Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Azokat kérdezem, akik értelmes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Azokat kérdezem, akik értelmes férfinak mondják magukat, még sincs barátnőjük. Nekem ezt honnan kéne tudnom?

Figyelt kérdés

Röviden nem sikerült normálisan megfogalmazni a kérdést, itt részletezném.

Sokan írják itt, hogy ők normális, értelmes, igényes férfiak (igényes alatt most nem külsőt értek, hanem inkább hogy kulturált, és nem Való világot néz, hanem van egy normális hobbija stb), még sincs barátnőjük. És ilyenkor az is szóba szokott kerülni, hogy a nagyhangú, itt sokszor alfáknak nevezett férfiak a sikeresek.

Nekem komolyan semmi bajom az introvertáltakkal, de nekem honnan kéne azt kiszopnom, hogy ti kreatívak vagytok, intelligensek, éjszakánként Gadamert olvastok, sok értelmes hobbitok van, ha csak ültök a sarokban, és várjátok, hogy valaki feltételezi, hogy Józsika hátha kreatív. Természetesen akinek nem inge, ne vegye magára. De a valós életben is, és itt is sokszor azt tapasztalom, hogy igazából ezek az emberek soha nem adnak rá esélyt, hogy kiderüljön róluk, mennyi tulajdonsággal rendelkeznek. És megelőlegezném azt a választ, hogy a lány szóba sem áll velük: szerintem nem csak akkor kellene kimutatni, amikor valaki épp tetszik. Hanem általában, van akiről a barátai, ismerősei, családtagjai se tudják, hogy fotózik, verseket ír, hogy mit olvas mostanában, hogy milyen összejövetelekre jár, vagy bármi. Persze semmi baj nincs azzal, ha valakinek ez nehezére esik, de akkor ne mások hibája legyen, hogy nem veszik észre.

2016. nov. 29. 18:33
1 2 3 4 5 6
 41/52 A kérdező kommentje:
Igen, ha eleve szimpatikus, akkor igazad van. de ha elolvasod, amit írtam, nem csak a fő kérdésemet, ott egyértelművé teszem, hogy az itteni panaszkodókról van szó, akik azt várják, hogy észrevegye őket egy nő, mert ők milyen ügyesek. de ha nekik tetszik valaki, miért a nő nézzen utána?
2016. nov. 30. 20:30
 42/52 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a válaszokat. :D

Én egy általad körülírt srác vagy az életben laza, mégis elég zárkózott, igazán csak nagyon ritkán mutatom meg milyen is vagyok még ha az emberek nagyon nyitottnak is gondolnak. 21 vagyok most, kiskoromban családiproblémák stb. Kis önbizalommal rendelkeztem mindig ezt tudom magamról sok mindent átéltem sajnos, ami nem rajtam múlott. Valahogy feleslegesnek tartom azt, h hencegjek az eddig elért dolgaimmal, a hobbim a kertészkedés nem hallottál mèg senkit, h húú de jó, szeret a kertben lenni, mivel nagy általánosságban unalmasnak tartják, de amikor pl. A barátaim meglátják, h mit csinálok vagy mit hozok létre,"aztaaa" ezzel az a gond, h nem fogok elkwzdeni erről beszélni, mert kevesen kíváncsiak erre :D untatva meg nem lehet felszedni egy csajt sem. Szeretem az embereket megfigyelni, eltünődni, amit mondanak, ha valaki beszélgetni akar velem egy buliban, bármiről el tudunk, de a felesleges locsifecsit nem szeretem, annak ellenére, amit leírtam impulzív embernek tartanak,és meglepődnek, h jófej vagyok, ha valaki elkezd beszélgetni velem, de valahogy igazán megnyílni nem tudok soha ... egyébként egyetértek veled, de sajnos a mai világban, nincs türelem, igény arra, h a másikat megismerjük, ha nem "rögtön azonnal" akkor már veszett ügy a dolog

2016. nov. 30. 21:47
 43/52 anonim ***** válasza:
21.47es vagyok még azt lefelejtettem, h nem tartok mindenkit egyformána,vagy beskatulyázni akadnak érdeklődő lányok is, pl. Becsicsentett lányok, akik aranyosan próbálkoznak :D
2016. nov. 30. 22:25
 44/52 anonim ***** válasza:

