Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az az elég sok csaj, aki minimum 300 ezres (! ) fizut vár el egy pasitól ismerkedésnél, az melyik országban él lélekben?
A kérdés az volt, hogy melyik országban élünk. Igen, nagyon sokan 100-120ezret keresnek. Én meg válaszoltam, ahogy más is, hogy mérnöki pályán könnyedén lehet ennyit keresni (nettóban). Ugyanígy persze van még jó pár terület, ahol ugyanezt el lehet érni.
A helyes kérdés nem az, hogy melyik országban élünk, hogy ennyit keresünk.. A helyes kérdés az, hogy melyik városban és milyen területen dolgozunk, hogy ennyit keresünk?
a 300 ezres fizu valóban függ attól is, hogy fővárosi csajok várják ezt el, vagy vidékiek. Itt vidéken mindenki tisztában van az átlag 100-120al, kivétel persze van.
A barátom 250et hoz haza, és festő, mázoló a szakmája, igaz a szombatot is végig dolgozza. Emellett olykor vasárnaponként is bevállal ismerősöknél melót, így az is egy kis plusz. Ez vidék!
Én közgazdász vagyok és 130 nettót keresek, 1 nyelvvizsgával. Nem vagyok megelégedve, én is szeretnék 200at hazahozni, és még egy másik nyelvet aktívan használni, és egy olyan multihoz bekerülni, ahol valóban megfizetnek, elismernek. De ez még idő.
legutoljára egy olyan férfi ismerősöm hisztizett egy sort az anyagias és lehetetlen feltétleket állító nők miatt, aki:
Az anyjával él, de nem azért, mert spórol az önálló életére, hanem azért mert egyedül egy szobára se futná neki ugyanis: kiskönyvvel dolgozik be egy helyen heti 3x, amiből nem sok pénzt kap, de még azt is csak menő ruhákra, kiegészítőkre, meg buliban piára költi (amire nagyon büszke), még a TB-t is az anyja fizeti utána, nem ő magának abból, amit keres. Enni se bír magának adni, az anyja tálcán viszi neki be a kaját, miközben ő hol focit, hol kosarat, hol vízilabdát néz, igaziból mindegy senki, csak a sport TV legyen. Munkát persze "keres" évek óta, de neki valahogy nem jön össze, de nem az ő hibája, hanem a gonosz munkáltatóké, akik összeesküdtek ellene és nem ismerik fel az ő tehetségét és értékeit. Igaz, olyan helyeken, ahol monjuk műszakba kéne járni vagy hasonló, nem is próbálkozik, mert hát úristen hogy gondolja azt bárki. Márpedig sok egyéb lehetőség nincs a környéken, de hát ő nem alacsonyodik le. Ő a szegény áldozat HUSZONHÉT évesen van ezen a szinten. HUSZONHÉT ÉVESEN. És szidja a nőket, hogy pénzéhesek, meg izé. Na igen, a vele egy idős nők évek óta végeztek a tanulással, ha otthon is élnek dolgoznak, elvannak, és ennyi idősen már az jár a fejükben, hogy azért olyannal kéne összeállni, akiben több van annál, hogy kefélünk meg buliba járunk. Márpedig ő ezen kívül semmit sem tud nyújtani, de még ezt is elég fapadosan és csak akkor ha teljes ellátást kap a nőtől, mert ugye ő semmire se képes, egyedül éhen is halna. De szerinte vele semmi baj sincs. Ő egy kincs és a szemét nők ezt nem ismerik fel.
Van egy olyan érzésem, hogy rá fog repülni nem is sokára a naiv tizenévesekre, akinek még sokszor nincs elég esze hozzá, hogy felismerjék milyen egy rakás szerencsétlenséggel hozta őket össze az élet, elvárásuk 0 és elég nekik, hogy menőzhetnek, hogy van egy 27 éves palijuk. Hogy ők kellenek egy 27 éves férfinak. Ezt kapd ki Kati, 27 éves pasi nyomul rám, hát mekkora nő vagyok én már, hogy legyőzöm a huszonéveseket is, mert én kellek neki és nem azok, pedig mire vannak magukkal.
Az persze eszébe se jut, hogy a huszonéveseknek nem kell a pasi és nincs más választása, hogy lyukat akar látni. Erre csak később jön majd rá. Ha rájön, miután a legszebb éveit rápazarolta egy lúzer fiúcskára, mert mindennek lehet nevezni, csak férfinak nem..
Nem minden lány/nő ilyen. Inkább bulis társaságokban láttam anyagias csajokat, akik ugyan jó testet és megjelenést nyújtottak, de agyban semmit. A normálisabb lányoknál nem láttam, hogy a pénzre mennének. Viszont azt látom, hogy egyre divatosabb lett az elmúlt években a nőknél, hogy kijelentenek egy nettó keresetet, ami alatt nem akarnak kapcsolatot. Ezt pedig a jól kereső nőknél láttam.
Sosem értettem az ilyet, na mindegy. Ha valakivel együtt vagyok, akkor hiába van sok pénze, ha nem tudok nyugodtan együtt lenni vele.
Mérnöknek tanulok, szóval nem lesz rossz keresetem. De itt jó páran eléggé elvannak tévedve az átlagos fizetésekkel kapcsolatban... Az oké, hogy a környezetetekben egypáran jól keresnek, de ezt ne húzzátok rá az átlagra. Főleg, ha a fővárosban éltek. Attól, hogy jól fogok keresni, még látom, hogy édesanyám szakmunkásként mennyit keres, édesapám szakmunkásként mennyit keres, a testvérem miért ment külföldre, a volt osztálytársaim mennyit keresnek. Páran itt is körülnézhetnének. Most ha az egyetemista csoporttársaimat megnézem, akkor a mérnöki kezdőfizetés az átlag... Nem túl reális. Ha megnézem a többi ismerősöm, jóval kevesebb.
Magyarorszagon a mernoki diplomas alapfizu netto 120 ezer huf. En is annyiert dolgoztam egy multinal cafeteriat nem kaptunk. Sehol nem adtak eddig tobbet.
A metro ujsag felsorolta a kulonbozo diplomak alapfizeteset: netto 110 ezer es netto 160 ezer huf kozott volt.
Szeretik az emberek a brutto fizetesuket reklamozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!