Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Azokat kérdezem, akik értelmes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Azokat kérdezem, akik értelmes férfinak mondják magukat, még sincs barátnőjük. Nekem ezt honnan kéne tudnom?

Figyelt kérdés

Röviden nem sikerült normálisan megfogalmazni a kérdést, itt részletezném.

Sokan írják itt, hogy ők normális, értelmes, igényes férfiak (igényes alatt most nem külsőt értek, hanem inkább hogy kulturált, és nem Való világot néz, hanem van egy normális hobbija stb), még sincs barátnőjük. És ilyenkor az is szóba szokott kerülni, hogy a nagyhangú, itt sokszor alfáknak nevezett férfiak a sikeresek.

Nekem komolyan semmi bajom az introvertáltakkal, de nekem honnan kéne azt kiszopnom, hogy ti kreatívak vagytok, intelligensek, éjszakánként Gadamert olvastok, sok értelmes hobbitok van, ha csak ültök a sarokban, és várjátok, hogy valaki feltételezi, hogy Józsika hátha kreatív. Természetesen akinek nem inge, ne vegye magára. De a valós életben is, és itt is sokszor azt tapasztalom, hogy igazából ezek az emberek soha nem adnak rá esélyt, hogy kiderüljön róluk, mennyi tulajdonsággal rendelkeznek. És megelőlegezném azt a választ, hogy a lány szóba sem áll velük: szerintem nem csak akkor kellene kimutatni, amikor valaki épp tetszik. Hanem általában, van akiről a barátai, ismerősei, családtagjai se tudják, hogy fotózik, verseket ír, hogy mit olvas mostanában, hogy milyen összejövetelekre jár, vagy bármi. Persze semmi baj nincs azzal, ha valakinek ez nehezére esik, de akkor ne mások hibája legyen, hogy nem veszik észre.

2016. nov. 29. 18:33
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
71%

Jézusom, ez már tényleg vicces. Tehát ok, megengeded, hogy sokan tehetnek arról amilyen lettél, de azért oldják csak meg az egészet a nők! :D Ez aztán a logikus gondolkodás. Vagy inkább a fejed homokba dugása, hogy nehogy bármit is észrevegyél ami megcáfolja a meggyőződésed. Neked csak a nőkből áll az életed? Egy szociális hálónak a nő csak egyetlen eleme a rengeteg közül.

Ha a normális nőkkel jóban vagy, akkor mi a baj? Meggyógyítanak, találsz köztük egy barátnőt (hisz normális...) és boldogan éltek, a többiekkel meg nem kell foglalkoznod. Nem?? Vagy mégse stimmel valami?

Ja, igen, olyan csodálatos a nőknek az élete. :D Ma például megpróbáltam jegyet venni, erre rámmásszot egy férfi hátulról és a fülembe dumált, mert hát ő siet. Nem fogta fel, hogy az érintőképernyő nem érzékeli rendesen az ujjaimat és nem direkt szrozok ott... A végén otthagytam és kerestem egy másik gépet. Megköszönni persze nem kell... Az meg eszébe sem jutott, hogy ő keressen másikat, pedig én voltam ott előbb. Aztán a vonaton udvariasan megkérdezem, hogy szabad-e a hely, erre olyan undorral néz rám a kedves férfi, mintha az anyját öltem volna meg. Majd pedig 30 percig ülhetek 20 cm-re összehúzódva, mert hát a kedves férfinek muszáj széttennie a lábát és elfoglalni 1,5 helyet... És az ilyen eseteket napestig lehetne mesélni. Ki a szrnak kell, hogy előre engedjék? Nekem ugyan nem. xD Nem ettől lesz boldog a napom.

Te magad vallod be, hogy nem sikerült lányokon segítened. Akkor milyen logika alapján gondolod, hogy fordítva működne? Erről beszélte amikor azt mondtam mindenki magán segít.

