Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Azokat kérdezem, akik értelmes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Azokat kérdezem, akik értelmes férfinak mondják magukat, még sincs barátnőjük. Nekem ezt honnan kéne tudnom?

Figyelt kérdés

Röviden nem sikerült normálisan megfogalmazni a kérdést, itt részletezném.

Sokan írják itt, hogy ők normális, értelmes, igényes férfiak (igényes alatt most nem külsőt értek, hanem inkább hogy kulturált, és nem Való világot néz, hanem van egy normális hobbija stb), még sincs barátnőjük. És ilyenkor az is szóba szokott kerülni, hogy a nagyhangú, itt sokszor alfáknak nevezett férfiak a sikeresek.

Nekem komolyan semmi bajom az introvertáltakkal, de nekem honnan kéne azt kiszopnom, hogy ti kreatívak vagytok, intelligensek, éjszakánként Gadamert olvastok, sok értelmes hobbitok van, ha csak ültök a sarokban, és várjátok, hogy valaki feltételezi, hogy Józsika hátha kreatív. Természetesen akinek nem inge, ne vegye magára. De a valós életben is, és itt is sokszor azt tapasztalom, hogy igazából ezek az emberek soha nem adnak rá esélyt, hogy kiderüljön róluk, mennyi tulajdonsággal rendelkeznek. És megelőlegezném azt a választ, hogy a lány szóba sem áll velük: szerintem nem csak akkor kellene kimutatni, amikor valaki épp tetszik. Hanem általában, van akiről a barátai, ismerősei, családtagjai se tudják, hogy fotózik, verseket ír, hogy mit olvas mostanában, hogy milyen összejövetelekre jár, vagy bármi. Persze semmi baj nincs azzal, ha valakinek ez nehezére esik, de akkor ne mások hibája legyen, hogy nem veszik észre.

2016. nov. 29. 18:33
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
16%

Sejtettem, hogy a sok frusztrált nő le fog pontozni engem, csak mert nekem van igazam, és mert ők semmivel sem tudják megcáfolni az állításaim helyességét. Mindegy, ennyi örömük legyen az életben.

#9: Érthető, amit írsz, és valahol igazad van. Viszont fejlődni, önbizalmat építeni csak sikerélményekből lehet, hazugságokból, megvetésből, elhanyagolásból nem. Ha valakinek nem segít senki, akkor ő miből építkezzen? És hogyan legyen kiegyensúlyozott, férfias, nyitott? Szóval ez egy olyan kör, amit nehéz megtörni, de ha valakit mindig csak szrban hagynak, belerúgnak, akkor soha nem lesz sikerélménye, de akkor ne is várja el tőle senki, hogy olyan legyen, mint a "normálisak". (Arról meg már nem is beszélek, hogy hányan jönnek folyamatosan azzal, hogy ha valaki beléd szeret, akkor elfogad olyannak, amilyen vagy. De ilyen esetekben úgysem fogja őt elfogadni senki, és tádámm, itt egy újabb ördögi kör.) Szóval én azt látom, hogy aki eleve hendikeppel indul, annak kb. esélye sincs, hogy kilábaljon a helyzetéből.

2016. nov. 29. 20:43
 12/52 anonim ***** válasza:
78%

19:39 jézusom ilyen hatalmas önsajnáltató szöveget sem láttam még!

Mondd csak, te hány ember problémáit oldottad már meg? Hány férfiak által bántott, becsapott, megsértett férfiutáló lányt gyógyítottál már ki? Vagy te az alól fel vagy mentve mert félénk kisfiú vagy? Hát nehogymár kifogásokat keress! Férfitársaidat is ugyanúgy leszólod? Hisz ők is részt vesznek a társadalomban, ők is hatással vannak rád, akkor nekik is kötelességük tenni azért, hogy te bátrabb lehess a világban! Ja, hogy ők valahogy mégis kimaradtak?

A kérdezőtől, vagy a többi lánytól/fiútól látod azt, hogy rád fogják a saját jellemhibáikat?

Embereket nem lehet erőszakkal megváltoztatni (és érdekes mód más esetekben ezt ti is hangoztatjátok, de persze csak akkor amikor épp úgy tetszik), erre csakis ők maguk képesek. Komolyan azt hiszed, hogy attól lesz valaki extrovertált mert tökéletes az élete? Rengeteg ember van, akinek szr az élete és mégis kjól elboldogul a világban. Szóval ideje lenne mások hibáztatását abbahagyni és felvállalni a felelősséget. És ezt introvertáltként mondom. Eleve az a probléma, hogy a introvertáltásgot összekverik mindenféle jellemhibákkal és lelki gondokkal. Az intorvertáltság természetes és nem okoz konfliktust az illetőben.