A #40-es vagyok. Elolvastam az egészet, csak megpróbáltam rá rövid választ adni, de akkor leírom kicsit hosszabban: Az emberek túlnyomó többségénél igenis a külső a fontos, bármennyire is az ellenkezőjét hangoztatják (tisztelet a kivételnek). Ha egy férfi a külső jegyei alapján nem tűnik szimpatikusnak (az alkata, arca, gesztusai, hangja alapján), akkor nem fogsz érdeklődni a belső értékei iránt. Vagy pl. a Te véleményed megváltozik attól, ha kiderül róla, hogy érdekli az atomfizika, űrutazás, kertészet, vagy esetleg szeret könyveket olvasni? Ugye, hogy nem? Az ilyen emberek rengeteg visszautasítást kapnak, ráadásul nem is a legkorrektebb módon. Gondolok itt arra, hogy pl. netes ismerkedésnél egészen addig rendben van minden, amíg nem jön el az a pillanat, hogy "küldj magadról egy képet". Nyilván van olyan, hogy a kép alapján nem jön be az illető, természetesen ez nem a Te hibád. Az viszont már igen, ha nem jól reagálod le a helyzetet. A helyes megoldás itt az lenne, hogy: "Ne haragudj, de a képek alapján nem jössz be", vagy "nem ilyen partnert keresek". Ezt sem túl jó hallani, de legalább korrekt. Ezzel szemben a legtöbb esetben azt kapjuk, hogy egyszerűen eltűntök, többé nem válaszoltok az üzenetekre, a telefont sem veszitek fel. Ezzel lényegében még annyira sem méltattok, hogy igazat mondjatok. A sokadik ilyen után pedig lehet, hogy belefutunk egy olyan lányba, aki valóban érdeklődik irántunk, esetleg még külsőre is bejövünk neki, viszont benne meg már nem tudunk megbízni a korábbi rossz tapasztalatok alapján.

Viszont itt a gyakorin sok hasonló kérdés van, amiből kiderül, hogy ez a nők-férfiak között oda-vissza érvényes. Szerintem ha korrektebbek lennénk egymással, sok ilyen esetet el lehetne kerülni.

2016. nov. 30. 23:24
 45/52 A kérdező kommentje:
42-es, köszönöm a kulturált hangú választ, talán jobb is, hogy nem olvastad el a válaszokat, nem befolyásoltak. Értem a te szempontodat is. Nem is arra gondoltam, hogy dicsekedni kell vele, de van, akit egyenesen frusztrál, hogy a hobbijairól beszéljen. Illetve vannak, főleg tinédzsereknél olyan szituációk, amikor azért tudnak erről beszélni (bemutatkozás első órán stb.) Persze nem fog mindenkinek tetszeni, de én a kertészkedésről pl. azt gondolom, hogy engem se érdekel, de jé, csinálsz valamit, amihez én nem értek. Szóval az nem feltétlen negatív, hogy hozzám nem áll közel. Néha érdekesebb olyanokkal beszélni, akik olyat csinálnak, amit én nem. De ha egyáltalán semmi közös témánk nem lenne, akkor is már elkönyvelnélek valakinek, akivel nem adódott közös témánk, de amúgy van valami egyénisége, nem gondolnám, hogy esete a munka/suli után csak ülsz a tévé előtt, és ez már pozitívabb, függetlenül attól, hogy részletesebben érdekel-e a hobbid.
2016. dec. 1. 08:03
 46/52 A kérdező kommentje:

44-es, nem, nem tagadom, hogy igenis fontos a külső. de én a kérdésemben ne feltétlen csúnya emberekre gondoltam. A "szürke kisegerek" közt akadnak teljesen normálisan kinéző férfiak is, ha pl. visszagondolok az osztályomra, még helyes srác is volt köztük. Az igaz, amit a korrektségről írsz, azzal egyetértek.

A kérdésemnek nem az a lényege, hogy mindenki azonnal beléd szeret, ha kreatív vagy. Hanem hogy sok embert hallottam panaszkodni arról, hogy "én olyan érdekes/kedves/segítőkész ember vagyok, miért nem tetszem senkinek", de ha visszakérdeztem, hogy az elmúlt időben mikor segített utoljára valakinek ő mint segítőkész ember, kiderült, hogy elég régen. Vagy ha megkérdeztem, hogy a többiek tudják-e hogy kreatív vagy, jellemzően az volt a válasz, hogy nem. Akkor meg mi a panasz oka? Én nem állítottam, hogy ha elmeséled a hobbijaidat, minden nő a nyakadba ugrik, de az tuti, hogy nem várhatod el, hogy tudjanak ezekről, ha nem teszed őket nyilvánossá. Ennyi volt a kérdésemben. És ezek a panaszkodó emberek maguk sem szokták emlegetni a külsőt, így erre én sem reagáltam itt. Ezért jelen kontextusban ez némileg off.