2016. nov. 29. 21:39
 22/52 anonim ***** válasza:
83%
Hatékony segítséget nyújtani... Honnan is kéne tudnom mi a hatékony? Azért ne kérjek könyörögve elnézést amiért nem pszichológusi diplomával a kezemben születtem, és ezután sem leszek szakértő? Szerinted hány ember megy el 'szihológushoz, akinek azt tanácsolják? :D Há kikérik maguknak, ők nem őrültek. Itthon ciki ilyen helyekre járni. Ez kéremszépen nem más mint a felelősség tömény másokra hárítása. Há mi az hogy nem képesek a nők hatékony segítséget nyújtani!! És ha már itt tartunk, ezek szerint te sem tudtál hatékony segítséget nyújtani, hisz nem értél el eredményt. Milyen jogon várod akkor másoktól?
2016. nov. 29. 21:43
 23/52 anonim ***** válasza:

Amúgy meg én szoktam az illetőt dícsérni (ahogy mindenki más is, mert van alapja) de:

1, semmit sem segít

2, életveszélyes lépés egy nő számára, mert akkor jön a félreértés meg a még nagyobb elvárások

Ha meg már itt tartunk, nekem eddig egyetlen extrovertált, menő barátom sem volt, mert taszítanak. Érdekes mód mégis tudtam olyan fiúkat találni akik ennek ellnére egészséges lelkületűek és nem ápolgatni kell őket.

2016. nov. 29. 21:49
 24/52 anonim ***** válasza:
0%
#18: Még annyit, hogy sokszor sablonos álmegoldásokkal dolgoztok, és azt hiszitek, hogy mindenki egyforma, mindenkire ugyanazt a megoldást lehet ráhúzni. A pszichológusok sem egyforma módszerrel dolgoznak a páciensekkel, van, akinek a sokkterápia segíthet, másnak inkább az, hogy kibeszéli magát, és lassan megváltozik. Az NEM megoldás, hogy végighallgatod a panaszkodást, elmantrázod a 298. alkalommal is a "de értékes vagy" szöveget, és közben esetleg nincs mögötte valódi tartalom. Én is sokszor kaptam már "nincs veled semmi baj" típusú szöveget, de ez nem segítség, egyrészt mert álszeméremből nem akarnak megbántani, és én ezt tudom, másrészt nem merik vállalni a véleményüket, harmadrészt meg ez csak egy olyan megnyugtatásnak szánt sablonduma, ami mögött nem érzem azt, hogy valóban segíteni akarnának, és valóban úgy érzik, hogy nincs velem semmi baj. Azt csak halkan teszem hozzá, hogy te hiába mantrázod bárkinek is, hogy jó vagy, ha az élete nem így alakul, hiszen gondolj bele: ha mondjuk sorozatban megbuksz autóvezetésből a vizsgán, hiába mondja neked bárki, hogy ügyes vagy, valószínűleg nem ezt fogod érezni. Nyilván mindenki maga irányítja bizonyos mértékig a saját életét, de pl. az önsorsrontásból való kilépés pont olyan dolog, ami rendszerint nem megy külső segítség és támogatás nélkül. Én tudom, nagyon sokára szántam rá magam arra, hogy pszichológushoz forduljak, egy kis faluban ez szégyen, és a környezetem sem támogatott, viszont ilyen esetekben nem az az igazi segítség, hogy lélektelenül (vagy akár őszintén is) x+1-edik alkalommal is elmondod a másiknak, hogy nem vagy szr alak, hanem az, hogy érezteted a támogatásodat, és adott esetben mondjuk - akár képletesen, akár ténylegesen - kézen fogod, és segítesz neki eljutni egy pszichológushoz. Főleg ha nem abszolút ismeretlen az illető, azt meg végképp önkínzásnak tartom, ha valaki századik alkalommal is végighallgatja egy vadidegen panaszkodását (ráadásul konkrét segítségnyújtás nélkül).
2016. nov. 29. 21:50
 25/52 anonim ***** válasza:
71%
Ok, akkor mégegyszer: a többi embertől miért nem várod, hogy szakértelemmel segítsen rajtad és kézenfogva elvigyen az orvoshoz? Miért csak azoktól az istenverte nőktől? Az oké, hogy a haverod, anyád, tesód nyugalommal nézi a szenvedésed, de ha egy idegen nő nem segít, az bezzeg hűű meg hááá.
2016. nov. 29. 21:57
 26/52 anonim ***** válasza:
30%
Nem arról beszéltem, hogy MINDENT a nők oldjanak meg, de segíthetnek. A hatékony segítségnyújtás kapcsán írtam az imént egy-két gondolatot, nem ismételném meg őket. Hogy vannak rossz tapasztalataid a bunkókkal, az könnyen megesik, nekem is voltak bunkó nőkkel. Viszont úgysem foglak tudni meggyőzni arról, hogy a nők is segíthetnek a férfiakon (nem pátyolgatással, hanem valódi odafigyeléssel, kedves szavakkal), a részükről támadt esetleges érzéseket - pl. beléd szeret valaki - is tudni kellene tisztességesen kezelni, nagyon sok nőnek ez sem megy. Hazugsággal, hárítással, megalázással próbálták megoldani a helyzetet, meg is volt a véleményem róluk. Volt, hogy többet kezdtem érezni mások iránt, de normálisan, tisztességesen reagáltak, elutasítottak ugyan, de megbeszéltük a dolgot, azóta is jó a viszony közöttünk, csak ebben a nőknek is partnereknek kellene lenniük, soha senkinek nem haraptam le a fejét azért, mert tisztességesen nemet mondott, viszont okádhatnékom van a nem megyek el a randira, de nem is szólok előtte típusú dolgoktól, vagy amikor műtétet hazudik magának valaki, hogy ne kelljen velem találkoznia. Sok a bunkó ember, ez tény, attól én még előreengedem a nőket az ajtóban (hátha nem úgy járok, mint némelyik Rejtő-hős, és a kocsmából kirepülő szék nem engem talál el), többször felajánlottam már, hogy segítek bőröndöt cipelni, és mit ád Isten, az idősebb nők rendszerint normálisabban reagálnak, mint a fiatalok, általában az utóbbiak tesznek úgy, mintha valami rémületes dolgot ajánlottam volna fel ezzel. Mindegy, akkor inkább hagyom, lassan le fogok szokni az ilyesmiről, a mai világban ez úgysem menő.
2016. nov. 29. 22:01
 27/52 anonim ***** válasza:
69%