2016. nov. 29. 20:49
 13/52 anonim ***** válasza:
30%
#10: Itt hiába írsz ilyesmit, csak a lepontozást kapod az igazságért cserébe. Észérvekkel képtelenek megcáfolni az állításaidat, és sosem fogják beismerni, hogy bennük van a hiba, ezért az ostobák fegyveréhez nyúlnak, az ész nélküli lepontozgatáshoz. Amúgy itt nem szabad "rosszat" írni a nőkről, az itteniek jó része túlságosan is sértődékeny, és nem szeret magára ismerni, a legjobb védekezés meg ugye a támadás (jelen esetben a lepontozás). A 9-es válaszadót nagyon tisztelem, ő legalább normálisan reagált, másoknak meg kinyílt a bicska a zsebükben. :)
2016. nov. 29. 20:54
 14/52 anonim ***** válasza:
49%
82%-os: Persze, igazad van, csak én meg tapasztalatból beszélek. Általában bevonzom az introvertált embereket és szeretek "foglalkozni" velük, mert sokszor tényleg azt látom, hogy baromira értékesek. De eddig szinte mindegyik oda jutott, hogy az illető elkezdett többet érezni.
2016. nov. 29. 20:54
 15/52 anonim ***** válasza:
100%

'Érthető, amit írsz, és valahol igazad van. Viszont fejlődni, önbizalmat építeni csak sikerélményekből lehet, hazugságokból, megvetésből, elhanyagolásból nem. Ha valakinek nem segít senki, akkor ő miből építkezzen? És hogyan legyen kiegyensúlyozott, '

Én pl egy férfit sem bántottam soha, és szerintem ezzel sok nő így van. Miért is kéne nekem/nekik akkor felelősséget vállani értük? És én miből építkezzek? Vagy ő miből építkezzen? Hát a harmadik vagy a negyedik vagy az ötödik ember/nő miből építkezzen? Nem vagy kicsit önzp, hogy folyton csak követelőzöl? Nem rólad szól minden. Vagy azt hitted ha valaki bátrabb annak nincs szüksége építkezésre, támogatásra (nem, nem a problémái mások által való megoldásáról beszélek, mint te) soha többé és annak mindig minden olyan jó az életében?

2016. nov. 29. 20:55
 16/52 anonim ***** válasza:
28%
#12: Próbáltam segíteni másoknak, türelmes voltam, több félénk, gátlásos lányt igyekeztem meggyőzni arról, hogy értékes és szerethető, hónapokig mellettük álltam, de nem éltek azzal a lehetőséggel, hogy megbízzanak bennem, ezért viszont nem leszek öngyilkos bánatomban. Én ha segítséget kértem nőktől, semmitmondó válaszokat kaptam, viszont így nem lehet változtatni, ha azt sem tudom, min kellene. Amúgy sajnálom, hogy neked is rögtön kinyílik a bicska a zsebedben, és agresszívan támadsz, mert a saját személyed ellen támadásként élsz meg mindent, amivel nem ajnároznak másokat. Senki nem kérte az erőszakos megváltozást, viszont lehet neki segíteni, ha a kettőt összekevered, az a te hülye agyszüleményed. Egyébként meg az introvertáltság nem természetes, én is introvertáltként mondom ezt, és igen, legtöbbször valamilyen probléma áll a háttérben. Egyébként sehol nem állítottam, hogy attól lesz valaki extrovertált, hogy "tökéletes" az élete, de aki sok pozitív visszajelzést, támogatást kap az élete során, az nagyobb eséllyel lesz extrovertáltabb és sikeresebb felnőttként is.
2016. nov. 29. 21:05
 17/52 anonim ***** válasza:
78%

De, az introvertáltság természetes. Az ami veled meg a többi férfival van, az rossz és nem természetes, de az nem is introvertáltság, az görcs, és szorongás és lelki gondok. Nekem konkrétan semmi problémám nincs azzal, hogy valódi introvertált vagyok. De te biztos jobban tudod mint a szakemberek, akik ezzel foglalkoznak. :D

És még mindig csak a nőkről van szó.