2016. dec. 1. 08:09
 47/52 A kérdező kommentje:
Egy kissé távoli hasonlattal élve olyan ez, mint amikor megkérdezik (tőlem is akár), hogy szoktam-e színházba járni, és azt mondom, hogy igen. Mikor voltam utoljára? Hát, hallod vagy 2 éve...
2016. dec. 1. 08:11
 48/52 anonim ***** válasza:
100%
44-es vagyok. Ebben ez esetben kicsit félreérthető volt a kérdés. Ha már szóba elegyedtetek, akár csak pár mondatot váltva, akkor valamilyen szinten már érdeklődtetek a másik iránt. Ilyenkor mindenki az érdekesebbik oldalát szereti mutatni. Ha ezt mégsem teszi, vagy egyenesen titkolja, akkor valóban igazad van. Ez esetben viszont nincs értelme a párkapcsolatot belekeverni, hiszen akkor nem csak egy lánynak/nőnek nem nyílik meg, hanem másnak sem. Kicsit off, de talán ha az iskolában a sok felesleges száraz blabla helyett mondjuk olyasmit tanítanának, hogy bizonyos helyzetekben hogyan viselkedjenek az emberek, hogyan keltsenek jó benyomást a másikban, hogyan emeljék ki azt amiben jók, akkor nem lenne ennyi probléma.
2016. dec. 1. 18:29
 49/52 anonim ***** válasza:

Csak az első pár oldalba olvastam bele. Ott hangzottak el olyan megjegyzesések, h teszem azt az extrovertált emberek jól boldogulnak az életben, az introvertaltság meg nem normális. Egyrészt egyik állítás sem igaz. Másrészt nem léteznek kizárólag extrovertált, és kizárólag introvertált emberek sem Inkább extrovertált, ill. inkább introvertáltak viszont igen. És mindkettő 'normális'. Ugyancsak létezik extrovertált lúzer hajléktalan, éppúgy, mint introvertált miniszterelnok (lsd Medgyesi Péter)

Ennyit erről a témáról.

A sikertelen, önbizalomhiányos férfiak kontra ignoráló nők tematikához:

Srácok, butaság a nőktől várni a lelki megnyugvást Egészen egyszerűen azért, mert ezt ők szeretnék a férfitól megkapni. Nem akkor ismernek magukra, amikor beletoljatok az arcukba, hogy felszinesek, hanem akkor, amikor elolvassák a lelkizős litániát, egy pasitól. Szembesülnek azzal, mennyire szánalmas (mert az) ez a módi, és dühösek lesznek. Azt is elmondom, miért szánalmas: Egészen egyszerűen azért, mert a lelki egyensúly, az önbizalom, a határozottság és egyéb pozitív tulajdonságok nem füghetnek kizárólagosan attól, hogy a másik nem tagjai hogyan viszonyulnak hozzád. Hiszen neked saját jogon kell lenned valakinek, nem pedig annak az embernek, akinek van (vagy nincs) csaja, illetve pasija.

A tapasztalat azt mutatja, hogy az a férfi, aki 'saját jogon' valaki (tisztaban van az értékeivel) annak előbb utóbb lesz csaja. Legyen az akár extro vagy introvertalt is.

Szóval rossz irányba vezet az a gondolatmenet, hogy 'azert nincs csajom, mert a nagypofájú muki kell a nőknek'

A jó irány inkább az lenne, ha nem méregetnéd magad nagypofájú mukikhoz, csak azért mert nekik van csajuk, mert értelemszerűen alulmaradsz a saját fejedben is (hiszen szerinted is jobb nalad, mert elert olyasmit, amit te nem ezzel meg is zavarad a saját önértékelésed) Cserébe viszont igyekszel olyan ringben megmérkőzni, ahol végre saját jogon lehetsz valaki. Munka, tanulás,hobbi stb. A csajozás legyen a sokadlagos 'probléma'

2016. dec. 1. 19:53
 50/52 anonim ***** válasza:

Ja és mókás volt az egyik válaszoló nő, aki 'elpanaszolta' hogy ő 3 alkalommal is próbált segíteni a 'csatákban elesett' férfitársaimon, de mindegyik beleszeretett.:-)

Felvágós...

2016. dec. 1. 20:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!