Ja, igen szemetek a nők, hogy nem adják idegenek kezébe a cuccaikat. Nővérem kezéből pl kitépték a táskáját és lefújták a saját paprika spray cuccával. Ezek után én nem fogom önszántamból idegenek kezébe adni. Na meg azért is szemetek ha nincs szükségük segítségre, mert egyedül is elbírják. :D Ja nehéz, és akkor mi van? Nem dől össze a világ. Nő, nem fogyatékos/öreg/beteg.

Szóval akkor mégis milyen jogon várod el, hogy mások értsenek a te megsegítésedhez?

És újfent: ha te is beismered, hogy vannak rendes nők, akkor miért általánosítasz? Miért nem ismered be, hogy egyszerűen vannak bunkó emberek, meg rendes emberek és ennek semmi köze a nemekhez? És nem tök mindegy mit csinálnak a bunkó emberek ha neked megvannak azok akik rendesek?

2016. nov. 29. 22:11
 28/52 anonim ***** válasza:
82%
Tegyük fel, hogy nekem csöpög a csapom. Erre fogom magam, kimegyek az utcára, és leordítom az első idegen ember fejét, hogy mit képzel, hogy nem ért a vízszereléshez, amikor nekem arra lenne szükségem, de legalább annyi esze lehetne, hogy kihív nekem egyet, ha már másra nem képes. Na kb. így vagy te a hatékony segítségeddel. Senkinek sem kötelessége érteni hozzá.
2016. nov. 29. 22:18
 29/52 anonim ***** válasza:
Nem mondtam, hogy istenverte nők, csak a pofátlanoktól van hányingerem. Egyébként te beszéltél végig arról, hogy hány siránkozót hallgatsz végig állandóan, gondoltam, akkor már valóban is segíthetnél az illetőknek. De én kérek bocsánatot, hogy történetesen nőnek születtél. Nyilván más is segíthet nekik, nekem, bárkinek, de hogyha milliószor végighallgatod valakinek a nyafogását, akkor te miért nem segítesz? Lehet, hogy másnak nem mondja el az illető, csak neked, mert benned mondjuk megbízik, akkor miért ne segíthetnél neki te? Mindezt attól függetlenül, hogy milyen nemű vagy. Mert ha mondjuk csak egy fiú haverjának mondja el valaki a dolgait, mert csak benne bízik meg, akkor ez a haverja is cseszegesse, hogy ő nem segít, mert miért nem inkább az anyjának mondja el? Ha mondjuk egy barátom csak nekem meri elmondani, hogy betegesen retteg társaságban, akkor én is kezdjem el hibáztatni, hogy miért nem a szüleinek mondja el, meg miért nem nevelték meg ők? Lehet, hogy ők nem is tudnak erről, és egyedül bennem bízik, ezért csak nekem mondja el. Ha neked ugyanazok az ismeretlenek sopánkodnak milliószor, akkor nem értem, miért hallgatod végig őket, hiszen ha ismeretlenek, akkor elvileg nincs jelentősége annak, hogy nem hallgatod meg őket. Ha viszont meghallgatod, akkor ezzel már bizonyos értelemben véve felelősséget vállaltál, és lehet, hogy az illető számára te vagy az egyetlen ember, akiben megbízik, és most független lehet ez attól, hogy milyen nemű vagy. Más kérdés, hogy esetleg ezzel akarod erősíteni a saját fontosságodról szóló elképzeléseidet, hiszen te meghallgattad az illetőt. Nem mint férfinak vagy nőnek kell másoknak segítenünk, hanem olyan emberekként, akikhez valaki segítségért fordult. Hogy X. Y.