Fiúkhoz, haverokhoz, barátokhoz, anyádhoz, apádhoz, tesóidhoz, tanáraidhoz, a szomszédhoz, az unokatesóidhoz hányszor mentél oda, hogy számodkérd őket amiért így elcsszték a felnevelésed? Ja mert akkor értelmét vesztené a nőutálatod? Eleve ha ilyen rossz véleménnyel vagy a nőkről akkor milyen alapon várod, hogy babusgassanak, milyen alapon vágysz rájuk? Hát amit/akit utálok/lenézek, az nekem nem kell. Olyan vagy mint egy kisgyerek, ott állsz durcás fejjel és azt várod, hogy eléd járuljanak és kikönyörögjék, hogy ne utáld többé őket. :D

2016. nov. 29. 21:12
 18/52 anonim ***** válasza:
64%
Amúgy nekem is vannak ilyen férfi ismerőseim, és próbálok nekik segíteni. Tudod mi az eredmény? Semmi. Nagyon lélekölő már minden nap azt hallgatni, hogy ők mennyire szrok, hogy egyedül fognak megdögleni és 5 milliószor elmondani (az összes többi lányismerősével karöltve), hogy ez nem igaz. Ja persze, te a segítség alatt gondolom azt érted, hogy tegyék szét a lányok a lábukat neked, mert az alanyi jogon jár meg receptre a gyógyulás érdekében. :D Hát elnézést, hogy a 24 órás napomban, az iskola, munka, főzés, mosás, takarítás, alvás, evés, bevásárlás meg úgy az életem mellett nincs időm a többi lánnyal együtt, pszichológusi végzettség nélkül minden vadidegen egyént még gyógyítgatni.
2016. nov. 29. 21:17
 19/52 anonim ***** válasza:
30%
#15: Miért lenne követelőzés, ha valaki örülne annak, hogy sok pozitív visszajelzést kap? Amúgy pont te vagy az agresszív ezzel a stílusoddal, de mindegy. Nyilván mindenkinek szüksége van a támogatásra, a bátrabbaknak is, de akit sok kudarc ért, annak nagyobb szüksége lehet erre, bár a te logikádat követve biztosan minden másképp igaz, mint a valóságban. Biztosan te is tudsz miből építkezni (kivéve ha mondjuk utálnak a vagdalkozásaid miatt), a nők egyébként is átlagban több bókot, elismerést kapnak, mint a férfiak, általánosságban szerintem a nőknek jobb a helyzetük, hiszen pl. előreengedik őket az ajtóban, megkérdezik tőlük, hogy segítsenek-e mondjuk a bőröndjüket felvinni a vonatra stb., szóval éreztetik velük a nőiességüket. Hogy te személy szerint mit és mennyit kapsz, nem tudom, de ha mindig agresszív és frusztrált vagy, és minden általános megjegyzést személyes sérelemként fogsz fel, akkor nem sok esélyed van a szimpátia kiváltására. Egyébként pl. a férfiasságon sokat lendíthet az, ha valaki sok pozitív visszajelzést kap a nőktől, de ezt úgysem fogod felfogni. A nőket sem utálom, csak azoktól van hányingerem, akik ezt megérdemlik. A többiekkel jól megvagyok, mert ők normálisak. Nem szoktam könyörögni senkinek, hogy szeressen vagy fogadjon el, legkevésbé a magadfajtának. Az esetlegesen elrontott gyerekkori nevelésen is sokat tud javítani pl. a nőktől kapott sok pozitív visszajelzés, és ezért még csak a lelketeket sem kell kitennetek. De végül is mindegy, ahogy írtam, amelyik nő normális, azzal megvagyok, a hazugoknak, felszíneseknek, beképzelteknek, agresszívoknak, kötekedőknek meg marad a hányásom.
2016. nov. 29. 21:25
 20/52 anonim ***** válasza:
0%
#18: Egyáltalán nem várok el semmi ilyesmit, ez megint a te fantáziálgatásod, egyébként is jellemző, hogy a nők jelentős része csak a dugásos megoldásra tud asszociálni. Valójában mindenki abból indul ki, hogy ő maga milyen. Én pl. hajat, hátat megsimogatni is csak ritkán szoktam nőknél, a dugás abszolút nem "terápiás elvárás", az már más kérdés, hogy nagy férfigyűlöletedben mit vetítesz ki rám vagy másokra. (De mondjuk néha jólesne, ha kapnék olyat, hogy "jól áll rajtad ez az ing", "tetszett az előadásod" stb., ez még nem is olyan nagy dolog, csak sajnos ezt ritkán kapom meg.) Nyilván vannak "tehetetlen" emberek, viszont eleve rosszul kezelitek a helyzetet, és rosszul értelmezitek a segítség fogalmát. Szerintem többet segítenétek azzal, ha rábeszélnétek az illetőt, hogy keressen fel egy pszichológust, és éreztetnétek vele, hogy mellette fogtok állni, támogatni fogjátok. Tudom, akkor meg azzal jöttök, hogy ez megint csak nem a ti feladatotok, viszont akkor nem értem, miért jobb végighallgatni a vég nélküli siránkozásokat, mint hatékony segítséget nyújtani.
2016. nov. 29. 21:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!