen magas, tehát biztonságos. Ragozhatnám még tovább, de a lényeg az, hogy csak attól lesz valaki biztonságot jelentő partner, ha ismerkedéskor a tulajdonságai, életmódja, szokásai ezt támasztják alá, és nem pedig attól, hogy magas
utolsó ott a pont!!!!
A barátommal egymagasak vagyunk, 175 cm magasak vagyunk mind a ketten. Nemrég találkoztam az egyik haverommal este, aki minimum 190 cm. Viszont szó szerint féltem mellette, pedig csak a mekibe mentünk be egy burgerre. Még is ott voltak a cigányok, mag fura alakok, és szó szerint féltem a haverom mellett, alig vártam hogy odabújjak a 175 cm magas barátomhoz. De ezt el tudom mondani más fiukról is, hogy a magasságuk ellenére nincs bennem biztonság érzet, csak annyi hogy magasabbak nálam. Míg a 175 cm magas barátomnak olyan betonbiztos erős személyisége van, hogy sose féltem még mikor vele voltam <3 :)
Úgyhogy, akiket betud csapni a külső illúziója azok így jártak :D Ezért lehet az ilyen emberekkel megetetni a sok reklámot, híradót amivel szépen átmossák a fejüket.
170 centi magas vagyok, és eddig csak magasabb barátnőim voltak, és mindegyik hosszútávú kapcsolat volt. Érdekes mód egyik sem mondta egyszer sem, hogy ő nem érzi magát biztonságban mellettem, vagy hogy ő nő akar lenni. :) Ja igen, és egyiket sem érdekelte, hogy ki mit gondol a kettőnk kapcsolatáról és a magasságunkról. Boldogok voltunk? Igen. Szerettük egymást? Igen. Számított a magasság? Nem.
A baráti körömben is van jelenleg is olyan pár, ahol a nő a magasabb, mégsem érdekel senkit sem, főleg őket nem.
30F
"felszínes (melléknév)
1. Nem alapos; a dolog lényegét nem, csak egy-két részét érintő. Elnagyolt, hanyag (tevékenység, munka), amely nem éri el a kívánt eredményt.
A felszínes tudás elég lehet a vizsgán, de nem elég az életben. A felszínes ellenőrzés során nem észlelték a csalást. A felszínes takarítás után a sarkokban ott maradt a szemét.
2. Túl figyelmetlen (ember), aki csak a külső látszattal törődik, a lényeges szempontokkal nem.
A felszínes dolgozó munkáját rendszeresen ki kell javítani. A felszínes tanár nem mondta el nekünk az alkalmazás módjait, nem is gyakoroltatta be az ismereteket, csak egyszer elmondta az elméletet."
A kérdező akkor lenne felszínes, ha CSAK a látszat érdekelné, és egyéb lényeges szempontokat nem venne figyelembe. Na most feltételezem, egyéb, nem látszat, lényeges szempontokat is figyelembe vesz, csak mellé nézi a külsőt is, ez még nem felszínesség.
34, szep talalat, hogy bemasolod a definiciot, es rossz kovetkeztetest vonsz le belole. :-) szerinted nem felszines az az ember, aki egy minden szempontbol szimpatikus 170 centis csókat kigolyoz, mert nem eleg magas? Mert itt arrol van szo. A kerdezo kijelenti, hogy a beugro a magassag. Donto jelentosege van annak, ami egybekent a parkapcsolat egesze szempontjabol konkretan nem hogy elenyeszo, de egeszen konkretan meg csak szerepet sem jatszik.
Szoval felszinesen olvastad a definiciot :-)
Nem vagy felszínes.
A sok vinnyogóval meg ne foglalkozz.
"szerinted nem felszines az az ember, aki egy minden szempontbol szimpatikus 170 centis csókat kigolyoz, mert nem eleg magas?"
Az a baj, hogy te nem érted.
Ha nincs meg a 170 centi akkor eleve bukó és már nem is tud rá férfiként nézni, szal eleve nem lehet "szimpatikus".
Ez kb akkora baromság, mint azzal jönni, hogy ha nézed az ember nemét, akkor már felszínes vagy, mert hát attól még lehet szimpi.
Igen, lehet szimpatikus, de nem lesz vágykeltő.
A példa tudom, hogy nagyon szélsőséges, de csak miattad, hogy hát ha megérted(bár nem fogod, hanem tovább fogsz vergődni, mint egy 5 éves gyerek.)
"Ha nincs meg a 170 centi akkor eleve bukó és már nem is tud rá férfiként nézni, szal eleve nem lehet "szimpatikus"."
Tehát kizárólag a külseje alapján ítél meg egy embert. ez mi ha nem felszínesség?
"Tehát kizárólag a külseje alapján ítél meg egy embert. ez mi ha nem felszínesség?"
Akkor lenne felszínes, ha ezért elnézné a rossz tulajdonságait.
Így ez csak egy igény, semmi több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!