-nak a szülei, barátai stb. miért nem segítettek, azt nem feltétlenül fogjuk megtudni, de ha valaki elmond nekem valamit, akkor normális esetben nem azt fogom nézni, hogy mások miért nem segítettek neki. Ha te nem akarsz segíteni másoknak, akkor ne tedd, viszont ha valakin érzed, hogy segítségre szorul, és benned vár támaszt, akkor ne úgy fogd fel, hogy mert mindent a nőknek kell megoldaniuk, és miért nem lehet a családját, barátait, akárkit hibáztatni. Egyébként ha már párkapcsolati téma, akkor szerintem éppen azért tud többet segíteni egy nő egy "problémás" férfin, mert mondjuk látja, hogy mi az, ami egy nő szemében nem vonzó, apró elismerésekkel pl. tudja őt ösztönözni, és lehet problémás akár a gyerekkori neveltetés is, viszont ilyen helyzetekben a női támasz sokat jelenthet. És nem arról van szó, hogy a nő legyen a felelős, ő rakjon helyre mindent, de eljátszhatja a maga segítő szerepét, és legalább részben támogathatja a másikat (és ehhez elég, ha érezteti, hogy valóban értékeli a másikat, ha tanácsot ad neki, hogy miben változzon stb.). Viszont ha nem akar segíteni, akkor inkább ne játssza meg, hogy ő milyen kedves, és milyen sokat segít, mert végighallgatja egy ismeretlen x+1-edik nyafogását is. Most akkor ha én megismerkedtem olyan önbizalomhiányos lánnyal, aki csak nekem merte elmondani, hogy pl. a szülei nem engedték fiúzni, és soha nem érezte magát nőiesnek, akkor én is kezdjem el hibáztatni a szüleit, barátnőit, mindenkit, hogy miért nem nevelték igazi nővé, ahelyett, hogy éreztetem vele, hogy számomra ez nem probléma, és hogy szerintem igenis vonzó és nőies? Pedig a te logikád szerint akkor ez sem a férfiak kötelessége lenne, de úgy gondolom, hogy ilyen esetben a pozitív férfiúi visszajelzés segíthet valamennyit önbizalom terén. Nem sokat, és nyilván nem fogja pótolni mindazt, ami gyerekkortól kezdve kimaradt neki, de ha nekem ezt el merte mondani, és bár nem konkrétan segítséget kért, de úgy éreztem, hogy picit segíthetek neki, akkor miért ne? És igen, ilyen helyzetekben ugyanúgy lehet a férfitársadalomnak pozitív szerepe, hiszen ha sok jó visszajelzést kap, akkor van felelősségünk abban, hogy valamelyest erősödjön az önbecsülése, függetlenül attól, hogy a szülei, barátnői stb. elcsesztek-e bármit is, vagy nem. A másik nemtől jövő pozitív visszajelzések és a valódi segítségnyújtás szerintem sokat segíthet, a "miért a nők/férfiak" segítsenek típusú kérdésfelvetés szerintem ezért visz tévútra.
2016. nov. 29. 22:33
 30/52 A kérdező kommentje:

Nem kötekedni akarok, de te pl. beszámolsz a családtagjaidnak, barátaidnak stb., hogy éppen milyen könyvet olvasol? Vagy hányan tudják a környezetedben, hogy most éppen filozófiai előadásokra vagy fafaragó szakkörre jársz?

Hát igen, épp most jár körbe a családunkban egy könyv, ami nekem tetszett, de a szüleim, testvérem is adott már nekem könyvet, nálunk szokás is egymás kedvenceit elolvasni. A szakköröket is elég sokan tudják szerintem, már csak azért is, mert amikor megkérdezik, hogy jövök-e ide vagy oda, szólok, hogy aznap tanfolyamon vagyok. De amúgy a kérdés nem arról szól, hogy miylen kreatív vagyok, hanem hogy nem is várom el, hogy mindenkit eszerint értékeljen engem, ah nem nyilvános az infó.

„Az, hogy valaki introvertált, nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem jár sehová, vagy nem nagyszájú, sok olyan ismerősöm van (lányok is), akik látszólag a társaság középpontjai, mégis vannak problémáik, és nem szívesen nyílnak meg, nem adják ki magukat.”

Ezt nem igazán értem, szerintem én ezt sehol sem állítottam, sőt, épp azt állítom, amit te is itt. Azért írtam az introvertáltságot, mert feltételeztem, hogy aki introvertált, az kevésbé mondja meg mindenkinek, mikor merre van, mert nem szeret a középpontban lenni.

„pedig nem értem, hogy ha te kíváncsi vagy egy számodra szimpatikus illetőre, akkor miért nem kezdeményezel te”

Hát mert hogy legyek rá kíváncsi, ha nem ismerem. de most itt amúgy nem osztálytársakról meg évfolyamtársakról van szó, ott azért az ember csak törekszik hogy megismerje a másikat, ha már össze lesznek zárva 4-5 évig. Nem nagyképűségből, de lehet, hogy rosszabb gimibe jártál, hozzánk nem nagyon vettek fel olyat, akit bárhonnan kicsaptak meg lányokat fogdosott.

„Amúgy ez a "nem az én feladatom" is tipikus női mentegetőzés. Nyilván nem vagy hibás abban, ha valaki pl. csalódott, viszont igenis segíthetsz az illetőnek abban, hogy sikerélménye legyen. Persze sajnos nagyon sok nő ilyen, mint te, egyszerűen negligálod a másik ember problémáit, nem segítesz megoldani neki (és most nem arról van szó, hogy rögtön párkapcsolatot kell kialakítanod bárkivel, vagy randiznod kell vele, hanem odamész, érdeklődsz, beszélgetsz, érzékelteted vele, hogy meg akarod ismerni, hogy értékesnek tartod, hogy elfogadod olyannak, amilyen).”

Itt nem tudom, miből szűrted ezt le, de én igenis egyetértek azzal, hogy az nem igazságos, hogy csak a férfiak dolga a kezdeményezés, és kezdeményezek is engem érdeklő férfiaknál, legutóbb például októberben.

„nem az én feladatom kihúzni őt a szarból „

Ez viszont így vagy, ha nem vagy a barátja, sok ember nem fog segíteni, nemétől függetlenül, mert sokan furcsállják is, hogy ilyet kérdezel valakitől, aki nem szoros barátod, meg hát ilyenek az emberek. Ha ez nem si jó, de nem nemfüggő.

„miközben azért tőle is elvárjátok, hogy ugyanolyan egészséges lelkületű és sikeres ember legyen, mint az, aki alapból ilyen, és netán még rengeteg jó élmény is éri. „

Én aztán nem várok el semmit senkitől, akit nem ismerek, csak hogy ne engem hibáztasson itt a gyakorin. A férfiasságnak ehhez szerintem nincs sok köze, az önbizalom meg már egészen off téma, de szerintem ha az ember megmutatja, miben jó (hogy visszatérjek a kreativitáshoz),attól az önbizalom is nő, ha éppen ez érdekel, de nem ez volt a kérdésem, és nagyon leragadtam ennél a konkrét válaszolónál, úgyhogy tovább is megyek.

Nagyon sok a hasonló válasz. Én értem, és egyes érveitekre azt is mondom, hogy jogos. (Pl. hogy mindenki elhárítja, hogy majd másnak bejön az illető.) De azt én is úgy gondolom, hogy ha én tetszem neked, és nem fordítva, akkor miért nekem kéne mélyre ásni. Az persze jogos, hogy én is beszélgessek, meg érdeklődjek, de hát a világban mindenki magát menedzseli, nem mások teszik. Azt is értem, hogy sok sérelem ért egyeseket, de itt sokan úgy tesznek, mintha a nőknek nem lehetne ilyenjük, sőt akár szép nőknek is. Akár pszichológiai betegségeik is lehetnek szép nőknek, és nem ilyen önbizalomhiány meg műdepresszió, hanem mondjuk OCD (most mondtam egyet), meg ezer más baja neki is lehet. A világ mindenkinek nehéz, csak nem mindenkinek ugyanabban vagy ugyanazon a területen. Én azt nem tartom embertelennek, hogy valaki nem tartja feladatának, hogy egy nem igazán közeli embernek segítsen, sőt igazából nem érzem indokoltnak, miért segítene valaki emberbaráti szívességből csajozni egy pasinak, aki nem vele akar összejönni, vagy aki nem az ő barátja.

„de valahogy sosem ellenőrzitek le, hogy tényleg-e, aztán meg jön az értetlenkedés, hogy miért nem működik, miért csal meg, ver meg, változik meg.”

Ez véglet. Nyilván van ilyen is, de nem minden pasi azonnal nőverő, aki nem tartozik a nem-menő kategóriába.

Szerintem az a félreértés oka, hogy ti azt írjátok, hogy én elvárok bármit. Mint mondtam, én csak azt nem értem, miért panaszkodnak, hogy nem veszik észre őket, ha nem is köszönnek, nem csinálnak semmit, most a világ összes emberéhez nem lehet odamenni, hogy hátha érdekes személyiség. Miért kéne bárkit észrevennem, aki semmit nem csinál? Nem a meghódításomért, akár barátként. És igen, ha én akarok valamit, akkor én is kezdeményezek, illetve tőlem is elvárható.

„ Komolyan azt hiszed, hogy attól lesz valaki extrovertált mert tökéletes az élete? Rengeteg ember van, akinek szr az élete és mégis jól elboldogul a világban. Szóval ideje lenne mások hibáztatását abbahagyni és felvállalni a felelősséget. És ezt introvertáltként mondom. Eleve az a probléma, hogy a introvertáltásgot összekverik mindenféle jellemhibákkal és lelki gondokkal. Az intorvertáltság természetes és nem okoz konfliktust az illetőben.”

Ezzel nagyon egyetértek. Van egy meleg ismerősöm, képzelheted, mennyi bántást kap az életben, még vadidegenektől is, az utcán is, mégis totál extrovertált, mert egyszerűen ilyen. Az extro-introvertáltság alapvetően nem keverendő a félénkséggel, bár nem vagyok pszichológus, de ez tudtommal nem ugyanaz. Ő pl. szereti az embereke,t és magányos, ha nem lehet emberekkel, de nyilván nem azokkal, akik Dunába akarják lőni.

„De mondjuk néha jólesne, ha kapnék olyat, hogy "jól áll rajtad ez az ing", "tetszett az előadásod" stb., ez még nem is olyan nagy dolog, csak sajnos ezt ritkán kapom meg.”

Én szoktam ilyet mondani, de mondjuk nem vadidegennek. Legutóbb egy fiú cipőjét dicsértem meg, az előadás meg alátámasztja a példámat. Hiszen akkor tudom megdicsérni az előadásod, ha tartottál egyet, ergo bemutattad, mit tudsz. ha megtetted, akkor eleget tettél a kérdésemben leírtaknak.

Szerintem most nem tisztázott, hogy kikről beszéltek. Ezek a lányok a barátaitok, akiktől a segítséget várjátok?

„Ha a normális nőkkel jóban vagy, akkor mi a baj? Meggyógyítanak, találsz köztük egy barátnőt (hisz normális...) és boldogan éltek, a többiekkel meg nem kell foglalkoznod. Nem?? Vagy mégse stimmel valami? „

Igen, ezt én sem értem.

„Nyilván más is segíthet nekik, nekem, bárkinek, de hogyha milliószor végighallgatod valakinek a nyafogását, akkor te miért nem segítesz? Lehet, hogy másnak nem mondja el az illető, csak neked, mert benned mondjuk megbízik, akkor miért ne segíthetnél neki te? Mindezt attól függetlenül, hogy milyen nemű vagy. Mert ha mondjuk csak egy fiú haverjának mondja el valaki a dolgait, mert csak benne bízik meg, akkor ez a haverja is cseszegesse, hogy ő nem segít, mert miért nem inkább az anyjának mondja el?”

De ezek alapján ha én Mick Jaggernek panaszkodom 5x, akkor még ő is kell, hogy segítsen? Van olyan a világon, hogy valaki nem tart jó barátjának. velem is megtörtént már, hogy barátkozni akartam valakivel, de neki nem voltam szimpatikus, és fordítva is megtörtént már. Hiába mondja el a legnagyobb titkát is, akkor se akarok barátkozni vele, mert nem szeretem bizonyos tulajdonságai miatt, és számomra max. haver marad, és mint mondtam, velem is volt ilyen fordítva. Attól hogy te kiválasztottál egy adott alanyt, nem biztos, hogy ő is téged.

„ szülei nem engedték fiúzni, és soha nem érezte magát nőiesnek, akkor én is kezdjem el hibáztatni a szüleit, barátnőit, mindenkit, hogy miért nem nevelték igazi nővé, ahelyett, hogy éreztetem vele, hogy számomra ez nem probléma, és hogy szerintem igenis vonzó és nőies? Pedig a te logikád szerint akkor ez sem a férfiak kötelessége lenne,”

Nos, szerintem nem a férfiak kötelessége. De te barátokról beszélsz, én meg nem barátokról.

Köszönöm mindenki válaszát.

2016. nov. 29. 22:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!